Ben çok defa yazdım: Kahramanmaraşlı Kahramanmaraş’ı tanımıyor diye !..
     Abdulhakim Eren hocam : bizi hep bu konuda destekledi..
     Biz hep şunu iddia ettik: Kahramanmaraşlı olup bu şehirde yaşayan insanımız, Ahirdağındaki Küçük gölü , Büyükgölü görmemiştir..Çağlayancerit- Nurhak ilçelerimizi görmemiştir.. Andırın, Geben, Eshab-ı Kehf görmemişlerdir..
      Kahramanmaraşlı kendi şehrini Kahramanmaraş’ı tanımaz !..
      Bu söylem bizi haklı çıkardı..
     Ankara da yaşayan Kahramanmaraşlıların kurduğu  kısa adı : KEV olan Kahramanmaraş Eğitim Vakfı yönetim kurulu üyeleri şehrimize yani doğup büyüdüğü topraklara geziye geldiler.. Misafir mi ? ev sahibimi ne desek bilemiyorum !..
     Abdulhakim Eren hocam: 20 günden beri gezilecek yerleri, yemek yiyecek yerleri ayarlamak için yoğun bir çaba içinde çalışırken zaman zaman da bizimle programı paylaştı.
     Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek , Kolcuoğlu da önceki gün akşam “Kahramanmaraşlılar Kahramanmaraş’a hoş geldiniz yemeği verdi..
     Yemek mükemmeldi.. tertip düzen harika idi.. sunulan hediyeler ise gönülleri almaya yetti.. 
     Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek klasını gerçekten konuşturdu..
      Yemeğe: KMTSO Meclis başkanı Hanefi Öksüz, KMESOB Başkanı  Ahmet Kuybu, Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu iş adamları ve Ankara dan gelen KEV üyeleri katıldı.
      Bizlerde davetli olarak kıyıcığında bulunurken, can dostum, sevgili hocam  Prof.Dr. Orhan Doğan hocamızın aracına vurdular.. Üstelik de aracı Şule Doğan hanım kullanıyordu.. Petrol’e açılan yanlış yol kaza sebebi idi.. bu ne ilk nede son olacak ?  Bu kaza bizleri üzdü tabiri caiz ise güzel yemek de havamızı bozdu.. neyse hocama geçmiş olsun diyorum..
      Ankara dan Kahramanmaraş’a geldiklerinde Mado da öğle yemeğine katılan , Mozaiklerin yerinde ilk defa görmeleri, , müze gezisi den sonra Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek yemeğine katılan vakfı yönetimi adına bir konuşma yapan KEV Başkanı Mahmut Bayazıt: “ Bir Kahramanmaraşlı olarak ben utanıyorum, Kahramanmaraşlıyım diyemiyorum, ben bugüne kadar şehrimi tanımamınmış bu büyük eksiklik suçumuzu kabul ediyorum, Kahramanmaraş’ı Kahramanmaraşlılar tanımıyor ” dedi ve gördüklerini hayretler içinde anlattı.
      KEV Başkanı Mahmut Bayazıt gerçekten güzel konuştu ve duygularımıza tercüman oldu..
      Şeyle dostlara bakıyorum:
      Ankara dan gelen bir çok dostumuz var , Başkan Mahmut Bayazıt ve M.Alaattin Nalcıoğlu, Abdurrahman Köroğlu, Ahmet Aytemiz, ve bir çok gönül dostunu görüyorum..
      Ankara da yaşayan Kahramanmaraşlılar olarak vakıf olarak böyle bir gezi geç kalınmış ve devamı gelmesi gereken bir gezi olarak gördüğümü hemen söylemek istiyorum..
      Cumartesi sabah : Sultan Abdulhamithan camii ziyareti ile geziye başlayan ekibimiz, Sütçü İmam kabrini ziyaret, Uzunoluk  hamamı, Tarihi kale, ziyaretleri ile devam ettikten sonra yine Kahramanmaraş’ın en güzel yerlerinden biri olan Pınarbaşı çamlık da öğle yemeği yediler..
     Pınarbaşında Dut ikramı olan Kahramanmaraşlıların dut yemeyi unuttuklarını görerek şahit olduk.. ve yemekten sonra ise serbest zaman çarşı Pazar gezisi için ulucamii de herkes kendisine göre bir proje çizdi..
     Katiphan da çay ve Tarhana Firik ikramı ile günün yorgunluğunu atacak olan Kahramanmaraşlı dostlar.. Şehrimizin güzel insanları Abdulhakim Eren rehberliğinde Kahramanmaraş’ı yeniden tanımaya çalıştılar..
     Pazar günü Afşin- Elbistan ziyareti ile değerlendirecek olan heyet sanıyorum dönüşte daha çok anlatacak sözleri olacaktır..
     Sözümün başına dönüyorum: Kahramanmaraşlı Kahramanmaraş’ı tanımıyor..
     Kahramanmaraş içinde yaşları 250 ile 500 bulan tarihi camilerimiz var hem de sayısı 40’ın üzerinde biz bunların tamamını Kahramanmaraş Dergisinde yayınladık okuyanlar bilir..
     Göllerimiz, kalelerimiz, yaylalarımız, sularımız, ormanlarımız, doğal ve tarihi güzelliklerimiz ki : Bunun Kahramanmaraşlılarda bilmez..
      Ekibin şansı ise : Abdulhakim Eren gibi  bir mihmandar bulmasıdır..
      Kahramanmaraş öyle beş dakika da gezilip görülecek bir yer değil.. burada yaşayarak özümlemek gerekir..
      Sabah paçanın kokusunu alıp, ikindin firik ziyafeti , akşam ‘a içli köfte, Tarhana çorbası ile günün tamamlamak gerekir..
      Geber yatlıkta gelir diye beklemekte fayda var..
      Görsel, Midesel, Tarihsel, Doğal güzelliklerini yaşayarak görmek içimize sindirmek gerekir diye düşünüyorum..
      Ankara daki Kahramanmaraşlıları Kelle Paça yemeye, hamama gitmeye davet ediyorum..
      İyi günler..