Kahramanmaraş’ta görev başında ufuk ve vizyonlu yönetici bulmak her zaman mümkün değil. Bulduğumuz ‘a da kıymetini bilerek sahip çıkmamız gerekir.

Adam iyi bir Gazeteci, İyi Bir Doktor, İyi bir mühendis, iyi bir öğretmen veya her hangi bir meslek sahibi , sporcu olabilir, ama iyi bir yönetici olmak için lider ruhlu olmak gerekir.

Lider ruhlu Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürü Ali İhsan Kabakçı ile tanışmamız uzun yıllara dayanır.

Sanıyorum tarih 2007 yılı idi. Kahramanmaraş Dergisine bir söyleşi yapmıştık, Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü veya o zaman il müdür vekili de olabilir tam emin değilim ama şunu söylemişti: Ahirdağına kayak merkezi, Kılavuzluya Su Sporları merkezi yapacağız

Ahirdağında karın kaç gün kaldığını, şehre yakınlığını sürekli dile getirdi.

Üç tarafı barajlarla çevrili ve Ada gibi olan Kahramanmaraş su sporlarında bir dünya şehri olmalı diyor ve sürekli gündeme taşıyordu

Yamaç Paraşütü ve Doğa Bisiklet sporları için Kahramanmaraş Dünya harikası bir yer olduğunu sürekli dile getirmeye başlamıştı.

Dönemin valisi İlhan Atış, bu projelere destek verdiğini ve yapılması gerektiğini altını çizerek genç müdüre destek oldu.

Çünkü Ali İhsan Kabakçı ufuk ve vizyonlu bir genç müdürdü.

Mücadeleyi bırakmıyor sürekli işi kovalayan cesur yürekli bir insandı.

Sonunda 2019 yılına geldiğimizde söylediklerinin tamamı oldu. Bunları daha önce geniş şekilde yazdığım için orasına girmeyeceğim.

Kahramanmaraş ve Türkiye yönünü 2023 yılına döndü.

2023 yılında EXPO 2023 Türkiye de ve Kahramanmaraş’ta yapılacak.

2023 yılında 30 Nisan da başlayarak 192 günlük EXPO 2023 Kahramanmaraş’ta yapılacak burada Onikişubat Belediyemizin çalışması devam ediyor ama Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı beye de önemli görevler düşüyor.

Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakç, EXPO 2023 vizyonuna Kahramanmaraş’ı hazırlama çabası içinde iken, kendini dev aynasına da görenler gurur ve kibir abidesi olanlar ben müdür olayım diye siyasilerin peşinde gezdiğini duyuyor ve görüyoruz.

Bugün Kahramanmaraş’ın kan kaybetmeye değil, güçlenerek 2023 koşması gerekiyor.

2023 yılında EXPO Türkiye de Kahramanmaraş’ta yapılacak 192 günlük etkinlik var, burası için Su Sporlarından Kayak Sporuna, salon ve açık hava sporlarından tüm sportif faaliyetlerin yoğun yaşanacağı önümüzde bir yıl var ki Kahramanmaraş’ın buna tüm kurumları ile hazırlanması gerekiyor.

Bu hazırlıkları yaparken de acemilerle değil ustalarla yola devam ederek, 2023 yılında sınavı başarı ile vermemiz gerekiyor.

Bizim gördüğümüz bunu hakkı ile tek yapacak ikişi ise bugünkü Kahramanmaraş Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakçı.

Bu sebeple müdürümüze sahip çıkma adına bir iki kelam edeyim dedim.

Bugün için 192 günde Kahramanmaraş’a 3 milyon kişi EXPO 2023 için gelecek ortalama günlük 13 bin kişi gelecek bir bu kadar kişi de gidecek.

Otellerin yetmeyeceği aşikar bu sebeple öğrenci yurtları, misafirlerimize açılacak belki çok fonksiyonlu kamp merkezleri kurulacak bu sebeple bize tecrübeli müdür gerek.

Bu sebeple işin mimarı: Tecrübeli Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek bu işin altından çok rahat kalkar. Tecrübeli valimiz olması gerekiyor ki EXPO 2023 de tek vücut olmamız gerekiyor, bir birimizi anlamamız gerekiyor, ufuk vizyon sahibi olmamız gerekiyor.

EXPO 2023 sadece Kahramanmaraş’ın değil Türkiye’nin projesi bu sebeple Kahramanmaraş bir bütün olarak girmesi gerekiyor ki işte burada büyük görevlerden biri de Ali İhsan Kabakçı’ya düşmekte, bunun yerine acemi birinin getirilmesi çok yanlış olur, Türkiye kayıp eder Kahramanmaraş kayıp eder. Bu sebeple herkesin aklıselim düşünmesi gerekiyor.

Biri illede müdür olacaksa geride 80 ilimiz var gidip oralardan birine müdür olsun, Kahramanmaraş 2023 yılına kadar Ali İhsan Kabakçı ile yürümeye devam etmeli diyorum.

Bizden söylemesi.

İyi günler…