Özellikle Televizyon kanallarımız bir defa daha sınıfta kaldılar, Otizmli çocuklardan önce kendileri yuhalandı.

Türkiye de basın: Hakimdir, Savcıdır, Cezaevi müdürüdür, Gardiyandır, her türlü ceza verme yetkisini kendisinde görmektedir.

İşte bunun son örneğini Aksaray da yaşadık.  Otizmli çocuklara yuhalama iddiası, olabilir yuhalandı da olabilir ama televizyonların hakim rolüne bürünmesi gerçekten iğrençti.

Aksaray'da 'otizmli çocukların yuhalandığı' iddiası üzerine okul müdürü görevinden alındı, soruşturma açıldı. Bir müdürü daha yok ettik sevinç çığlıkları atan bizim televizyonlar.

Çocukların engelli olması başka bir şey, çevreye zarar vermesi başka bir şey biz bir birine karıştırıyoruz. Bizim televizyon kanaları bunu ayrıt edemiyor.

Bir veli: otizmli çocukları benim çocuğumu darp ediyor, sadece benim değil tüm çocukları dövmekte, bunun üzerine veliler olarak toplandık, bu okulun Otizmli bölümünün kapatılması için dilekçe verdik. Bu bizim hakkımız değil mi? Diyor.

Çocukları yuhaladı diyenlere soruyorum: “ getirin sizin çocuklarınızı dövsünler siz buna razı iseniz bizim diyeceğimiz yok, tüm suçlamaları kabul ederiz,” diyorlar

Aynı olay Kahramanmaraş’ta da var! Otizmli çocuklardan rahatsız olanlar var!

Aileler Otizmli çocukları, kendi çocuklarının okulunda istemiyorlar.

Ne olacak şimdi burada da mı yuhalanacaklar? Olay mı? Çıkaralım!

Türkiye de bitmek üzere olan Basın haberleri ile sürekli vurduğu iki sektö : “ Doktor ihmali öldürdü” Öğretmen kulak çekti “ Öğretmen kitapla vurdu” Cani öğretmen” gibi başlık atarak, Sağlık ve Eğitim Sektörünü sürekli yıpratma görevi bizim basın üzerine görevdir. Bunu zevkle yaptıklarını görüyoruz.

Aksaray Merkez Mehmetçik İlkokulu'nda otizmli çocukların yuhalandığı iddialarıyla ilgili soruşturma sürüyor. Bu arada Televizyon kanallarımız, çocukları sağlam olan velileri vatan haini ilan ettiler, “ Siz insan olamazsınız “ damgasını vurdular.

Oradaki veliler ise : “Bu otizmli çocuklar bizim çocuklarımızı her gün dövüyor biz bunları bu okul da istemiyoruz!” diyorlar.

Bir veli : “ Bir sopa alır gider okulda beklerim, o çocuklardan biri benim çocuğuma dokunduğu an: an onu hastanelik ederim” diye çıkıp açıktan söylüyorsa burada biraz durup acı acı düşünmek gerek.

Bizim televizyonlar hem hakim, hem savcı ama işler öyle olmuyor. Türkiye’nin gerçekleri var. Bunu da görmemiz gerek.

O haberi yapanlar: kendi çocuklarını getirsinler orada bir iki gün dayak yedirsinler bakalım söylemleri ne olacak onu görelim.

Bu sadece Aksaray da Mehmetçik İlkokulunun sorunu değil, Türkiye’nin sorunu, Milli Eğitim Bakanlığı bu çocuklar için her ile bir özel okul yapmalıdır.

Otizmli çocuklar vurup kırıyor, bunları normal çocuklaralar bir arada tutamazsınız.

Son gelişme: öğrenci velilerinin rahatsız olduğu gerekçesiyle otizmli çocukların eğitim gördüğü sınıfı kapattığı, okul müdürünün açığa alındığı bildirildi.

Okulda 42'si özel eğitim öğrencisi olmak üzere toplam 334 öğrenci eğitim görüyor. Aralarında otizmli öğrencilerin de bulunduğu 42 özel eğitim öğrencisinin, iddiaya göre diğer öğrencilerin velileri tarafından başka okula gönderilmesi istendi.

Bu seferde: Özel eğitim öğrenci velileri de buna tepki gösterdi. Çocuklar sağlam çocuklara zarar veriyor, peki orta yol nasıl bulunacak?

Allah yardım etsin, acınacak veya yuhalanacak bir durum değil veya hor görülecek bir durum değil, ama acı gerçekleri kabul ederek, iki taraf anlayış içinde bu çocuklar için özel müstakil okullar yapılmalıdır.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk de konuyla ilgili açıklama yaptı. Eğitim ve Yerel Yönetimler Çalıştayı'nda konuşan Selçuk, "Ankara'dan bir müfettiş grubunu göndererek soruşturma sürecini başlattık" dedi. Selçuk şunları kaydetti: "Otizmli evlatlarımızın eğitimde yaşadığı bazı sıkıntılar var. Bununla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Çalışma sırasında Türkiye ve bölge hassasiyetlerini izliyoruz. Bu konuda ne yapılması gerektiğini hassasiyetle takip ediyorum. Neler yapılması gerektiğini bilen birisiyim. Akranlarıyla birlikte aynı sınıfta kaynaştırma olarak devam eden çocuklarımız için çalışıyoruz.

Bu konuda kamuoyuna açıklayacağımız yeni gelişimler var. Teknik detaylarını paylaşacağız. Özel Eğitim’in olanaklarının soruşturulması için 6 milyon euroluk yeni çalışma yapıyoruz. En önemsediğimiz başlıklardan biri farkındalık. Kapsayıcı bir sisteme geçiş sürecinde olduğumuzu belirtmek isterim. Konuyu hassasiyetle takip ediyoruz."

Bakan da böyle diyor ama: Bizim gördüğümüz öğretmenlerimizden aldığımız bilgilere göre : Otizmli çocuklar kesinlikle ayrı özel okullarda eğitim görmelidir.

Hırçın ve kırıcı olan bu çocuklar çevresine zarar veriyor. Diğer çocukları döve biliyor, bununla birlikte şunu da ilave etmek gerekir ki: “ Otizmli çocukların içinde çok uysal olanları var bunlar normal okula alına bilir.  Zararsız çocuklarda var bunların hakkını yemeyelim.

İyi günler…