Kutsal topraklara yüz sürerek şehrimize dönen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ‘un önceki gün zemzemini içtik..

    Allah nasip etti, bizlerde gidip geldik, bazı insanlara hac siner ve oranın güzelliği yüzüne yansır , Fatih başkan’ da bir başka tatlı olmuş.. hac üzerine sinmiş..

    Başkan Erkoç’tan : Önce o mübarek toprakları ve anılarını dinledik..

    Sonra : Karamanlı kavşağı projesi ki : bugün oradan geçen herkes tarafından takdir toplayan gerçekten mükemmel bir proje oldu.. bunu konuştuk..

    Anadolu lisesi kavşağı ve köprü altındaki dükkanları ile ve de devamında yapılacak büyük meydanla orası Kahramanmaraş’ın yeni cazibe merkezi haline gelecek..

     Üstten araçlar giderken: alt dükkanlarda vatandaş alış veriş yapacak.. yeni şehre merhaba diyecek.. bu projeyi dinledik..

      Başkan Erkoç: “ Mağaralı, Serintepe, Yürükselim mahallelerinde Kentsel dönüşüm ve yeni imar çalışması başlattıklarının her parselin 10-20-30 dönüm olacağını ferdi apartman yerine site yapımına teşvik edeceklerini ve kentsel dönüşümle bu bölgenin yenileneceğinin müjdesini verdi..

      Şehircilik bakanımızla görüştük, buraya yüksek kat aldık, 12-15 kat yaparak yeni bir şehir kuracağız,” diyerek güzel bir müjde verdi..

      Başkan Erkoç: “ Çağdaş bir Kahramanmaraş için çok güzel siteler yaparak insanımızın yaşam kalitesini yükseltmemiz gerekiyor ve bunu da en kısa zaman da yapacağız..

      Tekke bölgesinin kentsel dönüşüm çalışması devam ederken, Yürükselim, Serintepe, Mağaralı, Fatihler bölgesinde kentsel dönüşüm ve yeniden imar harita çalışmasını başlatıyoruz böylece Kahramanmaraş 2019 da yeni bir Kahramanmaraş olacak.. bir saat bile durmak yok çalışmaya devam” diyerek heyecanla bize projeyi anlattı..

      Karamanlı kavşağı gibi, Çukurova Elektrik Anadolu lisesi kavşağı, Hal kavşağı, Hava alanın önünden geçen Gaziantep yolunu yer altına alınma çalışması da kısa sürede yapılarak halkın hizmetine açılacaktır, çalışmalarımız devam ediyor..

     Kutsal Topraklardan enerji toplayarak gelen başkan Fatih Mehmet Erkoç, heyecanı enerjisi maşallah hizmet aşkı ile birleşince yerinde duramıyor.. o enerjisi bizlerde yansıdı..

     Toplu taşıma meselesine geldik..

      Ben her zaman söylediğim konuyu bir defa daha gündeme getirdim: Kahramanmaraş’ın toplu taşıma sistemini otobüs merkezi ile sisteme sokalım, Kahramanmaraş’ta trafik sorunu yüzde 50 çözülür ve 50 yıl bu sokaklar bize yeter ! sözümüz üzerine başkan Fatih Mehmet Erkoç, “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi yanında ki yıkılan Emniyet Müdürlüğü yerine yapılan otopark, ve meydan düzenlemesi ile burasını otobüs merkezi haline getiriyoruz..  her mahallenin otobüsü buraya gelecek..

     Belediye otobüsleri, halk otobüsleri buraya gelecek, değişik bölgelere gidecek vatandaş burada aktarma yapacak ek ücret ödemeyecek ve böylece gideceği yere daha kısa zaman da varmış olacaktır..

     Siyasi partilerin mitingleri, toplantılar bu otobüs merkezi de yapılacak altı otopark üzeri meydan ve otobüs merkezi olarak hizmet verecek “ demesi işin doğrusu beni heyecanlandırdı..

     Sanıyorum: Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanlığı , otopark yapılarak meydan ortaya çıkıncaya kadar gerekli düzenlemeleri yapar ve vatandaş mahallesinden otobüse bindiğinde bu merkeze gelerek, buradan da gideceği mahalleye o mahallenin otobüsü ile gider bunun için tüm güzergahların yeniden düzenlenmesi gerekiyor..

    Her mahallenin bir otobüsü olmalı : Mahalle de son durak muhtarlık binası önü olmalı, burada ise Otobüs merkezi olmalıdır..

    Arındırılmış bölge olacak olan otobüs merkezinden : Hastaneye gidecek vatandaş en kısa yoldan giden otobüsle hastaneye ulaşmalıdır..

    Necip Fazıl Şehir Hastanesi, KSÜ Tıp Fakültesi Hastanesi, Yürükselim Hastanesi, Çocuk, Kadın Doğum Hastanesine , gece belli bir saatten sonra saat başı da olsa bir otobüs merkezden çalışmalı ve 24 saat hizmet vermelidir..

     Mahallesinden otobüse binen bir yolcu en fazla 15 dakika içinde Otobüs merkezine ulaşmalı, sonra Sanayi ye gidecekse burada indi bindi yaparak sanayi otobüsüne bindiğinde ise 15 dakika içinde Sanayi sitesine varmalıdır..

     Bugün şehir içinde 54 km. uzunluğunda yol kat eden otobüsler var..

     Halk otobüsleri zarar ediyor, aynı yolu kat ediyorlar.. sabah mesai saatinde bir yoğunluk var bir de akşam saat 14 30 – 19 00 saatleri arasında bir yoğunluk var diğer zamanlarda mazot parası bile çıkmıyor.. oysa otobüs merkezi ve yeni düzenleme ile otobüs yolcu sayısı yüzde 100 artacağına inanıyorum, ben niye arabamla geleyim, biner otobüse otobüsle gelirim..

     Erkoç başkanımız : Bu merkezi sistemi kurarsa sanıyorum, bugün işine özel aracı ile gelen insanların yüzde 50 toplu taşıma araçlarını kullanır..

    Toplu taşıma araçlarının : Başlama durakları Mahalle Muhtarlığı önü, bitiş noktaları ise otobüs merkezi olmalı, Hastane den başlayan otobüs bitiş noktası otobüs merkezi olmalıdır.. Kahramanmaraş artık büyükşehir : Tabela olarak değil, fiziki olarak Büyükşehir, Kavlaklı dan Güneşevlerine tek otobüsle gideceğim dersek bu otobüs sahiplerine haksızlık olur, yaktığı mazotu çıkarmaz..

    Kavlıklı organize den binen biri Otobüs merkezinde inmeli, Güneşevleri- Doğukent otobüsüne binerek evine varmalıdır..

    Türkoğlu Merkez ilçemizdir.. 5 bin kişilik cezaevi, İslami İlimler Fakültesi, Hukuk Fakültesi ve Okulları ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçesi neyse Türkoğlu da bize göre odur.. Bu sebeple ulaşımda Türkoğlu da göz ardı edilmemesi gerekir.. Projenin içine girmesi gerekir diye düşünüyorum..

    Fatih Mehmet Erkoç başkanımız da şehrimiz için güzel düşünceleri olduğunu gördük ve düşüncelerini dinledik, hoş bir hacı ziyareti oldu..

    Allah : Hacının mebrur eylesin diyorum..

    İyi günler..