Ak Parti iktidarında Kahramanmaraş hep güçlü illerden biri oldu..

Mehmet Sağlam TBMM Başkan vekili

Nevzat Pakdil, TBMM Başkan Vekili

Mahir Ünal: Ak Parti Gurup Başkan Vekili

Metin Doğan MKYK üyesi

Veysi Kaynak ile Adalet Bakan Yardımcılığını alarak Ankara da güçlü olduk ama bu gücümüzü kullanamadık.. Kahramanmaraş’a hizmette dönmedi..

Bakan İstiyoruz bakan ! dedik..

Başbakanımız : “ Bakanınız benim ! yetmez mi ?” dedi..

Başbakanımızdan bakanımız oldu ama biz yine 13 yılda Kahramanmaraş’a istediğimiz uçak seferini bile koyduramadık..

Sonra : Kültür ve Turizm Bakanını Mahir Ünal ile bulduk… bulmasına bulduk da bir Kültür Müdürünü , Bir Hava Alanı Müdürünü bile değiştiremedik..

Sonra Sayın Veysi Kaynak ile Başbakan Yardımcılığını bulduk.. ama şu ana kadar ciddi bir çalışmada görmedim duymadım..

Kahramanmaraş’a yeni vali geldi.. Emniyet Müdürü Kararnamesi var diyorlar.. yeter mi bence yetmez köklü değişikliklerini yapılması gerekir..

İlk değişmesi gereken Kültür ve Turizm Müdürü ile Hava Alanı müdürü yani DHM müdürü olması gerekiyor..

Kahramanmaraşlı Sanayici ve iş adamımız uçağa binmek için komşuya gitmekten bıktı ve : Yeter artık Adana ve Gaziantep’e gitmek istemiyoruz diyorlar..

Kahramanmaraşlı uçak seferlerinden yararlanmak için komşu illere gitmek istemiyor..

Oysa: Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak THY genel müdürü ve Özel Uçak şirketlerinin sahibini makamına bir çay içmeye çağırarak şunu söyleye bilir ! diye düşünüyorum..

Kendi aranızda toplantı yapın, kim nereye nasıl uçacaksa buna karar verin, ben memleketim olan Kahramanmaraş’a uçakla gidip uçakla gelmek istiyorum..

Kahramanmaraşlı uçak seferlerinin yeniden düzenlenesi ve sefer sayısını artırmak istiyor..

Kahramanmaraş’tan günlük sabah akşam Ankara seferi istiyorum

Kahramanmaraş’tan her gün Atatürk hava limanına 3 ayrı uçak seferi istiyorum..

Sabiha Gökçene hafta da 7 gün uçak seferi istiyorum..

Kahramanmaraş Antalya seferi istiyorum

Kahramanmaraş Kıbrıs Seferi istiyorum

Kahramanmaraş İzmir seferi istiyorum

Kahramanmaraş Almanya ve İngiltere seferi istiyorum aranızda anlaşın ve bana uçak saatlerini verin,” emrini vermesini bekliyoruz..

Bu uçak saatleri de sanayicinin iş adamını işene yarayan bir saat olmalı, İstanbul daki sabah toplantısına yetişmek için komşudan gitmemeli..

Önceden : Bakanlardan , genel müdürlerden rica ediyorduk.. ulaşa bilirsek başbakana ulaşmaya çalışıyorduk, oysa bugün Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak bey var , sadece emir vermesini bekliyoruz..

DHM Kahramanmaraş il müdürü yeterli personelim yok, yerimiz küçük diyecek.. biz bu kadar uçak seferini kaldıramayız diyecek o zaman önce müdürü değiştireceğiz..

THY ise Kahramanmaraş’tan zarar ediyoruz diyecek.. ama doğru mu ? kağıt üzerinde doğru ama ölü saatte koyduğu uçak saatlerini hiç söylemeyecek..

Bakın bu işin yatırım maliyeti sıfır , kocaman bir sıfır ek bir yatırım yapılmayacak, var olan uçaklardan Kahramanmaraş’a sefer konacak..

Kahramanmaraş hava alanında çalışan Devlet Hava Meydanları Müdürü ve Personelinin çalışma trafiği artacak, bu sebeple öncelikle DHM Kahramanmaraş Müdürünü değiştirerek buraya taze bir kan gelmesi gerekiyor ki .. bununda yatırım maliyeti yok..

Kahramanmaraşlı artık Gaziantep ve Adana’ya gidip gelmekten bıktı usandı..

Hafta sonu ilimize gelen başbakan yardımcımız Veysi Kaynak bey de Gaziantep den uçtu, bunun ne demek olduğunu herhalde daha iyi anlamıştır..

THY Kahramanmaraş’dan uçmak istemiyor..

En kötü saatlere uçak koyarak , Kahramanmaraşlıları Gaziantep ve Adana’ya yönlendiriyor sonra , resmi olarak ilgili sorduğunda Kahramanmaraş’tan zarar ediyoruz diyor.. Başbakan Yardımcımız bile Gaziantep den uçuyorsa her halde zarar edeceksin !.. Oysa Gaziantep veya Adana uçağına baktığında en az bizim bire bir tanıdığımız 30-50 kişi arasında Maraş yolcusu oluyor..

Bilgisayar ve teknoloji ortada, THY bilet satan bayileri ve internet üzerinden alınan biletler belli , hiçbir zaman doğruları söylemiyorlar..

Özel hava yolları Kahramanmaraş’a sefer koymak istiyor, burada hava alanında DHM yetkilileri o kişilere yaşama şansı vermiyor..

Yerimiz yok, hizmet veremeyiz, Kahramanmaraş’a uçmayın diyorlar..

Pegasus hafta da 4 gün İstanbul’a Sabiha Gökçene uçuyor halen bir yer vermediler.. kaçırmak için elinden geleni yapıyorlar..

Bir ata sözümüz var: Leyleğin ömrü laklakla geçer diye.. eğer Başbakan Yardımcısını bulduğumuz bugün bu işi çözemezsek bir daha asla çözemeyiz..

Bizimde ömrümüz bu konuları yazarak geçecek demektir..

Bu sebeple Başbakan Yardımcımız Veysi Kaynak beyden yumruğu masaya vurmasını bekliyoruz..

Leyleğin ömrü laklakla geçer diyorum..

İyi günler..