Kahramanmaraş’ın metropol ilçesi Onikişubat’a bağlı mahalle muhtarları ve AK Parti Mahalle başkanlarından oluşan kalabalık topluluk AK Partiyi ziyaret ederek TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Vahit Kirişçi’ye rekor oy sözü verdi. Kabalalık Kirişci’ye bir şart da koştu.

AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanlığı Toplantı Salonu’nda Kahramanmaraş Milletvekili Prof. Dr. Vahit Kirişci’yle buluşan Onikişubat Mahallesi’ndeki 87 mahalle muhtarı kırsalda yoğun kar yağışı nedeniyle gelemeyen diğer mahalle muhtarının da selamını getirerek bir talepte bulundu.

Ak Parti İl Binasında tek tek söz alan mahalle muhtarları kendi içlerinden bir aday gösterilmesi temennisinde bulunup Ak Parti Onikişubat Belediye Başkan Aday Adayı Ahmet Kılçık’ı Onikişubat’a aday gösterilmesini talep etti. Bu taleplerinin karşılık bulmasını isteyen muhtarlar, Ahmet Kılçık’ın aday gösterilmesi durumunda Kirişçi’ye ilçede rekor oy getireceklerinin taahhüdünü de verdi.

İşte Muhtarlardan Ahmet Kılçık talebi

Şahinkayası Mahalle Muhtarı Hasan Şişman; “87 kırsal mahalle muhtarı olarak buradayız. Yüksek yerlere kar yağdığı için bütün mahalle muhtarlarımız buraya gelemedi. Şahinkayası’nda yüzde 94 AK Parti’nin oyu var. İnşallah Ahmet Kılçık aday olursa, yüzde 100 oy getireceğimize eminim.”

Başkan Görgel: Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız Başkan Görgel: Türkiye’de Örnek Şehir Olacağız

Akparti Yeniyapan Mahalle Başkanı Osman Karasu; “Sayın Bakanım, Fırat Görgel, Büyükşehir Belediyesi için aday olduğunda halkta karşılığını gördüğünüzü söylemiştiniz. Aynı karşılığı Ahmet Kılçık başkanımızın aday olduğunda göreceksiniz”

Yörük Selim Mahalle Muhtarı Akif Neşnat; “Biz Kahramanmaraşlıyız. Kahramanmaraş’ın evlatları olarak ısmarlama belediye başkanı istemiyoruz. Bu nedenle içimizden birisi olduğu için Ahmet Kılçık’ı belediye başkan adayı olarak görmek istiyoruz.”

Divanlı Mahalle Muhtarı Atilla Erimhan; “Dulkadiroğlu ilçesinde bir mahalle muhtarı olarak Onikişubat Mahalle muhtarlarına destek amaçlı geldim. Bize uç beyleri dediniz. Uç beylerinin sizden bir isteği var. O da Ahmet Kılçık’ın aday olmasıdır.”

Hartlap Mahallesi Muhtarı Fatih Aytemiz; “Biz Onikişubat Belediye Başkanımızın içimizden birisinin olmasını istiyoruz. Ahmet Kılçık Başkanımız bunun için çok uygun birisi. Ahmet Kılçık başkan adayı olursa sandıkları patlatacağımıza inanıyoruz.”

Döngel Mahalle Muhtarı Hasan Gök; “Diğer mahalle muhtarları gibi biz de Ahmet Kılçık’ı Onikişubat Belediye Başkan Adayı olarak görmek istiyoruz.”

Küçüksır Mahalle Muhtarı Fatih Bacak; “Mahallemizde Yeniden Refah Partisi’ne oy vereceğini söyleyen vatandaşlarımız Ahmet Kılçık’ın aday olması durumunda Ak Partiye oy vereceklerinin sözünü veriyorlar.”

Ak Parti Yeni Demir Mahalle Başkanı Sabri Çam, “Ahmet Kılçık Başkan’ın aday gösterilmemesi durumunda başka partilere oy vereceğini beyan eden vatandaşlar, Kılçık’ın aday gösterilmesiyle CHP’ye gidecek oylarında Ak Partiye geleceği sözünü verdiler.”

Ak Parti Necip Fazıl Mahalle Muhtarı Zülküf Tofan; “Ben de diğer muhtar arkadaşlarıma katılıyorum. Ahmet Kılçık Bey, bu kentin belediye başkanlığını hak ediyor.”

AK PARTİ ŞEHRİN TEŞKİLATIDIR

Köseli Mahalle Muhtarı Arif Demir; “Biz burayı AK Parti teşkilatı olarak görmüyoruz. Biz burayı şehrimizin teşkilatı olarak görüyoruz. Ahmet Başkanımızı özellikle kırsal kesimin ve garibanların babası diyebiliriz. Andırın’dan Kahramanmaraş merkeze kadar tanımayan olmaz. Herkes takdir eder. Teşkilatımızın belirlediği her adaya desteğimiz olacaktır. Ancak Ahmet başkanımız aday olduktan sonra 137 muhtar olarak çabamızı ve gayretimizi daha fazla göstereceğiz ve yüzde 100 oya ulaşacağız.”

“SİZİN DESTEĞİNİZ KIYMETLİ”

Muhtarların ardından konuşan ve tek muhtarları dinleyen Kirişci ise;  “Bir şehidimizin de yakını olan Ahmet Kılçık kardeşimize, siz değerli uç beylerimizin bu kadar büyük bir teveccühünün olması hem şehit aileleri adına hem de muhtarlarımız adına çok kıymetli olduğunu belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı. Sonrasında Kirişçi muhtarla sohbet etti.

Toplantıda AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Ömer Oruç Bilal Debgici ve İl Başkanvekili Cüneyt Doğan da hazır bulundu.

Editör: Haber Merkezi