26 Haziran Salı günü Ticaret ve Sanayi Odamız 42. Olağan Meclis toplantısını Pazarcık ilçemizde gerçekleştirdi. Son günlerde Sanayi Odamızın bu tür girişimleri memnuniyetle karşılanmaktadır. Bizde bu açılımın mimarı Başkan Kemal KARAKÜÇÜK ve ekibini kutluyoruz. Ve bu açılımın başta siyaset olmak üzere şehrimizin tüm unsurlarına sirayet etmesini temenni ediyoruz. Çünkü Büyük Şehrin yasalaşacağı bu günlerde Maraş merkezimiz ilçelerinden, kasabalarından ve köylerinden kopuk vaziyette. Bu pozisyonda insanın, nasıl büyük şehir olunacağına acıyarak gülümseyesi geliyor. Bu anlamda Ticaret Sanayi Odamızın bir ilçemizde bu toplantısı çok önem arz etmektedir. Dileğimiz bir sonraki toplantıların diğer ilçelerde de gerçekleşmesidir. Bu arada Tomsuklu Organize Sanayisinin % 50 kurucu ortağı olan ve tüm yetkiyi alan başkan ve yönetim kuruluna hayırlı olsun diyor, başarılar diliyoruz. Çünkü hala maalesef bürokrasi ve kırtasiye ülkesi olmaktan kurtulamadık. Dolayısı ile Ticaret ve Sanayi Odamızın bu çok zor olan görevlerinde başarılar diliyoruz.

Toplantıya K.Maraş’ın renkli simalarından Ticaret ve Sanayi Odas üyesi Üçler Makina Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat BAYAZIT ‘ın konuşması damgasını vurdu…



Müjdat BAYAZIT konuşmasında  “müze müdiremiz bizim saklı cennetimizi ortaya çıkardı, kendisine sonsuz teşekkürlerimizi sunuyorum.  Ve biz Maraşlı siyasiler ve yöneticiler olarak  kadıncağızın iki defatayinini çıkarttık. Maraş artık bu kısır ve güdük düşünmeyi bırakmalıdır
.

Bizler hizmet edenleri taktir etmemiz gerekirken niçin köstek oluyoruz, anlayamıyorum?” şeklinde konuştu. Müjdat  BAYAZIT’ın bu konuşması  hazurun tarafından takdir  ve beğeni topladı.  Meclis başkanı Şahin BALCIOĞLU’nun UĞUR BÖCEĞİ’ni en azından “ faturalarımıza bastıralım” fikri, üyeler arasında hoş, ancak yetersiz karşılandı. Bazıları da zaten faturamızı gören karşı tarafın suratı asılıyor, birde zavallı böceklere kötü söyleyebilirler şeklinde yorum yaptılar. Özellikle icra aşamasına gelmiş faturalar, müşterisi ile problem yaşayıp zor durumda kalan müşteriler tarafından doğanın çok değerli yaratığı olan uğur böceğinin  imajını da zedeleyecek olması çeşitli esprilere yol açtı. (kaldı ki oraya gidecek doğru dürüst bir yol ve ihtiyaç giderici bir mekân bile yok)



Özellikle kamuoyunda foto spor olarak bilinen bugün gazetesi sahibi ve ünlü fotoğrafçı Yüzbaşıoğlu Bey in başta beş yıldızlı otel, park problemi olmak üzere alt yapı eksikliğine dikkat çekmesi ortamda bulunan herkesin beğenisini kazandı. Balcıoğlu şehirde otuz turisti götürebileceğimiz tuvaleti olmadığını unutmuştu galiba. Yüzbaşıoğlu çok doğru söylüyordu. Şehrimizin tüm doğal zenginliğine rağmen turist kafilesini götürecek bir wc si bile bulunmamaktadır.Kaldı ki ticaret sanayi odamız TÜRSAB başkanı Başaran Ulusoy un geldiğinde, doğa harikası olan Döngel Mağaralarının bulunduğu bölge için taahhüt ettiği tuvalet, lavabo ve benzeri vs. Şeyler bile yapmamıştır..  Yıllardır olduğu gibi ve de dolayısı ile ticaret ve sanayi odası yönetiminin bu tür konuşmaları “dostlar alışverişte görsün” den öteye gitmemektedir. Keşke Sayın Meclis Başkanı İl Kültür Müdürüne hangi başarılardan dolayı teşekkür ettiğini açıklasaydı da hazirun ve basın aydınlansaydı. Kaldı ki turizmle ilgili kurum başarılı ise işi ticaret ve sanayi olan kurum niçin çırpınıyor?

