Çamur at izi kalsın !..

Artık çamur attığın zaman izi kalmayacak: Ceza davası ve tazminat davası açma hakkı kanunen geldi..

İnternet Haber Sitesinde, veya sanal medya denilen facebook da biri size hakaret mi etti.. ilk yapacağınız iş o sayfanın çıktısını alarak hemen en yakın notere testtik ettireceksiniz sonra ise mahkemeye gideceksiniz !..

Çamur at izi kalsın dönemi , yasal hakkınızı kullanırsanız bitmiş oldu..

Bir gazetede : basım yei.. Matbaa adı adresi, telefonu olmak zorunda.. Yazı işleri müdürü, muhabirleri olmak zorunda.. sahibi ve maliye kayıtı olmak zorunda.. suç işlediğin zaman hemen yakana yapışırlar.

Gazete- Dergi, Kitap, basılı yayınlarda sorumlu bellidir.. Peki internette ?..

Oysa basılı yayın resmi yayın kuruluşutur..

Çünkü maliye kayıtın var, resmi yayın kuruluşu sorumlusu var..

Yani Gazetecilik- Matbaacılık- Yayıncılık- Radyo ve Televizyon yayıncılığı yaptığın zaman yapman gerekenler belli her şey kayıt aldın da.

Ya internet te ?

İşini resmi yapan com.tr ismi alanlar tamam

Maliye kayıtı yaptıranlara tamam

SSK ve Bağkur ödeyenler tamam..

Ya kayıt dışı yayın yapanlara ne diyeceksiniz ?

İnternet ve Sanal Medya denilen illette çok bilgi kirliliği var..

Bir fotoğraf: Facebook da paylaşıyorsun.. karşı taraftan alan biri bu resmin altına bir şeyler yazıyor sonra paylaşıyor , yetmedi onu başkalarının paylaşması için sağa sola telefon açıyor ve insanları itibarsızlaştırmaya çalışıyor..

Peki kanuni süreç ise geçtiğimiz Nisan ayında çıktı..

Herkes yasal hakkını kullanmasını bilecek..

Biri size hakeret etti ise : Doğru notere o sayfayı tastık ettireceksiniz, sonra mahkemeye ceza ve tazminat davası için !..

Bir süre önce : Göksun ilçemize gittik, Belediye’ye yaşlı sakallı bir dedemiz bisikletle geldi.. hoşumuza gitti.. Dedemize dönerek: bizde bine bilir miyiz ? diyerek izin aldık, bindik..

Dostlar cep telefonu ile resmimizi çekerek Facebook da paylaştılar.

Sonra o resmin ne hale geldiğini , o resimden kimlere ne gönderme yaptıklarını yazmak bile istemiyorum.. düşünmek bile istemiyorum..

Çirkin iftiralar, ahlaksız yazılar yorumlar.. neler neler..!

İnsanlar : Sevmediği birine Paralerci damgasını vur gitsin !..

Bugünlerde sevmediğiniz biri var , içinizde Allah korkusu yok, haramı helali bilmiyorsanız, yarın kıyamet günü Ahrette hesap gününe inanmıyorsanız, at çamuru gitsin, bu adam paralerci deyin yeter !

Ama Ahrette de hesap çetin olur onu da düşünün ?.. bizim 80 günümüz bir ahiret gününe eşit cehennem ateşi çetin onu da iyi düşünün ?

Konu : Facebook da yazışmak veya paylaşmaksa istediğin hakareti yapmak, istediğin iftirayı atmak serbesttir..

Burada hemen şunu söylemek istiyorum: Bir ay kadar önce yasa çıkarıldı.. İnternet üzerinden yapılan her türlü hakaret, iftira ve ahlaksız yazıları notere testtik ettirerek mahkemeye verme, tazminat davası açma, ceza davası açma hakkınız var bugünden sonra bu hakkınızı kullana bilirsiniz.. sonra yazıyı yayından çekse bile aynı cezayı almasına yetiyor..

Şantaj ve tehditler, ahlaksız yazılar, daha neler neler ?..

Senin internetin iyi benim ki kötü olamaz, sanal alemde çok fazla bilgi kirliliği var..

İnternet ortamına sakın güvenmeyin !

Çok fazla bilgi kirliliği var.. olmaya da devam ediyor..

Burada bir sözümde : Facebook da her önünüze gelen kişiyi arkadaş kabul ederseniz, sonra huzurunuz kaçar, arkadaşınızı iyi seçmeniz gerekir..

Ona buna iftira atan, yalan ve yanlış bilgileri yayan kişinin yazılarını okursanız, “evet doğru “ derseniz onun işlemiş olduğu günaha ortak olursunuz..

Böyle rezil bir sayfa baktığınız için Allah indinde de sorumlusunuz ki

Başta da söyledim : Yasal düzenlemede yapıldı.. Kanuni olarak da artık sorumlusunuz arkadaşınızı iyi seçin..

Artık internet de birilerine hakaret edemeyeceksiniz ?

Yalan ve yanlış resim ‘i paylaşırsanız bunun cezası var bunu da iyi biliniz.. Ben Aliye hakaret ettim.. sizde oh oh diyerek onu paylaşırsanız aynı cezaya çarpılırsınız ? paylaştığınız yazıya dikkat edeniz..

İyi günler..