Yıl 1919, Maraş şehrinin üzerinde kara bulutlar geziyor..

    İngiliz işgal ediyor, yerini Fransız’a bırakıyor..

    Vatan toprakları : haçlılar tarafından parsel parsel paylaşılıyor.. Anadolu elden gidiyor.. işte böyle bir gün, buhranlı  kara  gün..

    Rıdvan Hoca : “ Kalesinde Bayrak Dalgalanmayan bir beldede Cuma namazı kılmak caiz değil,” diyerek kaleye hücumu başlatıyor..

    Bu demde : Ulu caminin kapısının karşısında, bedensel engelli , halk arasında kötürüm Bekir diye bilinen bir mücahit..

    Ailesi bir sandık içinde sabah evden sokağa çıkarır, sonra akşam içeri alır..

    Ulu camiden çıkan çeteler: “ Allah Allah diyerek kaleye hücum ederken, kötürüm Bekir ,” oturduğu sandık içinden: “ Vurun aslanlarım, vurun yiğitlerim ben arkanızdayım, düşmana aman vermeyin,” diye öyle bir bağırıyor ki yeri göğü inletiyor..

    Bunu gören biri : “ Kötürüm Bekir sana ne oluyor, sandığın içinde yatıyorsun, senin sana hayrın yok ki onlara faydan olsun! “ diyor..

     Bekir : “ Ben onlara manevi güç veriyorum, yürekleri coşturuyorum,” der..

     Göbekten aşağısı tutmayan Bekir eline kılıç alıp , tüfek alıp Fransız askerini öldürecek hali de yoktu ama , çetelerin manevi olarak sözleri ile arkasında idi..

     Geliyorum: 2019 yılına

     Un var, şeker var , kazan var, usta var, ocak var, her türlü malzeme var ama helva yapamıyoruz, çünkü üzerimizde bir kara tablo var bir türlü harekette geçemiyoruz..

     Çarşıda – Pazar da kiminle konuşsak kriz var! diyor..

     Kiminle konuşsak : Para yok diyor..

     Elinde nakit parası olanlarda : “Hele bekleyelim, bir şey alıp satmayalım” diyor..

     Kriz senaryosunu yazıyoruz,  kendimiz baş rol veya yardımcı rolle filimde oynuyoruz , sonra kara kara düşünüyoruz.. kriz var çığırtkanlığı yapıyoruz..

     Buradan şunu söylemek istiyorum ki :

     82 Milyon Türk milleti , acıktığında yemek yiyor, işine evine gidip gelmek için aracına biniyor, Ramazan Bayramı tatili sebebi ile turistlik beldelerde otellerde yer kalmadı herkes Cuma günü akşam tatile çıkıyor..

     İnternet üzerinden alış veriş hızla devam ediyor..

     Kimse şahsi harcamasından geri kalmıyor..

     Ama çarşı başına çıkarak kriz var diye bağırıyor.. moralimizi bozuyor..

     Türkiye Cumhuriyeti Devleti : Büyük bir devlettir..

     1984 yılından beri : ABD, AB ülkelerinin desteklediği 9 ayrı kolu olan PKK ile savaşıyor , yani 7 düvene karşı savaş veriyor.. şehitler veriyor..

     Bu savaşa rağmen, 54 iline hava limanı yapan, Avransa, Asya, tünelleri, 3. Köprü, 3. Hava limanı, Otobünler, şehirler arası yollar üzerine yapılan bin tünel ile İHA-SİHA , yerli uçak, yerli helikopteri, füzeleri, yüzde 80 yerli silahları ile kalkınmasını devam ettiren Büyük Türkiye Cumhuriyeti Devletinin bir üyesiyiz..

     İran- Irak , Rusya ile yapılan görüşmeler sonrası : dün öğle saatlerinde Irak’a hava ve Kara Harekatı başladı..

     PKK veya diğer terör örgütlerini temizlemek için havadan Kara’dan Irak girdik içeri doğru gidiyoruz..

     Bunu yaparken, Türkiye her zaman şunu söylüyor, hiçbir ülkenin topraklarında gözümüz yok, biz ülke güvenliğini sağlamak için tampon bölge oluşturacağız..

     Türkiye fakir ve güçsüz bir ülke olsa : Bırakın Irak girmeyi, kışladan bile çıkamaz..

     Dünya da sayılı ekonomiye sahip Türkiye ‘in içerde birer üyesi olan bizler artık kriz var ekonomi battı, öldük bittik söylemlerini bir kenara bırakarak işimize bakmamız gerekiyor..

     1919 da Maraş da kötürüm Bekir varmış, bugün her ilimize , her ilçemize, her mahallemize bir Kötürüm Bekir gerekli olduğunu görüyorum..

     Uyanın hey ahali uyanın: Ülkemizde aç ve açıkta olan bir tek fert yok, ancak bir ekonomik kriz var diye tutturmuşuz bir birimizin moralini bozuyoruz, bunu yapma yerine gelin birlikte ülkemiz için herkes elinden geleni yapsın, herkes işine baksın!

     Devleti biz yönetmiyoruz, devleti yönetenler yönetsin ! biz işimize bakalım, alıp satalım, ekonomiye can suyu verelim.. yastık altındaki paraları pazara çıkaralım..

     İyi günler..