Başarılı başkan Kemal KARAKÜÇÜK ten Döngel köyüne verilen sözün yerine getirilmesini bekliyoruz. Çünkü köy muhtarı Cuma GÖK bu konu ile ilgili olarak en az yüzlerce defa Ticaret ve Sanayi Odasına gelip gitmiştir.


Zaten Maraş’ımız ahbap çavuş ilişkisinden öteye geçemediği için hiçbir noktada başarılı olamıyor.

Yine Fevzi GERGER beyin bayiliğini yaptığı firmalardan NAMET sucuklarında  “Maraş biberi”  kavramının sürecini hatırlatması ve sayın KARAKÜÇÜK ün teşekkür belgesi yazacağını ifadesi etmesi beğeniyle karşılandı.

Bizlerde hem Fevzi GERGER beye hem de Kemal KARAKÜÇÜK beye teşekkür ediyoruz.

Heyecanı gözlerden kaçmayan başkan KARAKÜÇÜK toplantıyı Pazarcık ta gerçekleştirmesi çok memnuniyetle karşılandı. Ve Maraş merkez üç köprünün dışındakini de Maraş sayma anlayışının başladığını gösterdi. İnşallah bu açılımı siyasilerimizde idrak eder ve uygular.

 Özellikle genç iş adamı aynı zamanda KALİDA yöneticisi Ökkeş BALSUYU nun diyalog sürecindeki başarısı herkesin dile getirdiği ve takdir ettiği bir konuydu.

Ev sahipliğini yapan ÖZDAL çuval yöneticileri de gerçekten tam bir Anadolu misafirperverliği sergilediler. ÖZDAL ailesine de teşekkür edildi.

Yine başkan Kamil DALKARA ve Hüseyin DALKARA’nın tüm konuklarla ilgilenmesi memnuniyetle karşılandı.

Hüseyin ve Salman ÖZDAL ın, Salman KAYNAR, İsmail DİZLEK in, Mustafa UZPAK ın, Hüseyin DONAT’ın konuklarla tek tek ilgilenmeleri memnuniyetle karşılandı.

Programa genç  ve başarılı kaymakam Mustafa SARIKAYA nın tam tekmil ve donanımlı hazırlıklı bir şekilde gelmiş olması, başta Ticaret ve Sanayi Odası başkanı, yönetim ve üyeleri olmak üzere tüm konuk ve katılımcılar tarafından takdirle karşılandı. Kendisini ilçesine adamış ve Pazarcık’ı marka ilçe haline getirmeyi amaç edinmiş kaymakam SARIKAYA’nın heyecanı tüm katılımcıları son derece memnun etti.

Özellikle slayt gösterimi ve profesyonelce hazırlattığı “Kızkapanlı Organize Sanayi Bölgesi”  dosyası herkesi memnun etti.  Bizce yeri ve her şeyi hazır olan sıfır maliyetli ve sıfıra yakın sorunlu bu bölgeye Ticaret ve Sanayi Odası öncelik vermelidir. Tomsukludan sonra hemen girişimde bulunacağını söyleyen KARAKÜÇÜK bence hemen Tomsukludan önce de girişimde bulunabilir Orada da organize sanayi olsun, Kızkapanlıda da organize sanayi bölgesi olsun. Bunun öncülüğünü de KATSO, Pazarcık Belediyesi ve Pazarcık Kaymakamlığı üstlenebilir. Pazarcık ve Maraş Kızkapanlı organize sanayi bölgesi derhal hayata geçirilmelidir.