2013-2014 sezonunda Bölgesel Basketbol Ligi, Türkiye Basketbol 3.Ligi, Üniversitelerarası Basketbol Ligi ve Süper Lig olmak üzere dört farklı kulvarda mücadele eden Zirve Üniversitesi üstün mücadelesi ile takdir topladı.

Sezona Erkekler Bölgesel Basketbol liginde başlayan Yeşil-Beyazlılar burada büyük bir mücadele örneği gösterdi ve birbirinden güçlü takımların yer aldığı Türkiye Basketbol 3.Ligine çıkarak başarılarına bir yenisini daha ekledi.

Zirve Üniversitesi, pek çok üniversite takımının yer aldığı Türkiye Üniversitelerarası Basketbol Ligi’nde (Ünilig) de önemli işlere imza attı ve Konya’daki 8’li finallere katılma hakkı elde etti. Sekizli finallerde çok zorlu rakiplerle mücadele eden Zirve Üniversitesi Ünilig 2013-2014 sezonunu en iyi dördüncü olarak tamamladı.

Son olarak ise bu yıl Kayseri’de düzenlenen ve Türkiye’deki en iyi üniversite takımlarının yer aldığı Koçfest Süper Lig’de ter döken Yeşil-Beyazlılar turnuvayı dördüncü bitirerek sezonu kupayla tamamladı.

Turnuva sonrası Gaziantep’e dönen Yeşil-Beyazlı ekip Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa’yı makamında ziyaret etti ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kısa, “Süper Lig’de ve Ünilig’de dördüncülük başarısı gösteren aynı zamanda Bölgesel Basketbol Liginden Türkiye Basketbol 3.Ligine yükselen Yeşil-Beyazlı ekibimizi canı gönülden kutluyorum. Sezon boyunca çok önemli maçlar oynayan ve Zirve Üniversitesi’nin ismini her platformda gururla temsil eden  teknik heyetimize ve sporcularımıza çok teşekkür ediyorum. Amatör ruhla profesyonel bir şekilde mücadele ettiniz. Ne kadar profesyonel olsanız da amatör ruhunuz sizi her zaman geliştirmeye devam edecektir. Umuyorum ki gelecek senelerde çok daha büyük başarılar yaşatacaksınız bizlere. Biz Zirve Üniversitesi ve mütevelli heyeti olarak akademik ve sportif başarılarınızın destekçisi olmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı Erdal Budak ise, “Sezon boyunca çok zorlu maçlar oynadık, bazen kazandık bazense bu tür organizasyonların doğal bir gereği olan kaybetme durumuyla karşılaştık. Sonuç itibariyle iyisiyle kötüsüyle bir sezonu daha tamamladık. Bizim için önemli olan sezonu kupa alarak kapatmış olmamızdır. Bunu da başarmanın gururunu yaşıyoruz. Hocamızı ve sporcularımızı bu başarılarından dolayı kutluyorum. Bizlere destek veren Sayın Rektörümüze ve Mütevelli Heyetimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

 Görüşmenin ardından Zirve Üniversitesi Rektörü Adnan Kısa, Zirve Üniversitesi Basketbol Takımı Başkanı Erdal Budak, Antrenör Osman Yağcı ve Sporcular hep birlikte kupa pozu verdi.


Editör: Haber Merkezi