Ne diyelim: söz , yetki Sayın Devlet Bahçeli ‘nin takdiri !..

     Beğenirsin oy verisin beğenmez oy vermezsin..

     Herkesin ortaya konan iradeye saygı göstermesi gerekir..

     Mübarek Ramazan günü : Güzel dini sözler yazmak isterdim ama erken ve baskın seçim bizi hergün siyaset yazmaya zorladı..

     Türkiye de : Erken seçim diyerek çıkış yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 600 vekil adayını açıkladı.. Kendisi de Osmaniye den birinci sıra adayı oldu..

     MHP Kahramanmaraş 8 vekil adayı

     Zuhal Karakoç Dora’a yı hayatımda görmedim, ismini ilk defa duyuyorum, Kahramanmaraş tabanında ne kadar karşılığı var buna 24 Haziran 2018 Pazar günü akşam bakacağız.. Kahramanmaraş basın tanımadığı bugüne kadar ismini bile duymadığı bir adayın halkta karşılığını yorumunu sizlere bırakıyorum..

    Zafer Öner , Sermet Yıldız , görmüş ve tanışmış , değiliz, MHP tabanında işin doğrusu ne kadar karşılığı var bilemiyorum.. Pazartesi liste değişmeden ilçe seçim kuruluna verilirse Kahramanmaraş Milletvekili adayı olacaklar.. haydi hayırlısı diyorum..

     MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli , bana bu 8 adayı sırala dese şöyle yapardım.. Fatih Mehmet Ceyhan ile Ömer Özkan’ı ilk başa koyar ve peşine Nusret Güloğlu ile Mustafa Pehlivan ilave ederdim..

     MHP Genel Başkan Yardımcısı Sayın Prof.Dr. Sefer Aycan diyenleri duyuyorum..

     Bir de tabii ki  Helalleşme meselesi var..

     Sefer Aycan hocamı Gazi Üniversitesi ve Geçmişten beri tanırım..

     MHP, ANAP,DSP hükümeti döneminden tanırım.. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesinin yapımından tanırım..

     Gazi Üniversitesinde Prof.Dr. Sefer Aycan olarak ülkemize hizmet etti, Benim çocuk da Gazi Tıp Mezunu o zaman da hocamızla görüşmemiz oldu.. Bizlere ilgi gösterdi teşekkür ediyoruz ama son seçimden sonra yaptığı konuşma doğru değildi.. Bu seçim süresince hep karşısına çıkacaktır..

     “Hakkımı helal etmiyorum,”

     Bugün gazeteciler arasında, halk arasında “ Sefer Aycan ile bu hakkımı helal ediyorum, etmiyorum, meselesini bir konuşmamız gerekir,” sözleri yükselmeye başladı.

     Bugün MHP Genel Başkan Yardımcısı olan Prof.Dr. Sefer Aycan, acil bir toplantı yaparak, basın mensupları ile bir araya gelerek ,” Hakkımı helal etmiyorum, etmiyor mu ? helalleşme meselesini ” sözüne bir açıklık getirmesi gerekir..

     Aksi halde önümüzde kalan 35 gün boyunca bu söz sürekli kaşınarak karşısına çıkacaktır.

     Dün akşam bir yerdeyiz: Milletvekili dağıtımı yapıyorlar..

     MHP Kahramanmaraş’ta üç vekil çıkarır

     CHP ve İp birer vekil çıkarır , gerisi de ortada derken, Ak Partinin Kahramanmaraş’ta yüzde 82 oy aldığını unutuyorlar..

     Ak Parti sesiz, Pazartesi gününü bekliyor..

     Ak Partide bir çalışma yok, herkes bir talimat bekliyor.. sessizlik var..

     CHP’nin Cumhurbaşkanı adayı  Muharrem İnce, Özel uçakla her gün en az iki ilde miting yaparak, Cumhurbaşkanlığı için oy istiyor.. Fetullah Gülen’i 3 ay içinde Türkiye getireceği sözünü veriyor ama : Şeklini açıklamıyor ! aceba devlet başkanı olarak mı ? gelecek ?....

     Meral Akşener ve Temel Karamollaoğlu ise : sesiz sedası çalışmaya devam ediyor..

     Vatandaşın kafası karışık

     Milletvekili adaylarını görmek istiyor..

     MHP adaylarını gördü ama sıralamadan memun değil..

     Ömer Özkan, gerçek bir siyaset adamı, yeri bana göre ilk başta olması gerekirdi..

     Ömer Özkan seçilecek yerde olsa, Kahramanmaraş siyasetine 35 gün boyunca renk gelirdi.. Şansızlığı bana göre Genel Başkan Yardımcısının Kahramanmaraş’tan aday olması oldu..

     Pazartesi günü diğer partilerinde adayları belli olacak..

     Listeler YSK verildiğinde ak koyun, kara koyun ortaya çıkacak..

     Tahmin ediyorum: bu seçim adayların savaşı ile geçecektir..

     Kahramanmaraş’ta liderlerden çok adaylar konuşulacak ve adaylar üzerinden siyaset yürüyecek ki , bunun başında da “ Hakkımı Helal Etmiyorum,” sözü gelecektir..

     Üç günden fazla küs durmak haramdır.. Bayramlar Barışma ve Helalleşme günüdür.. Ramazan ayı ve İftar sofraları bereketi kardeşliği pekiştirir..

     Kırgınlık ve küslüğü bir kenara atarsak, şöyle bir barış iftar yemeği de helalleşe biliriz, bir birimize hakkımızı helal ederiz gider , ölümlü dünya küs durmak olmaz ! hele senelerce küs durmak Müslümana yakışmaz gelin helalleşelim..

     Hayırlı Ramazanlar..