Özel Sanko Koleji öğrencilerinden Ahmet Murat Hatabay, Furkan Anlar, Nihat Güneysu, Hakan Tekerekoğlu ve Dilara Berrin Binbay’dan oluşan takım yapılan beş karşılaşmanın dördünü alarak ikinci tura yükseldi.

“Şiddet içeren oyunlar yasaklanmalıdır. Taraftarların işlediği suçlardan dolayı kulüpler ceza almalıdır. Devlet sanatçılara maddi destek vermemelidir. Açlık grevinde olanları devlet zorla beslemelidir. Siyasiler verdikleri vaatlerden dolayı hukuki olarak sorumlu tutulmalıdır” gibi konularda destek veya muhalif olarak yapılan karşılaşmalarda münazara bileşenlerini en iyi sergileyerek ikna eden grup başarılı oldu.

7-8-9 Mart tarihlerinde İstanbul'da Acıbadem Üniversitesi'nde yapılacak 2. turda yarışacak Özel Sanko Liseleri öğrencileri Ekin Fen Koleji, İçel Koleji, Gaziantep Kolej Vakfı Özel Okulları ve Tarsus Amerikan Koleji gibi okulların münazara takımlarını yenerek turnuvada finale giden yolu garantiledi.


Özel Sanko Liseler Müdürü İhsan İçbudak, bu başarının öğrencilerinin Sanko Eğitim Programı kapsamında kredilendirilerek yer aldıkları kulüp çalışmalarının bir sonucu olduğunun altını çizdi.


Geleceği her yönüyle donanımlı yetişen gençlerin şekillendireceğini belirten İçbudak, “Bir düşünme ve konuşma stratejisi olan münazarada başarılı olmak hitabetin temel tekniklerini bilmenin yanında Hukuk, Siyaset, Ekonomi, Sosyoloji, Psikoloji gibi dallarda da bilgi donanımını gerektirir” dedi.

Öğrencilerinin yarıyıl tatilinde Antalya’da Türkiye Özel Okullar Birliği tarafından yapılan münazara kampına katıldığını kaydeden İçbudak, öğrencilerinin sunulan imkânları en iyi şekilde değerlendirdiğini ve İstanbul’da yapılacak final turunda başarılı olacaklarına inandığını, sözlerine ekledi.

 

 

 

Editör: Haber Merkezi