Pazar günü: Onikişubat Belediyesi Tekerek mahallesindeki mahalle kahvaltısı ve konsept park açılışına gittik..

    Açılıştan sonra ise : Dostlarla Bisiklet yolunu bir görüp eve öyle gidelim diyerek Kılavuzlu Bisiklet yoluna yöneldik..

    Bahar ayında : Bisiklet ve koşu yolunda şöyle bir çalışmaları yerinde görme gezisi yapmıştık, her yer inşaat ve çamur içindeydi..

    Dün (Pazar günü) dostlarla Bisiklet yolu ve koşu parkurumuz ne oldu ?, diye şöyle bir inceleme gezisi yaptık.. gördüklerimize inanamıdık..

    Hasancıklı tarafındaki başlangıç noktasından içeri girdik, ayağımız uğurlu geldi galiba bisikletler gelmiş, montajı yapılıyor sistem hazırlanıyor..

    Gençler bizden daha hızlı davranmış bisikletleri ile gelerek gezmeye başlamışlar bile..

    Otopark hazır, lokantası, çay kahve içeceğiniz kafeterya bölümü hazır.. bisiklet yolu asfaltı , yürüyüş bantlının yumuşak zemin döşemesine başlamışlar öyle sanıyorum 15-20 gün sonra açılacak hale gelmiş..

     Onikişubat Belediye başkanı Hanefi Mahçiçek’in 3.5 yıllık bir emek vererek : önce DSİ den Kanal boyunun bir yanını alması, sonra projelendirme yaparak ihaleye çıkması ve bir yıldan beri de hummalı bir çalışma yapılan Onikişubat ilçemizin, Kahramanmaraş halkının mesire ve gezi yeri olacak olan kanal boyu bisiklet, koşu parkurumuz ufuk ve vizyonumuzu değiştirecek bir projeye imza attı.

     Buraya gelirken, evdeki bisikletini getirerek : Bisiklet süre bildiğiniz gibi, dünyanın çeşitli yerlerinde üretilen dünya klasikleri bisikletlerle burada gezinti yapa bilir, sabah ve akşamları koşu yapabilir, acıktığınızda yemek yiyeceğiniz , kahvaltı yapacağınız güzel bir mekan.. yeni mekanda çay kahveyi içerken suyun keyfini çıkara bilirsiniz..

     Onikişubat’ın yeni mekanı

     Bir yanda kanal ve su, yeşillik içinde : spor yapma, bisiklette binme, veya ailenizle birlikte kahvaltı yapma imkanı.. işte burası Onikişubat’ın yeni mekanı..

     Türkiye de hele resmi kurumlarda işler öyle kolay olmuyor ! ben yapıyorum diyerek bir gün sonra işe başlıyamıyorsun..!

     Ben yaptım , bugün oldu olmuyor.. olmuyor..

     Burasını yapmak için Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek ne kadar emek verdiğini bir bölüne ben şahidim.. iyi biliyorum ama emin olun inşaatı yapmak kadar da yazışması insanın ömrünü yiyor..

     Yer : DSİ ‘e ait, önce DSİ den almak için yazışmalar, Ankara ayağı, Maraş ayağı, Onikişubat Belediyemiz bunu yaparken, yapılmasın diye mücadele verenlerde var unutmamak gerek..

      Yazışmalar, emek sonunda yerin kullanımı Onikişubat Belediyesine geçmesi, sonra proje dönemi.. gerekli izinler.. sonra ihale ve inşaat süreci 4.5 kilo metrelik parkur yapımı ve maliyeti sonunda 3.5 yıllık bir emek ve sona doğru geldiğini görüyorum.. çok mutlu oldum , inceleme gezisinden keyif aldım..

      Bir kişilik bisiklet, 2-3-4-6 kişilik ailece sürülen bisiklet !

      Yanlış okumadınız: Bisiklet bir kişilik olur, eski bisikletlerde bir de arkaya çocuk binerdi.. 1,5 kişilik olurdu.. haydi iki kişilik olsun..

      Dün Bisikletleri inceledim: Tek kişilik, anne veya baba, bebek koltuklu bisikletler.. sonra iki kişilik bisikletler, sonra 3 kişilik bisikletler.. sonra 4 kişilik, sonra 6 kişilik bisikletler..

      Düşünün 6 kişilik ailesinin ve hepiniz birden pedal çevirerek bisiklete biniyorsunuz..

      Çok eğlenceli.. haa haben şunuda ilave edeyim: elektrikli bisikletlerde var..

      İsteyemeyen kaza olursa: bisikletli can kurtaranda var..

      Yok canım buda mı olur ?  atma diyeceksiniz ama Vallah doğru, hatta ilk denemesini Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek yaptı, ambulans bisikletin nasıl gittiğine bizde dona kala baktık..

      Envari  türlü bisikletler: sizleri bilmem ama ben ilk defa gördüm, sadece bisikletleri görmek için bile insanlar gitse : Onikişubat’ın yeni mekanı büyük ilgi göreceğine inanıyorum..

      Onikişubat’ın yeni mekanı dedikse boş söylemedik, açıldığında gelip görmeniz gerekir, yada benim gibi merak edip : yahu burada ne yapılıyor diye bir uğramanız gerekiyor ki sanıyorum ay sonuna doğru resmi açılışı yapılacak o zaman bisiklete binme imkanız bile olacaktır..

      Bugün kendi bisikletinizle çalışma yoksa görevlilerin izni ile   tur atmanız mümkün, ancak tabi ki bittiği zaman keyifli geziler yapmanız çok daha güzel olacaktır..

      Ailece yeni eğlence ve spor merkezinin hayırlı olsun diyorum..

      Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek ‘in şahsında, emeği geçen, Cumartesi – Pazar demeden, 7/24 görev yapan Onikişubat Belediyesi personeli ve emeği geçenlere de teşekkür ediyorum.. hayırlı olsun

     İyi günler..