19 Mayıs 2012 ATATÜRK anma Gençlik ve Spor Bayramı. İl ve ilçelerde kutlamalar iptal edildi. Sadece Gençlik ve Spor Bakanının olduğu bir yerde kutlanacak.

Bu kutlamada yabancı ülkelerin farklı spor gösterileri ile yapılacak.

Yıllardır, 19 Mayıs kutlamaları için açık alanlarda, gençlik çağındaki insanların severek oynadığı, Erzurum barı, Aydın efesi, Keçi zortlaması, Karadeniz horonu veya Adana çiftetellisi v.s milli oyunlar kaldırıldı, yerine ne olduğu belirsiz oyunlar kondu.

Bu gençlik bizim, seyreden halk bizim renge renk giysi, cıvıl cıvıl çocuklar neşeler sevinçler ve de eğlenceler gırla gidiyorken. Gençliğin fazla enerjileri iyi yönde harcanıyorken

Neden? Böyle bir yola girildi.

Elbette bu yönetmeliği çıkaranlar birçok kılıf hazırlamıştır. Halkı ve gençliği inandırma

Çok da zor olmasa gerek ki toplumda pek ses yok. Ne yazık ki bazı vatandaşlar gibi,  benide ikna edemedi.

Olamadım çünkü… O gençler tören yerine,  kahve köşelerinde, internette yada, arzu edilmeyecek yerlerde vakit geçirmesini sindiremiyorum.  Stadyumlarda güle oynaya ülkesinin milli oyunlarını öğrenip onunla eğlenip enerji harcamak var iken, adını bile duymadığımız yabancıların birçok spor dalı ile oyalamaya ne hakkınız var?

2002 yılında iktidara gelen AK partinin ileri gelenleri Milli görüş gömleğini çıkardıklarını ilan etmişlerdi. İktidarda dokuz yıl kaldıktan sonrada milli bayramları da çeşitli bahanelerle,  uyutup, unutturup birer birer gündemden kaldırmak isteyecekleri, doğrusu, hiç aklımıza gelmemişti.  

Dahası, böyle devam ederse, Milli Eğitimin başındaki milli kelimesi bu bakanlığın adından da çıkarsa şaşmayalım.

Yüzünü bir türlü gülerken görmediğimiz Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer Dinçer. Sayın Başbakanın da onayını alarak,  4+4+4 kesintili eğitim icadı ile Ülke bir bilinmeyenli denkleme daha önce girmişti. Bu eğitim sisteminin nasıl olacağı, birkaç yuvarlak cümle ile izah edilse de, asıl içeriğini tam anlayana henüz rastlamadım.

Ama ben ve benim gibi, geçtiğimiz Cuma namazında aynı camide bulunan şanslı kişiler cami imamının 4 lük sistemi açıklaması ile bir nebze olsun aydınlandı.

Sayın hocamız hutbede 4+4+4 eğitim seferberliğinin çok iyi olduğunu,

Bu eğitim sistemi ile çocuklarımıza hafızlık yolunun açıldığını, Karadenizli bir babanın dört oğlan ve üç kızının hafız olduğunu örnek olarak izah etti.

Baskı unsurunun iyi olmayacağını, hafızlık için daha yumuşak davranılmasını da belitti.

Çocukların, ileri yaşlarda ki ergenlik çağından dolayı, hafız olmasının zor olduğunu, Milli Eğitimin getirdiği yeni 4+4+4 ile ilk dört yıl çocukların okuma yazmayı öğrendikten sonra arkasından genç dimağla, hafızlığa başlayacağını, hafızlığı bitirdikten sonrada İmanlı ihlâslı bir fert olarak eğitime devam edeceğini söyledi.

Tabi ki, bu açıklama, sayın hocamızın kişisel görüşümü veya Milli Eğitim Bakanlığının diktesi mi olduğunu kendisine sorup öğrenme fırsatımız olmadı.

Sayın hocamızın hutbede benim oğlan bina okur döner döner gene okur, dediği gibi Sayın Milli Eğitim Bakanı kendi bildiğini okumaya devam ediyor.

Bize de şimdilik hayırlısı demek düşüyor.