Güzel düşün, güzel gör, güzel hayal et, huzurlu yaşa demiş atalarımız..

Peki biz ne kadar güzel düşünüyoruz ?

Kötülük değil, herkese ne kadar iyilik düşünüyoruz..?

Bir birimizi sevmeyi öğrenmeyecek miyiz ?

Aslında bir birini seven çok da : her zaman hırsızın sesi fazla çıktığı gibi, kötülerin sesi çok fazla çıkıyor..

İftira- Yalan- Dedi kodu, başını almış gitmiş..

Allah korkusu olmayan- yönü kıbleye dönmeyen, arın secdeye değmeyen, kişinin sözüne itibar edilmez..

Ama : bunu göremeyen, kin ve nefret tohumları eken insanları çevremizde görmeniz mümkün.. sayısı kaçtan derseniz, bir elin parmakları kadar..

Balık pazarının orada bir dostumuzun evi vardı: sarhoş ve küfür baz bir komşusu yüzüne evini satarak başka mahalleye taşındı..

Bende ona sordum: Bir o kişimi başkası da var mı ?

Cevap: Bir tek o kişi , diğer komşularımız çok iyi idi..

Bir kötü kişi var, aynı yere de yüzlerce iyi komşu var.. ama bir kötünü sesi fazla çıkıyor..

Okuyucularıma soruyorum: Türkiye de tüm hayvan sevenler: Hayvanları öldürüyor mu ?

Yada: herkes hayvan katili mi ?

Elbette değil: Bir kişi papağana yapmadığını bırakmıyor, sonra bunu görüntüsünü internet ortamında yayıyor, sanki Türkiye de herkes hayvan katılı gibi algı oluşuyor..

Oysa : o bir kişi, Milyonlarca kişi ev hayvanı besliyor, milyonlarca kişi çobanlık yaparak koyun, keçi, inek, at, eşek, deve , tavuk horuz besliyor bunları niye söylemiyoruz !..

Papağanın gırtlağını sıkarak işkence yapan.., Köpek veya Atı otomobile bağlayarak sürükleyen, Kediyi denize atan, sokak hayvanlarına işkence yapan hepsi bizim toplumumuzun içindeki akli dengesi bozuk insanlar.. ama bunun sayısı nedir ki ?..

Birde toplum içinde : Komşusu ile kavga eden, çevreye zarar veren, insanları sevmeyen, konuştuğu yüz kelimesinden 99 yalan olan , iftiracı kişilerde var ki , Allah bizleri onların şerrinden korusun..

Etrafına iftira atan: işi gücü yalanlarla yaşayan, Allah korkusu olmayan, Ahreti hiç düşünmeyen , insanlarımız toplum içinde yok mu ? var ! çok var .. onları Allaha havale edeceğiz başka çaremiz yok..

Kavga etmeye ne gerek var, bu ülke hepimize yeter !..

Dünya da hiçbir insan, Allah’ın verdiği rızıktan fazlasını yiyemez !

Dünyanın en zengin adamı bile olsa: Allah ona bir rızık vermiş, örnek bir kâse çorba , ondan fazlasını içemez, bir lokma yemek yiyemez, çünkü onun rızkı o kadar..

1970 yıllarda bizim bir Elbistanlı komşumuz vardı.. Ahmet abi, soyadını bilemiyorum, o zaman 60-65 yaşlarında vardı.. çoktan ölmüştür, Allah rahmet eylesin diyelim..

Ahmet abiye bir şey sorduğun zaman: uzun uzun düşünür, kafasını sallar çok sonra cevap veridi..

Sebebi : “ Her ağızından çıkan kelimenin hesabı var ! Allah korusun yanlış bir şey söylersem, birine iftira atarsam, yada o kişi ile ilgili yanlış kelime ifade edersem ben bunun hesabını nasıl verim ! der ve susardı..

Ahmet abi : “ Benimle ilgili, yapımla ilgili çok çirkin söz söyleyenler olmuş, gelip söyleyenler var, onları Allah’a havale ediyorum.. Benimle ilgili söz söyleyenlerin sözlerini bana getirmemeleri için rica ediyorum.. onlar hesabını ahrette verecekler” derdi..

Ölüm var ! Ölüm acıdır.. göz yaşı döktürür, affedersiniz altınıza yaptırır !.. ölüm acıdır..

Beş vakit namaz kılan, hac ve umre yapan ehli sünnet Müslüman olsanız da öleceksiniz, küllümün hasat günahkar Müslüman da olsanız öleceksiniz, Kafir inkarcı da olsanız bir gün öleceksiniz ve ahrette hesap var, ki oranın hesabı çok çetindir..

Kuru bir cihan için kavga etmeye değmez..

Kem söz sahibine aittir.. O ahrette verir hesabını !..

Siz insan olun, güzel düşünün , güzel insan olun, herkese iyilik yapın , herkese güler yüz gösterin, herkese selam verin, selamı yayın, Allah rızası için : ailenize helal ekmek götürmeye bakın, sonra hesap günü ahrette hesap çok çetindir..

Güzel insanlara Allah kamil iman versin, azgın, sapık kullarında ıslah etsin, şenini bizlerden uzak eylesin amin..

Hayırlı cumalar..