Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı

Onikişubat Belediye Başkanlığı

Dulkadiroğlu Belediye Başkanlığı

Çağlayancerit Belediye Başkanlığı

Pazarcık Belediye Başkanlığı

Türkoğlu Belediye Başkanlığı

Andırın Belediye Başkanlığı

Göksun Belediye Başkanlığı,

Afşin Belediye Başkanlığı

Elbistan Belediye Başkanlığı

Ekinözü Belediye Başkanlığı

Nurhak Belediye Başkanlığı

Kısaca : Her partiye 12 ‘şer kişilik belediye başkan adayı, 200’ün üzerinde Belediye Meclis üyesi adayı gerekiyor..

Önümüzde ki yıl Mart 2019 da yapılacak olan mahalli seçimler için aday adayı, adayları son viraja doğru koşarken, Pazar günü Ak Partide temayül yoklaması var..

Ak Parti Genel Başkan Yardımcılarının yaptıkları açıklamalar bakarsak, aslında Türkiye de belediye başkan adayları belli gibi..

Ak Parti için:

Kahramanmaraş’ın belediye başkanlarının yarıdan fazlasının değişeceğini söylüyorlar..

CHP ve MHP var gücü ile belediye başkanlığı kazanmak için çalışıyor..

Ama gerçeği söylemek gerekirse : Peh peh diyecek bir aday adayı da çıkmadı..

Kahramanmaraş Büyükşehir, Türkoğlu, Dulkadiroğlu, Onikişubat , AK Partili adayların rahat alacağız yerler..

Nurhak ilçemiz, CHP adayının sürekli kazandığı bir ilçe ki , MHP ve AK Parti burada seçime birlikte girerse Nurhak el değiştirir..

AK Parti den belediye başkanı seçilen Durmuş Küçük, malum yetki kavgaları sebebi ile önce AK Partiden ihraç edildi. İki gün önce ise İçişleri Bakanlığı kanalı ile görevden el çektirildi.. Bu sebeple Elbistan AK Parti için büyük sıkıntı..

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Medya Tanıtım Başkanı Mahir Ünal’ın ilçesi Elbistan için, herkesi kucaklayan, toplumda karşılığı olan bir aday üzerinde çalışma yapıldığını biliyoruz, böyle bir adayla Elbistan’ı toplamaya çalışırken..:

Elbistanlı, CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç’un da ilçesi olup, oda Elbistan’ı almak için ayrı bir çalışma yapıyor..

Elbistan AK Parti için önemli, CHP için önemli, MHP: “ Biz asla vaz geçmeyiz Elbistan’ı alacağız,” diyor..

Bugün Elbistan için ince hesaplar var: Birincisi CHP-HDP – İyi Parti birleşmesi ile AK Partiyi yıkma projesi..

AK Partinin hesabı ise: olağan üstü bir adayla, CHP, MHP, İyi Parti, HDP verilen oyları da almak.. yeniden AK Parti Belediyeler arasına Elbistanı katmak istiyorlar..

CHP’nin Pazarcık ve Andırın hesabı var..

MHP’nin ise Afşin, Elbistan, Göksun hesabı var ki, çok iyi adaylarla buralarda seçim kazanmak istiyorlar..

AK Parti ise: Kahramanmaraş Büyükşehir’e tabanda karşılığı olan, Kahramanmaraş mahalle mahalle bilen, herkesin peh diyeceği bir adayla seçime girerek, yeniden AK Parti oyunu Yüzde 80’e çıkarmak için çalışıyor..

Yorulan belediye başkanlarını ve meclis üyelerini kenara çekerek, yeni bir ruh yeni bir heyecan ile seçimlere girmek için çalışıyorlar..

Kahramanmaraş Büyükşehir Sürpriz bir isim, ilçelerin büyük bölümlerine sürpriz isimlerle, yeni meclis üyeleri ki: Ufuk vizyonlu, planı – projesi olan isimlerle yola devam etmek istiyorlar ki, aday adayı olmayan kişilerden de belediye başkan adayı ile meclis üyesi adayı çıkaracaklarının sinyallerini vermeye başladılar..

Kahramanmaraş Büyükşehir ve 11 ilçe için: üç’er isim konmuş, son şekli verilmiş, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sunulmak üzere bekliyor..

Kahramanmaraş sürpriz isme gebe, doğum sancısı var, sanıyorum bu defa en sona kalan il değil önümüzdeki Salı günü AK Parti Grup Toplantısında Kahramanmaraş Büyükşehir ve bazı ilçelerin adayları açıklanacak gibi duruyor..

Herkesin gözü – kulağı 20 Kasım 2018 Salı günü AK Parti gurup toplantısında ve Sayın Cumhurbaşkanının söyleyeceğiz sözlerde olacak.. çünkü benim aldığım bilgilere göre büyük bölümü hazır.. üç aşağı – beş yukarı bizim adaylarımızda belli.. bende biliyorum ama yazmak doğru olmaz..!

Haydi hayırlısı diyorum..

İyi günler..