KSÜ Rektörlüğü tarafından ilk cildi 2017 yılı Mart ayında yayınlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin 7. cildi de yayınlandı. KSÜ web adresi https://ansiklopedi.ksu.edu.tr/ üzerinden elektronik olarak yayınlanan 7. cilt, matbu olarak da en kısa zamanda yayınlanarak okuyucu ile buluşacak.

Şehrimizin binlerce yıldan beri sahip olduğu kültürel mirası ve zenginliği ortaya çıkarma, Kahramanmaraş’ı bütün yönleriyle ansiklopedi çapında tanıtma, bugünden geleceğe bir iz, gök kubbede hoş bir seda bırakma niyetiyle yola çıkan KSÜ yönetimi; bilgili, tecrübeli, fedakâr, samimi kadrosunun birikim ve destekleriyle Ş-T-U-U-Ü-V-Y-Z ve ek maddeler bölümünü kapsayan ve toplam 479 maddeyi içeren yedinci ve son cildi de tamamladı.

Rektör Yasım, Azerbaycan’da Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Ziyaret Etti Rektör Yasım, Azerbaycan’da Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı’yı Ziyaret Etti

Ansiklopedi hazırlamanın zor, meşakkatli, sabır ve emek gerektiren bir çalışma olduğunu bilerek Kahramanmaraş’ın kültür zenginliğini geleceğe taşımak adına Kahramanmaraş Ansiklopedisi için 8 yıl önce çalışmalara başladıklarını ifade eden Kahramanmaraş Ansiklopedisi Editörü Prof. Dr. İbrahim Solak, başta Rektör Prof. Dr. Alptekin Yasım olmak üzere üniversite yönetimine, birlikte her kademede görev alan bilim, yayın, redaktör, koordinatör kurulları, yazı işleri ve grafik olmak üzere, yazar grubuna ve bu önemli işte görev alan bütün ekibe desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kahramanmaraş tarihini, edebiyatını, coğrafyasını, kültürünü, sosyal hayatını, doğal zenginliklerini, kurumlarını, tarihi yapılarını ve her alanda yetişmiş önemli şahsiyetlerini araştırarak ansiklopedi kriterlerine uygun olarak hazırlanan Kahramanmaraş Ansiklopedisi 7 cilt olarak tamamlandı.

KSÜ olarak Kahramanmaraş Ansiklopedisi’nin okurlara, ilimize, ülkemize ve insanlığa hayırlı olması dileği ile saygılarımızı sunarız.

Editör: Haber Merkezi