Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Niyazi Can ve Öğretim Üyelerinden Doç.Dr.Serap Avgın’ın hazır bulunduğu ziyarette sıcak ve samimi görüntüler oluştu.
Ziyarette Daugavpils Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Arvids Barsevskis gördüğü sıcak ve yakın ilgiden çok memnun olduğunu dile getirerek teşekkür etti. Prof.Dr. Barsevskis sözlerine şöyle devam etti: “ Letonya 1 milyon nüfuslu küçük bir ülke. Yani İki Kahramanmaraş bir Letonya yapıyor. Çok büyük bir ülke değiliz. Bizim üniversitemiz en büyük ikinci şehrimiz olan Daga’da bulunuyor.  Özellikle Eğitim Fakülteniz ile işbirliği içinde bulunmaktan ve burada olmaktan dolayı çok mutluyum” dedi. Rektörü bulunduğu Letonya Daugavpils Üniversitesinden bahseden Prof.Dr. Arvids Barsevskis konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversitemiz 1921 yılında açıldı, yani 93 yıllık bir üniversite. Biz ağırlıklı olarak pedagojik hizmet veren bir üniversiteyiz ama 2001 yılından beri normal bir üniversite olmaya başladık. Şu anda Eğitim Yönetimi Fakültesi ki en eski fakültemiz. Doğa Bilimleri Fakültesi, Matematik Fakültesi, İnsan Bilimleri Fakültesi ve Sosyal Bilimler Fakültesi olmak üzere 5 fakültemiz mevcut. Matematik Fakültemiz içerisinde biyoloji, fizik gibi bölümleri de barındıran bir fakülte. Tıptan da bir takım programlarımız var, fizyoterapi bölümümüz var ve bir çok öğrencimiz var”

Sizleri bahar şenliğine davet ediyorum.

Rektörü bulunduğu Letonya Daugavpils Üniversitesinin Avrupa Birliği üniversiteler kuruluna üye olduğunu dile getiren Prof.Dr. Barsevskis: “ Ben Letonya’da bulunan üniversiteler kurulunun başkanıyım. Bizim seçimlerimiz 2 yılda bir yapımlıktı ve 3 dönemdir seçilip görevime devam etmekteyim. Bir yıl önce İstanbul’da Avrupa Üniversiteler Birliği toplantısı olmuştu ve ben o zamanda gelmiştim. Bu toplantının içerisinde Türk üniversiteleri vardı. Ben bizlere sizlerle tanışma fırsatı verdiğiniz için ve sağladığınız imkânlar için çok teşekkür ederim. Bende sizleri üniversiteme davet ediyorum. İnanıyorum ki bu ziyaret sizin için de ilginç olacaktır. Üniversitenizle üniversitemizin Erasmus (Öğrenci değişimi) anlaşmamız var. Sadece bir alanda değil, diğer alanlarda da işbirliğimizin gelişmesi gerekiyor. Ortak projelere, ortak yayınlara ve öğrenci değişimlerine çok ilgiliyiz. Erasmus ile bunları yapmaktayız ama bizim üniversitemiz diğer üniversitelerle birlikte de ortak çalışma alanları üzerinde çalışmalarda bulunduk,  kendilerine ait özel, bireysel noktalar var ve biz bu bireysel programlar üzerinde de çalışabiliriz. Hatta eğer sizin içinde uygunsa bu yaz üniversitemizin 27 Haziran’da yapacağı bahar şenliği festivaline sizleri davet ediyorum” dedi.

Karaaslan; ‘Dışarıya açılma zamanı geldi’

Ziyaretten duyduğu menmuniyeti dile getiren ve KSÜ hakkında bilgiler veren Rektör Prof.Dr. Mehmet Fatih Karaaslan ise ‘Hoş geldiniz’ diyerek karşıladığı misafirine:  “Sizleri burada ağırlamaktan ve tanışmış olmaktan dolayı mutluyuz. Serap hocam bizim çalışkan bir öğretim üyemiz ve böyle bir bağlantı kurarak sizleri tanımamıza vesile olduğu için ona da teşekkür ederim. Davetiniz için ayrıca teşekkür ediyorum ve inşallah fırsat bulduğumda gelmeyi çok arzu ederim. Ayrıca işbirliği teklifiniz bizi memnun etti ve bunun sözde kalmaması adına Serap hocam hangi konularda işbirliği yapabiliriz bunun bir çalışmasını yapıp getirsin, tabii ki biz her zaman buna hazırız. Bizim görevde 4. yılımız ve bu 4 yılda alt yapımızı büyük oranda tamamladık artık dışarıya açılma zamanımız geldi. Kahramanmaraş güzel bir şehri gezdiğinizde de bunu göreceksiniz ve inşallah buradan memnun ayrılırsınız ve tekrar gelirsiniz. Sizin için yapılanlar teşekküre değmez biz sizleri burada ağırlamaktan memnunuz” dedi. 

Kahramanmaraş’ın tarihi, ekonomisi, üretilen ürünler ve tarihi Germenicia kenti hakkında da bilgi veren Rektör Karaaslan misafirine çeşitli hediyelerin yanında Kahramanmaraş işi oyma sandık hediye ederek aracına kadar uğurladı.







Editör: Haber Merkezi