Mehmet Mücahit Doğan efendiyi, Denizli Pamukkale Üniversitesi Organik Tarım İşletmeciliği bölümüne yerleştirdik, artık o 4 yıl Denizlili oldu. Dört yılın sonunda o  bir kamyon horoz ile gelir mi bilemiyorum.
      Gezmek görmek çok önemli !..
     “Ben Köylüyüm” diye dünkü yazımı okuyan dostlar arıyorlar: “ insanlar gidip görmezse orada yaşamazsa !. ne kadar söyleseniz boştur” diyorlar..
      Haklı görmeyen gözlere neyi anlatacaksın ki ?
     Yüzlerce okurum  telefonla arayarak düşüncesini söyledi.., yazımın internet üzerinden paylaşımını yapıp..altına yorum yazan dostlara teşekkür ediyorum..
      İnsan bir şeyi görür ve kullanırsa onu daha iyi nasıl yaparım diye düşünüyor  ve üzerine yorum yapabiliyor.. görmeyen bilmiyor ki neyi düşünsün !..
      Görmediğini, bilmediğini, tanımadığını bir nesneyi düşünmek mümkün değil !..
      Görmek gerekir, tanımak gerekir !..
      Aksu köprüsünü karşıya geçmeyen, Hasancıklı köprüsünden geçmeyen, Kapı Çamın arkasına gitmeyen insanlardan hizmet beklemek aptallık olur..!
      Denizli Kahramanmaraş’tan küçük ama, THY yolları ve özel hava yolları günlük en az üç uçak seferi koymuş..
      Peki Kahramanmaraş hava alanında gelen uçak var mı ? THY Pegasus başka var mı yok, niye ? peki niye ? 
      Bir sefer turizme hitap eden bir otelimiz yok !.. son zamanlarda butik oteller yapıldı yapanlarda bin pişman yüzde 50 kapasite ile zor çalışıyor..
      Oysa birlikte çalışma ruhu olsa bizde , bu otellerin yerine şöyle şehirler arası yolun üzerinde dünya standartları ölçeğinde turizme hitap eden bir otelimiz olsa Tur otobüsleri burada mola verir.. şehrimize bir katkı sağlardı..
      Buradan ,  Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’a sesleniyorum: “ Büyükşehir Belediye Meclis üyelerini, Daire Başkanlarını, ilgili müdürlerimizi, gazetecilerimiz otobüslere bindirerek, Konya, Eskişehir, Afyon, Afyonkarahisar, Kayseri hatta komşumuz Gaziantep den başlayarak bir inceleme ve çalışmaları yerinde görme gezisi düzenleyerek , onlar nerede biz neredeyiz bunu bir görmemizi sağlamanızı bekliyorum..
      Otel yapacak iş adamlarını götürüp : Turizme hitap eden otelin nasıl olması gerektiğini göstermemiz gerekir..
      Şehirler arası yol üzerine tesis yapacak iş adamlarını götürüp onlarda göstermemiz gerekir..
      Büyükşehir Belediye Meclisine bir proje geldi, Meclis üyelerimizin görgü ve bilgisi yoksa, daire başkanlarının bilgi ve görgüsü yoksa, bu projeyi nasıl geçireceğiz ? veya nasıl daha iyi yapabileceğiz..?
     Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal , iş adamlarını toplar yurt dışı gezilerine götürerek ufuk ve vizyon sahibi yapar ihracat hamlesini başlatmıştı..
     Benim gördüğüm de : Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç, bu şehirde yaşayan herkesin ufuk ve vizyonunu açmak için acilen yukarda isimlerini yazdığım illerimize acil bir gezi düzenlemeli, Özal gibi.. yatırımcılarımıza yön vermelidir..
     Yoksa : Hakkı Bulut gibi ,” Ben köylüyüm sevgilim” demeye devam eder dururuz..
     Merhum Kemal Sunal’ın o filmindeki gibi : bende yurt içi ve yurt dışına her gidip gelmeye bir şeyler görüyorum, bir farklı düşünceye sahip oluyorum, ama benim gördüklerimi görmeden, onları yaşamadan benim yazdığımızda çok fazla önemi yok !..
      Kahramanmaraş çıkmaz sokak ve köy olmaktan mutlaka bir gün kurtulacaktır, ama buna kim imza atar onu bilemiyorum..
      Kahramanmaraş- Kısık- Ekinözü, Elbistan- Sivas yolu mutlaka açılmalıdır..
      Kahramanmaraş’tan İzmir- Ankara, Antalya, uçak seferleri mutlaka konmalıdır..
      Kahramanmaraş hava alanına geçici gümrük kapısı açılarak : Yurt dışı uçuşları buradan yapılmalıdır..
      Gidemediğiniz, görmediğiniz yer sizin değildir..
      Kahramanmaraş hava alanının genişlemesi yeni bina için: 4 Nisan 2015 günü gelen acil kamulaştırma parasından bugüne kadar beş kuruş harcanmadı, 31 Aralık da bu para geri gidecektir..
       Kahramanmaraş Valimiz Mustafa Hakan Güvençer, i Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç,u Kahramanmaraş milletvekillerini göreve davet ediyorum, Kahramanmaraş’a sahip çıkmaya çağırıyorum..
       Kahramanmaraş hava alanına uçak seferlerinin artırılmasının birinci fonksiyonu da meydanın yeterli duruma gelmesine bağlıdır..
       Biz alt yapıyı yeterince yapamadığımız sürece: THY veya özel hava yollarından buraya sefer koymasını beklemek çok yanlış olur..!
       Karar sizin
       İyi günler