Türkiye Diyanet Vakfı, Kahramanmaraş İl Müftülüğü ortaklaşa ,” İyilik Sofrası” adı altında bir iftar programı yaptı.

     Kervanhan da yapılan İftar yemeği yani : iyilik sofrası da şehrimizin seçkin kişileri seçkin davetliler vardı..

     Bu arada küçük bir hatırlatma : “ İnsan davetli olduğu yere gider, seni çağırdılarsa, yanında bir başkasını alarak gitmek ev sahibine zulümdür, kul hakkı geçer, yediğiniz haramdır,”

     Sevgili dostum, hukukçu inşaat mühendisi  Serder Erdoğanyılmaz sürekli yazar: “ Görgü kuralları “ diye biz bunu biraz zor öğreneceğiz galiba..

     Neyse herkes kendini biliyor, fazla söze gerek yok diyerek konumuza dönmek istiyorum..

     İyilik sofrası Kervanhan da olunca birkaç dostumuzla erken gidip bahçede oturup sohbet edelim diyerek Saat 18 00 gibi varmıştık..

     Sonra sivil toplum kuruluşunun başkanları da gelmesi ile geniş bir çemberde , ekonomi , şehir gündemi başta olmak üzere bir çok konuda derin sohbet başladı.

     Sonra salona geçtik..

     İl Müftümüz Celal Sürgeç bizleri salon girişinde ekibi ile karşılayarak yerimize geçti.

     Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay , bizlerden sonra gelerek salonda ki herkesle tokalaştı, hoş sohbet ederek gönül belediyeliğini  gösterdi..

     Sivil Toplum Kuruluşları başkanları , Daire Müdürleri salona gelmesi ile Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, da  salonda yerini alması ile iftara doğru Kur’an-ı kerim okunmaya başladı..

     Ezan okunması bekleniyordu ki , Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, de gelerek katılım sağlaması ile salon doldu..

     Ezan ile birlikte oruçlar açıldı dua edildi ve iftar yemeği başladı.

     Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç hocam ve ekibi gerçekten bir aksama olmasın diye var gücü ile her gelenle tek tek ilgilenerek yerine aldılar..

     Bizler oruçlarımızı açıp yemeğimizi yerken, : Kahramanmaraş Müftülük görevlileri yemek dağıtımı ve hizmetlerle bire bir ilgileniyorlardı..

     Bizde bir yanlış algı var: iftar yemeği sadece fakire verilir diye.. bunun aslı yoktur, İftar sofraları birlik ve beraberliğin kardeşliğin kurulduğu sofralardır..

     Önce yakın akrabalarınızdan başlayarak dostlarınızla iftarda bir araya geliniz.

     Bu sebeple Türkiye Diyanet Vakfı , Kahramanmaraş Müftülüğü : “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasından hareketle Diyanet İşleri Başkanlığı yurdun dört bir yanında iyilik sofraları kurdu , Kahramanmaraş’ta da bu sebeple şehrimizin güzel insanları iftarda bir araya geldi.

     Sivil Toplum Kuruluşu Başkanları : Siyasi parti ayrımı yapmadan, kişi ayrımı yapmadan, herkesi bir sofra etrafında   ve toplumun farklı kesimleri aynı sofra etrafında buluşma imkanına sahip olması beni çok mutlu etti.

     Devletin Valisinden, Belediye Başkanına, Kamu kurum müdürlerinden dernek başkanlarına, her kesimin temsilcisi aynı sofrada , iyilik sofrasında buluştu.

     Celal Sürgeç müftümüze ve ekibine öz veri ile böyle bir güzel sofra hazırlamalarından dolayı teşekkür ediyorum..

     Ramazan deyince akla ilk olarak yardımlaşma ve paylaşma kültürü geliyor. Zengini fakiri, yaşlısı genci yurdun dört bir yanında kurulan iftar sofralarında bir araya geliyor.

      Kahramanmaraş’ta da böyle oldu.. Diyanet İşleri Başkanlığı da işte bu amaçla Türkiye’nin 81 ilinde iyilik sofraları kurması ile Kahramanmaraş’ın güzel insanları bir araya geldi.. Çünkü bu yılın teması: “Vakit İyilik Vakti, Bu Ramazan ve Her Zaman” temasına da uygun olarak toplumun farklı kesimleri bu sofralarda bir araya gelme ve kucaklaşma imkanı buluyor. 

     Öyle güzel organize yapılmış ki : Şehrin herkesminden insan !  öyle ki , mülteciler, mevsimlik tarım işçileri, STK temsilcileri, AMATEM’lerde tedavi gören gençler ve sevgi evlerinde kalan çocuklar için iyilik sofraları güzel yansımasını gördük..

     Kısaca sözün özü : İyilik sofrası gerçekten iyilikler ve güzelliklerin yaşandığı bir sofra oldu.. Diyanetin bu çalışmasının örnek alınarak Sivil Toplum Kuruluşları benzeri iftar sofraları kurmalarını bekliyorum..

     Bu iftardan ben çok keyif aldım, çünkü yüzlerce dostu bir arada gördüm sohbet etti. Çok güzel oldu..

     İyilik sofrası sayısının artması dileğimle.. emeği geçenlere teşekkür..

     Hayırlı Ramazanlar..