Milliyetçi Hareket Partisi Kahramanmaraş İl Kongresine sayılı günler kaldı ve adaylığa adı geçenlerden bazıları adaylıklarını açıklamaya başladılar.

Mimar Rafet KÜSMÜŞ adaylığını ilk açıklayan isim oldu.  Rakiplerinin aksine ile kongrelerinin sonuçlarını beklemeden adaylığını açıkladı. Tabi bu davranışı ilçe kongrelerinin sonucuna göre hesap yapan bazı çevreler tarafından yadırgandı. Ancak, ülkücü iradeye güveniyorum, ilçe seçimleri üzerinden siyasi hesap yapmayacağım, ilçe başkanlıklarına kim seçilirse seçilsin, Milliyetçi Hareketin başarısı için beraber çalışırız diyerek yola çıkan Rafet KÜSMÜŞ, bu çıkışı ile birçok kesimden ciddi destekler aldı ve almaya da devam ediyor.

Rafet KÜSMÜŞ, seçim çalışmaları için gittiği her yerde samimi tavırları, mütevazı duruşu ve ayağı yere basan projeleri ile ülkücülerin dilinden konuşuyor ve dertleri ile dertleniyor.  Bu da kendisini il başkanlığı seçimlerinde bir adım daha öne çıkarıyor. Parti tabanının artık eski yüzleri değil de genç, dinamik, başarılı kadroların göreve gelmesi isteği Rafet beyin şansını daha da artırıyor.

Ziyaretlerinde özellikle Kahramanmaraş’ın artık büyükşehir olduğunu, Milliyetçi Hareketin de buna göre bir il teşkilatı oluşturması gerektiğini, artık merkez, kuzey, güney diye bir ayrım olmadığını yekvücut bir “Kahramanmaraş” olduğunu vurgulayan KÜSMÜŞ, kendi yönetimlerinde Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’nın projeler üreten, komisyonlar kurup raporlar hazırlatan, şehrin sorunlarına sadece seçim vaatleri için değil her an çözüm arayan bir teşkilat olacağını anlatıyor. 

Seçim stratejisini teşkilatın sorunları ve iş başına geldiğinde neler yapacağı üzerine kuran Rafet KÜSMÜŞ’ün kişileri konuşmayan, sorun ve çözüm odaklı tavrı büyük takdir topluyor.

Ülkücü camia bu güzel yarışın MHP’nin başarısına büyük katkı sağlayacağına inanıyor. Rafet KÜSMÜŞ’ün küskünleri barıştıracağım sözü partinin başarısı için canını dişine katarak çalışan ancak dağınık görüntü yüzünden başarının gelmediğini düşünen ülkücü hareketin tabanında oldukça olumlu karşılanıyor.

Rafet KÜSMÜŞ’ün etrafındaki akademisyen, iş adamı ve özel sektör çalışanı kadro da, Rafet KÜSMÜŞ yönetimindeki “MHP Kahramanmaraş’ın” neler yapacağına dair önemli ipuçları veriyor.

Milliyetçi Hareket Partisine il kongresinin şimdiden hayırlı olmasını diler, bu güzel yarışın bir demokrasi şöleni içerisinde geçmesini dilerim.