Başbakan Ahmet Davutoğlu 64. Hükümetin kabinesini açıkladı. Kahramanmaraş kabineden iki bakan ile çıkan il oldu.
     Mahir Ünal Kültür ve Turizm Bakanı
     Dr. Sema Ramazanoğlu Aile ve Sosyal Politikalar bakanı
     2002 seçimlerinden beri Ak Partiye yüzde 60’ın üzerinde oy vererek ikinci ve 3. Sırada yer alan Kahramanmaraş bir bakanlık bekliyordu iki bakanımız birden oldu.
     Mehmet Sağlam’ın milli eğitim bakanlığı, Ali Doğan Devlet Bakanlığı dönemini yaşayan biri olarak o gün gördüklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum..
     Bir bakanlı il olmak çok önemli, çok önemli değil rüya gibi bir şey !
     Biz iki bakan sahibi olduk..
     Bir defa Kahramanmaraş Kültür ve Turizm Müdürlüğüne, içi enerji dolu, dünyayı gezmiş görmüş, yerinde duramayan enerji dolu bir müdür atanması gerekiyor..
     Kahramanmaraşlı olursa eyvallah derim, ancak ilimize hizmet etsin isterse Almanya dan gelsin önemli değil..
     Sayın Bakanımız Dr. Sema Ramazanoğlu : Kahramanmaraş Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne enerji dolu – plan ve projeci , hizmet aşkı ile dolu bir müdür atamasını bekliyoruz..
     Mehmet Sağlam milli eğitim bakanı olmuştu.. Kahramanmaraş’tan gelen projelere gözü kapalı imza atıyordu.. ama bizde akli dengesi yerinde olmayan milli eğitim müdürü sebebi ile dağların başına 16 adet çok programlı lise ÇPL yaptık ki ölü yatırım ve bir tek öğrencisi bile yok bugün..
      Oysa Mehmet Sağlam’ın milli eğitim bakanlığında aklı başında bir milli eğitim müdürümüz olsa bugün Kahramanmaraş’ın eğitim de derslik açığı diye bir sorunu olmazdı..
      Ali Doğan’ın kısa dönem Vakıflardan sorumlu devlet bakanlığı döneminde: tüm vakfı eserleri bakımı yapıldı.. sadece kendi bakanlığımı hemen her bakanlıktan yatırım aldık üstelikte 3 ay içinde..
      Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mahir Ünal, önce kendisine bir il müdürü bulmalı, sonra Namık Kemal de ki çinilerin üzerini açarak bu bölgeyi turizme kazandırmalıdır..
      Kahramanmaraş’ta yaşı 300 üzerinde 37 camii var ancak bu camilerimiz etrafı gece kondu ile sarılmış camileri görmek mümkün değil, bu sebeple camilerin etrafının temizlenerek turizme kazandırılması gerekiyor..
      Ulaşım olmazsa olmazımızdır..
      Ulaşamadığın yer senin değildir.. THY yolları Kahramanmaraş uçak seferlerinin günlük en az 5 ‘e çıkarması gerekiyor..
      İstanbul dan sabah uçağa binen bir kişi Kahramanmaraş’a gelmeli, akşama kadar gezmeli, sabah kelle paçasını yemeli, öğle dondurma tatlısını yemeli, akşam Maraş yemeklerini yiyerek gerisin geriye İstanbul’a dönme imkanı verilmelidir..
      Buda ulaşımla olur.. Sayın bakanımız Mahir Ünal, Sema Ramazanoğlu THY kapısını çalarak ağırlıklarını ortaya koyması gerekiyor..
      13 yıldan beri bir bakanımız olsun diyorduk.. Allah bize iki bakan verdi.. o halde bu 4 yıllık dönemde Kahramanmaraş ulaşım meselesini çözmesi gerekiyor..
      Namık Kemal deki tarihi şehri ortaya çıkardık ? yol ve uçak seferi yoksa hiçbir önemi yoktur.. Tabi Kahramanmaraş’ta özel sektör de acilen otel yapması gerekiyor..
     Kahramanmaraş’ta turizme hitap edecek otelimiz yok..
     Ramada- Seffron otellerimiz, küçük butik otellerimiz var ama bunların hiç biri turizme hitap etmiyor..
     Cumartesi Pazar Kahramanmaraş gezisi yapalım diyerek ilimize gelecek olan turistlerimiz, THY uçak seferi ister, otel de açık ve kapalı yüzme havuzu ister, trafik görültüsü olmayan sakin bir yerde dinlenmek ister ve şehrimizi gezip görmek ister..
     Kongre ve Toplantı turizminde ise otellerimizde otopark, dinlenme alanları, sosyal donatıları tam olması gerekir maalesef ki bu manada otelimiz yok..
     Kahramanmaraşlı yatırımcılar turizme cevap verecek 300-500 yataklı oteller yapmaları gerekiyor..
     Sadece bakanımızdan beklemek yetmez, biz alt yapıyı hazırlayacağız , üst yapı için ise bakanımızdan sonuna kadar destek istememiz gerekiyor..
     Kahramanmaraş’ta Tarih Turizmi
     Kayak Turizmi
     Yayla Turizmi
     Dini turizm – Eshabı Kehf sebebi ile yapıla bilir ancak öncelikle alt yapının hazırlanması gerekiyor..
      Sanayici iş adamı, bakanlık, belediye, stk el ele vererek Kahramanmaraş hizmet etmek için herkese görev düşüyor..
      Bu konuları daha çok yazacağız.. her iki bakanımıza da buradan sesleniyorum, Kahramanmaraş’tan birer basın danışmanı tutmalarını tavsiye ederim..
      İyi günler