Dünyaya gelen her canlı er geç bir gün ölümü tadacaktır..

     Kim ne zaman ölür ? sorusuna en doğru cevap : Allah bilir..

     Kimi annesinden doğar birkaç saat yaşar kimi ise 120 yaşar ama sonunda mutlaka ölür..

     Ölüm var ! , ölüm kapımızı çalmadan ne yapacaksak yapalım, bugün şu an var, biraz sonra, yarın yok, yarına çıkmaya garantimiz yok..

     Öldükten yüzlerce yıl sonra : Bir Fatiha istiyorsak , cami, okul, köprü, yol yaptıralım.. ne yaparsan sağlığında yaparsın, sen öldükten sonra mirasçıların yapmazlar yapamazlar, ancak çok nadir insan annesinin babasının hayrına camii ve hayır kurumu yaptırır..

     Zalim , hain, katil de bir gün ölecek, melek gibi güzel insanda bir gün ölçek..

     Biri için : Geberdi de kurtulduk diyecekler, diğeri için ise yıllarca dualar okunacak, Fatihalar okunacak, güzel sözlerle yat edilecektir..

     Kimse , bir başkasından korkmaz, ancak : Şerini def etmek için onu Allaha havale eder ki oda er geç cezasını çeker.. yaptıklarının hesabını bu dünyada da verir, ahrette ise bir karınca bile ondan hakkını alır..!

     Zalim ve kötülük timsali olmayın

     Güzel insan olun, güzel yaşayın, elinizden geldiğince hayır hasenat yaparak herkese güzellik edin !..

     Ölün var, ölüm kapınızı çalmadan, paranız elinizde iken kibarlık yapın, Allah rızası için bir hayır yapın..

     Saçı ağaran Kahramanmaraşlılar bilir: Bugün Merkez Ziraat Bankası yanında mezbahan vardır.. Maraşlılar , Salakhane derlerdi.. orada kesilen hayvanların etelemesini , sakatatlarını satarlardı..

     İş bankasının önünden geçerek, Gözde sitesinin arkasından, o günkü adı ile Kız Mektebi, sonra öğretmen okulu, sıkı yönetim , bugün KSÜ Bahçelievler kampüsü , öğretmenler evinin oradan İstasyona aşağı pis su kanalı gider bu sudan bahçeler sulanırdı..

     Kanal boyuncu tut ağaçları vardı.. orada cücük lastiği ile kuş avlardık.. biz çocuğuz adamın biri tarlamıza giriyorsunuz diye bize birer değnek vurdu ama gözlerimizden ateş çıktı.. yaşlı sakallı bir adamdı.. tarlasında ne var şimdi gelsin de görsün bakalım ! kime değnek vuracak.. o ölmüştür.. hem de 30-40 yıl önce ölmüştür.. şimdi bizimle nasıl helalleşecek..?

     Mesele burada : herkes ölecek , kötülük yapma yerine biz iyilik yapalım bir Fatiha’ya talip olalım..

     İslam Güneşinin parladığı günden bu yana : Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SVS) efendimizin gününden bu yana Halifeler, hükümdarlar, padişahlar , devlet başkanları kimler geldi kimler geçti..

     Ecdadımız Osmanlı : Yedi kıtada at koşturarak , her gittiği yere medeniyet ve insanlık götürmüş, yaptığı tarihi eserlerle bugünlere kadar saygı ile anılmıştır..

     Her Osmanlı paşası bir Kahraman, Her Osmanlı Askeri , bir insanlık timsali idi.. geçerken bağdan kopardığı bir salkım üzümün karşılığı bir kese altın bırakan Askeri : Yavuz Sultan Selim ,” Eğer altını bırakmasan kelleni vurdururdum, ancak sen yine de haram yediğin için sen bu orduda olmazsın :  olursan zafer muzaffer olmaz, git o bağ sahibi ile helalleş diyerek,” Askeri Sina Çöllerinden geri göndermiştir..

     Merhum Adnan Menderes , Merhum Turgut Özal, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, böyle bir hükümdar ama askeri , memuru içinde,  haram yiyen asker mutlaka ki çıkar.. onu da Allah havale edelim..

     Ölümü unutmayalım ve görmediğimiz bilmediğimiz konularda : kimseye iftira atmayalım, bir birimizi sevelim, hata ve kusurlarımız örtmede gece gibi , güzellikleri yaşmak içinde güneş gibi parlayalım..

     Zalim olup, kul hakkı yiyeceğimize, veli olup, dayak yiyen olalım, sonunda o da biz de öleceğiz. Ölüm var ölüm..

     Allah bizleri imandan ayırmasın, Salih bir amelle ölmeyi nasip etsin, bugün yarın derken, günler su gibi geçiyor, dostları ihmal ediyoruz..

     Allah bizlere sağlık versin, televizyonu, cep telefonunu, interneti bir kenara bırakalım, Allah rızası için bugün birkaç dostumuzu ziyaret edelim.. Bugün Cuma Müslümanların bayram günü..

     Kim ne zaman ? , nerede ?, nasıl ? ölür onu Allah bilir, ölüm kapımızı çalmadan gelin bugün bir kibarlık yaparak dostlarımızı ziyaret edelim..

     Herkese hayırlı cumalar..