Biz yazmaktan usanmayacağız, sürekli isteyeceğiz. İlgililer de bir gün verecekler.

Cumartesi akşam Ankara’dan Kahramanmaraş’a gelen uçak, pist ışıkları yanmadığı için buraya inemeyerek Gaziantep’e gitmesi yolcuları isyan ettirdi.

Son 16 günde 20 seferin Gaziantep yapılması ise manidardır.

Kahramanmaraşlı THY ve Özel Hava Yolu şirketlerinden ne istiyor.

Haftada 7 gün bugün olduğu gibi Kahramanmaraş Ankara seferi Sabiha Gökçen’e haftada 7 gün uçak seferi.

İstanbul Hava Limanına Sabah saat 05.00 de gidiş gece saat 24.00 dönüş olmak üzere 7 gün uçak seferi istiyor. Kahramanmaraşlı artık komşu illere gitmek istemiyor.

Kahramanmaraşlı – Kıbrıs, Antalya, İzmir, Seferleri istiyor.

Kahramanmaraşlı Almanya, İngiltere, Suudi Arabistan seferi istiyor.

Havaalanını yaptık Pistin boyunun acilen 500 metre daha uzatılması gerekiyor ki büyük gövdeli uçaklar rahat inip kalksın diye.

7/24 olmak üzere üç vardiya, 400 Devlet Hava Meydanları Personeli havaalanında görev yapıyor, bunun yanında Hava Alanı Polisi 7/24 çalışıyor ama uçak inmeyen bir havaalanı.

Önümüzde: EXPO 2023 var bunun alt yapısının yapılması gerek kimsenin umurunda bile değil. Günlük 100’lerce gelecek uçaklara nasıl hizmet vereceğimizi düşünün yok.

Yedikuyular Kayak Merkezi açıldı, güzel kar var, Kayakçılar gelip gidecekler ama uçak seferi yok. Komşu illere de gelmek istemiyorlar Kayseri, Erzurum’a gidiyorlar.

Oysa bugün Antalya, İzmir, Kıbrıs seferinin günlük yapılması gerek, çünkü Kayak Turizmi için Kahramanmaraş’a gelecek yolcu var ama buda kimsenin umurunda bile değil.

Bugün otellerin dolu, Kayakçıların tatil için Kahramanmaraş’a geliyor olmaları gerekiyor ne var ki, Havaalanımız var uçak seferi yok, ilin sahibi yok.

Uçak seferleri yok, var olanda Pist ışığı yanmaz iptal, rüzgar var iptal, yan baktın iptal, sola baktın iptal, iptal iptal. Böyle bir Kahramanmaraş Havaalanı.

Cumartesi Gaziantep’e inen ve oradan buraya bin bir rezillikle gelen yolcuların isyanı sebebi ile yüzlerce telefon geldi.

Sayın bakanımız Mahir Ünal öncülüğünde Milletvekillerimiz Özel hava yolu şirketlerine giderek, Kahramanmaraşlıların uçak seferi taleplerini iletemediği sürece bir yere varamayız.

THY ve Özel hava yolu şirketleri uçak seferi koymayacaklarsa, bu havaalanını kökten kapatmak gerekir.

Yazık tam 400 personel, yani Devlet Hava Meydanları İşletmesinin 400 personeli uçak gelecek de hizmet edeceğiz diye bekliyorlar.

Bir şikayet daha Havaalanı gelen yolcuların iki dakika valiz indirmesine müsaade edilmemesi ve parka çekin aracınızı denmesi ise tüm bu olaylarına üzerine tuz biber oluyor.

Yolcu bekleyen otopark girip orada beklemesi gerekir.

Yolcularını uğurlamak için gelenler otoparka aracını koyarak uçak kalkıncaya kadar yakını uğurlaması doğru olandır.

Ama bir yakınını getiren iki dakika yolcusunu indirerek geçmesi gerekir.

Günlük 20-30 uçak kalksa herhalde bizim hava alanına nasıl bir yapılanma olur onu düşünmek bile istemiyorum.

Son Söz:

Kahramanmaraş İstanbul

Kahramanmaraş Sabiha Gökçen

Kahramanmaraş İzmir

Kahramanmaraş Ankara

Kahramanmaraş Antalya

Kahramanmaraş Kıbrıs

Kahramanmaraş Suudi Arabistan

Kahramanmaraş Almanya

Kahramanmaraş İngiltere seferi istiyoruz. Bugün için hiç olmazsa günlük 10 sefer olmalı ki Kahramanmaraş havaalanı çalışması gerekiyor.

Herkes bu seferleri istemek için ilgilere söylemesi gerekiyor.

İyi günler