Biz kulağımızı tersten göstermeyi severiz ya ! bugün böyle yapmayalım gelin gerçekleri konuşalım..

Özel okul ve Özel Kurs Merkezleri: Kısaca Özel Eğitim..

Devlet Öğretmenleri maaşlarını alıyorlar ! mesele yok, uzaktan eğitimde olsa alıyorlar, yakından eğitimde olsa alıyorlar..

Peki : Özel Okul ve Özel Kurs Merkezi öğretmenleri ne olacak ?

Küçük bir araştırma yaptım: Özel okul sayısı 11 bin 694 oldu. Özel okullarda okuyan öğrenci sayısı ise 1 milyon 400 bini geçti. Özel Kurs Merkezleri ve okullarla birlikte  Bugün öğretmen ve yardımcı personel sayısı ise 750 bin geçmiş durumda.. Bir milyon diyende var..

Korona Virüs de : İkinci dalga gelirse , okullar kapanırsa peki bu öğretmenlerin durumu ne olacak ? sayın milli eğitim bakanımız bu konuda ne düşünüyor ?

Gelin şunun adını doğru koyalım: Dershane, yada çocukları sınava hazırlama özel kurs  merkezi, her ne ise buralarda ciddi mana da öğretmen çalışmaktadır.. Bugün için Türkiye de 11 bin 694'e çıktığını, bu okullara giden öğrenci sayısının ise 1 milyon 400 bini geçtiği 750 bin öğretmen ile Türkiye eğitim sektörü içinde önemli bir yere sahip bir kurum ve kuruluşlar..

En küçük bir özel okulda , öğretmeni, sivil memuru, hizmetlisi, görevlisi ile ortalama 65 kişi çalışıyor , Türkiye'deki özel okullarda ortalama 65 kişinin istihdam edildiğini düşündüklerinde toplamda istihdam sayısının 750 bin kişiyi geçtiğini, bu rakamın çok önemli olduğunu görüyoruz.. 

Ben eğitimci değilim : Ancak bir gazeteci olarak 1980 yılından beri Dershane ve Özel Okul sektörü içindeyim.. KÖKDERBİR Kahramanmaraş Özel Ekim Kurumları Birliğinin de üyesiyim, bir eğitimci gibi sürekli eğitimi yazarım..

İstanbul dan bir öğretmenimiz aradı.. emekli olmama bir yıl var özel okulda çalışıyorum, 2 aydır maaş alamıyoruz, okullar açılacak mı ? açılmayacak mı ? abi siz bilirsiniz diyor..

Pandemi süreci, İkinci Dalga Korona Virüs gelir mi ? gelmez mi ? onu bilemiyorum ama ben şunu çok net biliyorum..

Özel okullar illerimizin eğitimine katkıda bulunmak için var güçleri ile çalışıyorlar.. Eğitimde kalite olsun, Farklı sektörlerdeki rekabete bakıldığında eğitim alanındaki rekabetin çok daha erdemli olduğu söylenebilirim , hemen tamamına yakını vatan millet diyerek çalışıyor , Allah rızası için çalışıyor.. öyle para kazanıp zengin olanda yok..!

Çünkü bu okulların öğretmen ve müdürleri sahipleri eğitim aşığı kişilerdir.. Para ikinci planda geliyor..

Rekabet, kaliteyi artıran bir unsurdur. Özel okulların rekabeti kaliteyi artırıyor. Özel okulların bir ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Biz eğitimci yazar olarak : Yaptığımız iş insana dair... bir çocuk daha büyük adam olsun arzumuz, Maraş’ın sesi yükselsin amacımız, Bir zamanlar FETÖ ‘nun : “ Bir kayıt daha fazla alacağız diye, biraz daha fazla kazanacağız diye temel amacından uzaklaşayan özel okullar,” yüz akımız..

Kahramanmaraş’ta  Özel okullar, devlet okullarındaki eğitim kalitesinin de artmasını sağlamaktadır. Özel okullara öğrencilerin gitmesiyle devlet okullarındaki sınıf mevcutlarında da düşüşler olmaktadır. Bu da devlet okullarında verilen eğitimin kalitesini artırmaktadır."

Özel okuldan gelen Sayın Bakan Ziya Selçuk, bunu çok iyi bilen bir bakanımız olarak, Korona Virüs de ikinci dalga gelir özel okullar , kurslar kapanırsa buradaki öğretmenlere , okul sahiplerine sahip çıkması gerekir..

Ben biliyorum: bir çok okul, borçlu, yeni bina yaptı, yapmayanların ise kirası tıkır tıkır çalışıyor bu sebeple devletimiz özel okul ve kurslara sahip çıkması gerekiyor..

Neticede : Bu okullarda Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Genel Müdürlüğüne yani devlette bağlı okullardır.. özel okulların doluluk oranının yüzde 52 civarında olduğunu, yüzde 48 boşluk bulunduğunu biliyoruz.., eğitime harcanan paranın israf olarak görülmemesi gerektiğini, çocuklara bırakılacak en büyük mirasın onların eğitimi olduğunu düşünerek, devlet okulu , özel okul ayrımı yapılmamalıdır.

Bugün vakıf okulları dahil olmak üzere okullarımız sıkıntı içinde , serbest piyasa koşulları çerçevesinde eğitim ve kalite odaklı özel okulların ayakta kalması için devlet desteği bana göre şarttır..

Dünya 2021 yılının haziran ayına kadar zor bir süreçten geçecek bizimde bu sürece kadar ayakta kalmamız gerekiyor.. bizden söylenmesi..

İyi günler..