Yaklaşan Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde, öğrencilerin sınav pratiğini artırmak ve sınav stresine karşı deneyim kazanmalarını sağlamak amacıyla gerçekleştirilen deneme sınavları HKÜ’de devam ediyor.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi, üniversite adaylarının sınav kaygılarını yenmeleri için YGS deneme sınavı gerçekleştirdi. 14 Şubat 2015 Cumartesi günü 150 Özel Erdem Koleji öğrencisinin katılımı ile gerçekleşen deneme sınavı üniversitenin Hukuk Fakültesi Amfisinde ve HKÜ Mütercim Asım Kütüphanesi’nde gerçekleşti. İki saat süren deneme sınavı boyunca son sınıf öğrencileri bilgi ve edinimlerini test etme fırsatını buldular. Öğrenciler, deneme sınavı uygulamasıyla sınavlara kendilerini daha iyi hazırlama fırsatı yakaladılar.

HKÜ Basın, Halkla İlişkiler ve Tanıtım Müdürlüğü tarafından organize edilen deneme sınavı uygulaması, öğrencilerin sınav maratonunda durumlarını daha net görmelerine de imkanı sağlıyor. Üniversite adayları büyük sınav öncesi yapılan deneme sınavlarıyla, gerçeği aratmayacak bir deneyim yaşayarak kaygı ve heyecanlarını en aza indiriyor.

 

Editör: Haber Merkezi