Gazeteciler Muhtar adayı olmalı (!) diye bugün kendimizi yazarak ince bir mesaj göndermek istedim..

Hani bir ata sözümüz var ya :” Mum dibini ışıtmaz “ diye , belki ışıda biliriz !..

Nasıl mı ? çok kolay !..

Dün Ankara da Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48. Muhtarlar toplantısını yaptı.. Muhtarlarla resim çektirdi ellerini sıktı..

Ama bugüne kadar bir kere bile Anadolu Basın ile bir toplantı yapmadı..

Anadolu basın halin nedir ? demedi..

Cumhurbaşkanımızın illerimize yaptığı ziyaretlerde ise : Anadolu basın Cumhurbaşkanı ile görüşmesi de mümkün olmuyor, koruma ordusunu aşmak mümkün değil !..

Anadolu basın sıkıntılarını anlatan dosyayı ABD de TGF Alternatif Güçbirliği Başkanı Alanya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mehmet Ali Dim bey verdi ama okuma imkanı oldu mu ? bilinmez !..

Kağıt Zamları, Matbaa giderleri, Personel , Vergi, SSK giderleri ile inim inim inleyen Anadolu Basınının : hali hatırı bugüne kadar sorulmadı..

Her gün artan maliyetlerle bir çok gazete kapanma noktasına geldi..

Doların 7 TL görmesi ile anormal şekilde yükselen baskı giderleri, bugün dolar düşse de gazete baskı giderleri düşmemekte , daha fazla artarak, devam etmekte.. zamlı fiyat üzerinde aynı fiyattan devam ederken, Anadolu da bir çok gazete kapanma noktasına geldi. Bunu anlatmamız gerek ama sesimiz çıkmıyor, Ankara’ya külliyeye gidemiyoruz..

Meslek örgütlerimiz: Gazeteciler Cemiyetleri var, Federasyonlarımız var, Konfederasyonlarımız var , var var ama sadece var !

Anadolu basın derdini dinleyen ve çare arayan da yok..

Stratejik önemi sahip: Seka Kağıt Fabrikalarının özelleşmesi ile kapatılması , kağıt da Rusya ve Kanadaya bağlı olmamız sebebi ile bugün gazete basacak kağıt kalmadı.. Bulduğun kağıt da alacak para kalmadı.. Sadece gazete mi ? elbette değil kitap bastıracak durumda kalmadı.. hele dergi, kuşa kağıt dergi hiç basacak durum kalmadı..

Oysa : Bir ülkenin özelleşmeyecek kurumları, Milli Savunma, Kağıt, İlaç, Haberleşme ağı, ki buna Şekeri de ilave etmek gerekir.. bunlar özelleştirilemez ..

Sanal medya veya İnternet medyası dediğimiz: Cep telefonu ve bilgisayardan baktığımız bugün medyasında inanılamaz bilgi kirliliği var..

İki gün önce biri bir paylaşım yapmış, internet haber sitesi bunu yayınlamış, bir çok kişi bilerek veya bilmeyerek bunu paylaştı.. haberin başlığı : “Ak Parti Belediye Başkan Adaylarını Açıkladı ! “

Başlık bu.. girdim baktım, tabi önce Kahramanmaraş’a baktım, mevcut başkanların tamamı yazılı, bu nasıl yenilenme diyerek kızdım, Gaziantep, Osmaniye, Hatay, ve Kayseri’ye baktım aynı kişiler, Ankara ve İstanbul baktım eski başkanlar olayın yalan olduğunu ve 2014 yılı da ki listenin paylaşıldığını gördüm..

Tıklanma rekoru kırayım diye biri 2014 yılı belediye başkanları aday listesini 2019 yılı adayları gibi yayınlıyor, herkes paylaşıyor tıklanma rekoru kırıyor sonra, ya sonra !..

Oysa bu Facebook da İnternet haber sitesinde milyonlarca kişi tıkladı..

Cezası veya yaptırım hiçbir şey.. internet kanunumuzda yok..

Bunu gazetede yazsanız, mahkemeye veriler ceza verilerdi.. çünkü elde gazete var, sonra bunu yayınlayanlar o yayını, yayından kaldırdılar..

İnternette yalan haberin cezası yok..

Halkımız gazete okumuyor, kitap okumuyor, dergi okumuyor.. Türk milleti okumasını kaybetti.. Sayın Cumhurbaşkanına bunu söylememiz gerek..

Bizlerde gazeteciyiz diyoruz, ama ne kadar gazeteciyiz..?

Bir muhtar kadar değerimiz var mı ?

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 48. Muhtarlar toplantısını külliyede yaparak muhtarları dinledi onlarla sohbet etti.. Seçimlere kadar bir iki toplantı daha yapabilir..

Peki Anadolu da ki Gazete sahipleri, Gazeteciler Cemiyetleri, Gazeteciler, Yazarlar, çizerleri bir defa çağırıp külliye de bir derdiniz var mı ? dedi mi ?..

Bunun için Türkiye deki tüm meslektaşlarıma sesleniyorum: Her gazeteci kendi mahallesinden muhtar adayı olsun, belki 50. Muhtarlar toplantısı için Ankara’ya külliyeye gideriz de Anadolu Basın Derdini anlatmaya fırsat bula biliriz..!

Muhtar Gazeteciler Geliyor ! demeliyiz..

İyi hoş da : Muhtar da olsak, bizim gazeteci olduğumuzu bildikleri gün bizi Ankara ‘ya çağırmazlar ! .. onu da kabul edelim bugünden !..

Türkiye deki gazeteciler muhtar adayı olmalı mı ?..

Ya da olmamalı mı ?, yarın gazetemizi çıkara bilecek miyiz ?.. kararı siz verin !..

Avrupa'da ABD, Japonya da bugün yazılı basın , internetten daha etkin yayın yaptığında unutmayın diyorum.. bir ufkumuz ve vizyonumuz olsun, bir projemiz olsun !..

İyi günler..