15 Mayıs Pazar günü ilimize gelen CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçtaroğlu beklenilenin ötesinde, coşkulu bir kalabalıkla karşılandı.

AKP nin oy deposu olan Kahramanmaraş’ta böyle bir yoğunluk, şaşkınlık yarattı. Hatta Sayın Kılıçtaroğlu’nun yakın geçmişte, Elbistan İlçesini ziyaret etmesinin, kalabalığı azalttığını, Kuzey ilçelerinin gelmemesine rağmen, yinede, çok kişi olduğu söylendi.

Türkü ustası Sebahat Akkiraz’ın türkülerinden sonra kürsüye gelen Sayın Kılıçtaroğlu kalabalık karşısında’’Allah’ına Kurban Kahramanmaraşlılar’’diye söze başlayarak Başbakan Sayın Erdoğan’a göndermede bulundu.

Siyasete atıldığında, yalan söylemeyeceğine dair söz verdiğini, barış ve kardeşliğe hizmet edeceğinden dem vurdu. Necip Fazılların ve Mahsunilerin diyarına, yiğitlerin harman olduğu yere hizmet için geldiğinden bahsetti.

Emekli, esnaf, çiftçi, anne, baba ve öğrencilerin hayatlarından memnun olup olmadıklarını sordu. Hayır, cevabı alınca da çoştukca, çoştu. Ötekileştirmeye karşı olduğunu, doğulu batılı diye ayırmadığını vatandaşa eşit davranacağını, 13 Haziranda hep birlikte tarih yazacaklarını söyledi.

9 milyon emeklinin durumunun iyi olmadığını, tatil yapamadığını, milli gelirden pay alamadığını, emekli maaşlarını, iktidarlarında iyileştireceğini, emeklilerin kesintisiz oylarına talip olduğunu, esnafında durumunu düzeltileceğini söyledi.

Çiftçinin mazotunu bir buçuk liraya çekeceklerini, bir lira ÖTV ile bir lira KDV yi yani vergileri, almayacaklarını açıkladı.

Başbakanın kişi başına düşen gelirin 20 bin dolar diye açıkladığını, tüyü bitmemişlerin hakkını yiyenlerin hayatından memnun olduğunu AKP nin hortumunu keseceğini söyledi.

Kendilerinin yeni CHP olduklarını genç kadroya sahip olduklarını ve meclise 38 kadın milletvekilini getireceklerini söyledi.

Aile sigortasından bahsetti. Gelir olmayan her aileye her ay 600 lira maaş vereceğini, bu parayı, kadınların kendileri istediği gibi harcayacaklarını, başkalarına inanmamalarını, yeşil kartlarına da dokunulmayacağını, sağlık sigortalarının devam edeceğini 280 milyarlık bütçede, bu paranın çok olmadığını, bütçenin yüzde ikisine tekâmül ettiğini, bu nedenle de fakir fukaraya helal olduğunu söyledi.

Gençlerden de bahsetti. 1.7 milyon gencin sınav skandalı ile mağdur edildiğini ayrıca İktidar olduklarında iki yılda yurt sorununu halledeceklerini söyledi. Kahramanmaraş’ın eğitimde altmış dokuzuncu sırada olduğunu, sebebi ise, sınıflardaki öğrenci sayısı olduğu, boşta gezen öğretmenleri işe alarak işi çözeceklerini söyledi.  

Ekonominin iyi olmadığı, 2002 yılında vatandaşların, bankalara 6,2 milyar borcu var iken, 2010 yılı sonu itibaren bu borçların 175 milyar liraya çıktığını, Başbakanın bütçeyi üç kat artırdıklarını söylemesine rağmen, içinizde vatandaş olarak bu hükümet döneminde bütçesi üç kat artan varmı diye sordu.     

Askerliği önce dokuz aya daha sonrada altı aya indireceklerini, buradan artan parayı başka yerlerde kullanacaklarını, başbakanın bunu kabullenemediğini, yanlış dediğini hâlbuki kendi oğlunun 21 gün askerlik yaptığını söyledi.

Kim usta kim çırak karşıma çıksın görelim, onu tut yemiş bülbüle çeviririm, camdan okuyarak konuşuyor diye, Başbakanı karşılıklı tartışmaya davet etti.

İnsanları ve sizleri seviyorum, sizlere hizmet etmek istiyorum, çocuklarınız mutlu ve gelecekten umutlu olsun istiyorum. Ülkemizde, hava, toprak su ve güneş var sadece bunları daha iyi değerlendirip kullanacağız dedi.

Kılıçtaroğlu’nun Kahramanmaraş’tan Kahramanmaraşlılar da Kılıçtaroğlu’ndan memnun oldukları gözlendi. Bu durum da CHP nin oyunu çok, çok artıracağı gözüküyor.

Kahramanmaraş’ta YEL KAYADAN NE ALIR onu 13 Haziranda hep beraber göreceğiz.