Bir dizi ziyaretler ve toplantı, ödül töreni için Kayseri’ye gittim.. üç günlük Kayseri gezimizde çok şey öğrendik, ilimizle kıyaslama yaptım..

İlk gün Kayseri Erciyes A.Ş. misafiri olarak Erciyes dağına çıkarak, Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Murat Cahid Cıngı’dan genel bilgi aldık..

Tele siyeç ve Teleferik ile şimdilik 4 ayrı noktadan yakında 10 ayrı noktadan dağa çıkılarak 120 km. kayak yapma imkanına sahip olduklarını gördük.. yanlış okumadınız yada ben yanlış yazmadım tam 120 km. uzunluğunda kayak pisti..

Suni karlama makinası ile Ekim ayı sonunda başlayan kayak sezonunda : Ocak ayı son gününe kadar Erciyes’e 250 bin profesyonel kayakçı.. gelerek kayak yaptığı gibi, bölge illerden bugüne kadar 2 Milyon kişide kar keyfi yapmak için Erciyes’e geldiğininim öğreniyoruz.. 2 milyon kişinin bir sucuk ekmek ayran yese bıraktığı parayı siz düşünün ?

Gelenlerin bir bölümü kayak yapmak için gelirken: 2 milyon kişi renkli bir hafta sonu geçirmek kar üzerinde sucuk ekmek yemek, ailece kar topu oynamak için geldiğine şahit oldu. Güzel bir gün geçirdiklerini gördük..

Kayseri den Develi’ye giderken oluşan doğal göl etrafına 27 adet otel arsası ki her arsa 10 dönüm ve üzerinde , otoparkı yeşil alanı ile otel yapılması için yer ayrılmış arsalar özel sektöre satılmış, 3 otel bitmek üzere, 5 otel inşaatı devam ediyor , diğerleri yerini almış 2019 da başlayacak.. en az 10 bin yatak kapasitesi planlanıyor..

Şehir merkezine geliyorum:

Turizm alt yapısı oluşmuş, şehir içindeki oteller turizme hazır..

Dikkatimi çeken ise: otellere gelenlerin, Erciyes’e kayak yapmak için çıkanların kayak malzemesi yanında, bunları taşırken araçlarda özel bölüm yapıldığını görüyorum ve alt yapısı hazır. Turizmden gerekli pastayı ve payını alıyor..

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti geleneksel ödül töreni düzenledi..

Kayseri’de: Gazeteci arkadaşlarımıza , spor, haber, fotoğraf, köşe yazısı , televizyon, intranet haberciliği alanlarında ödüller verildi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyet Başkanımız Veli Altunkaya ise: 15 yıldan beri haftalık olarak yayınlan Kahramanmaraş Gazetesi, www.kahramanmarasgazetesi.com.tr

Kahramanmaraş Gazetesi

BÜYÜKŞEHİR’DEN KÜLLİYEYE YENİ YOL. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yol yapım çalışmalarına aralıksız olarak devam ediyor.

www.kahramanmarasgazetesi.com.tr

internet haber sitesi yazı işleri müdürü Bekir Doğan olarak bir plakette bizlere sundular.. Teşekkür ediyorum.. Kayseri’den gelen anlamlı ödül olarak bunu saklayacağım..

Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal, Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milli Savunma Bakanı Sayın Hulusi Akar başta olmak üzere birçok devlet adamı çıkaran Tarihi Kayseri Lisesini gezdik. beraber resimler çektirdim (Tabi mumyaları ile ) Kayseri medeniyet ve Tarih kenti.. Bilinen tarihi en eski hastane olan şifa haneyi gezdik, o tarih de kullanılan tıp aletlerini yerinde gördük..

Kayseri harikalar diyarında Hayvanat Bahçesi, öğlence yerleri, tabi Bilim Merkezini gezdik ki burası da bizi büyüledi.. Herkesin görmesini tavsiye ederim..

Kayseri olurda: Bastırma ve Sucuk olmaz mı ?

Sucuklu pide, sucuklu kaşarlı pide, ekmek arası sucuk Erciyes dağının zirvesinde yenen en güzel yiyecekler..

Kayseri mutfağı çok zengin, Mantısı, yağlı ekmeği, havası suyu ve dağlar içinde nazlı Ali Dağından gelen buz gibi suyu ile yiyenlere enerji, suyu içenlere ömür vermektedir..

Kayseri’de yollar, oteller, hava alanı ki her gün yüzlerce uçak gelmektedir..

Rusya’dan carttır seferleri ile Rusların geldiğini gördük..

Arap turistleri gördük.

Avrupa’dan gelenleri gördük ve birde Türkiye’nin dört bir yanından gelen 10 binlerce kişi ile selamlaştık ve şahit olduk..

Bir gördüğüm aksaklı ise Erciyes dağına çıkışta trafik sorunu ve dağda otopark meselesi ki bunun çözümü olarak Kayseri Erciyes A.Ş. mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait olan dağ ve belediye şirketi Erciyes A.Ş. olarak otellere oda sayısı kadar araç otopark kapalı ve açık olarak zorunlu tutmuşlar..

Bölgeden günü birlik gelenler için ise çok katlı otopark planlaması yapmışlar 2019 -20 yıllarında bunu da hayat geçireceklermiş bunun müjdesini verdiler..

İnsan gezip görmeli, kendi şehri ile kıyaslama yapmalı onlar nerede biz neredeyiz ! bunun hesabını iyi yapmamız gerekiyor..

Her gezdiğimde benim ufuk ve vizyonum açılıyor..

Çünkü yeni yeni şeyler öğreniyorum..

Öğrenmenin yaşı yok, gazetecilik mesleğimde 40 yılı doldurdum ama öğrenmeye devam ediyorum.. Yurt dışı gezilerimde öğreniyorum, yurt içi gezilerimde yeni bir şeyler öğreniyorum öğrenmenin yaşı yok..

İyi günler..