Alıcısı olan mal: her zaman müşteri bulur..

    Eğitim de sınav sistemi olduğu sürece, özel ders ve kurslar devam eder..

    Dershane sahibi olan veya müdürü olan dostlar iyi bilir: “Dershaneler kapanacak” dendiğinde ben isim değişir ama devam eder diye defalarca yazmıştım..

    Dershaneler kapandı. Ama adı, Kurs merkezi, Eğitim Merkezi oldu, böyle olması bir anlamda FETÖ  den atılanların ekmeğine yağ sürdü , eğitim hızlı bir şekilde merdiven altına indi..

    Bir dostumuz 5 ders verilecek denmesi üzerine 2 Milyon dan fazla para harcayarak kurs merkezi açtı.. bugün kapanırsa o kadar sermaye çöpe gidecek..

    Kurs Merkezilerinde Etüt Merkezlerinde 100 binlerce öğretmen çalışıyor, bunların hepsi işsiz kalacak..

    Kurs Merkezleri : Milli Eğitim Tarafından denetleniyor, Sigortası var, Bağ-Kur var KDV var, Vergi var, var oğlu var, ama aynı işi merdiven altında yapanın hiçbir gideri yok ve bu böyle devam ederse merdiven altı daha da büyüyecek..

    Tüm bu sorunları konuşmak , hem de icranın başında ki ile konuşmak için : Pazar günü Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz , Pazar kahvaltısında bir araya geldiler..

    Tekerek Akdo da bir araya gelen eğitimciler adına :

    KÖKDERBİR Başkanı Fatih Erdoğan bir konuşma yaparak sorunları anlattı.

    Burası Türkiye :  Türkiye de Dershane sektörüne FETÖ  hakim olması sebebi ile Hükümet Dershaneleri kapatması ile Dershaneler merdiven altına indi.. özel dersler, evde özel dersler ve ev dershaneler ortaya çıktı.

    FETÖ Üniversitelerinin eğitim Koçu belgesi verdiği öğretmenler, merdiven altında faaliyetlerine devam ederken, bugün şehir merkezinde okul çevrelerinde elektrik direklerinde otobüs duraklarında:  Matematik, Fizik, Kimya, Türkçe , bilmem ne dersi verilir diye telefonları bulmak mümkün..

    Öğretmen olan : Gönültaşları kanalı ile okullardaki lise öğrencileri ise yine aynı kanala gönderilmekte, gizli faaliyetler devam etmektedir..

    Bugün kapatılmak isteyen Kurs Merkezleri :

    Kanun ve yönetmeliklere uygun olarak açılan, yılda iki defa A-Z denetime tabi tutulan, Özel Kurs Merkezleri Haziran ayında kapatılacak, yeni öğrenci kayıtı almayın sözleri üzerine önceki gün Kahramanmaraş’ta Özel Okul ve Kurs Merkezleri sahipleri müdürleri ilimiz Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz ve Milletvekilimiz, TBMM Eğitim Komisyonu üyesi Habibe Öçal ile bir araya geldiler..

    Önce söze : Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Cemal Yılmaz dan başlamak istiyorum, 17 yıl özel sektörde , Dershanecilik, Özel Okul Müdürlüğü, Zincir bir okulun genel müdürlüğünü yapan Yılmaz: “ Özel eğitimi “ çok iyi biliyor.. tabiri caiz ise ciğerini biliyor..

    Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal ise : Öğretmen, Sendikacı, Özel Sektörü çok iyi bilen biri her iki konuk böyle olunca , Özel Sektörün sancısını Vekilimiz ve Müdürümüz daha çok dile getirdi..

     Sayın Vekilimiz Habibe Öçal: “ FETÖ yapılanmasındaki görevden atılan öğretmenlerin merdiven altına inmesi orada büyümesinden endişe duyduğunu “ söyledi ama endişesi olalı yıllar oldu.. Çünkü 15 Temmuz darbe girişiminden bir yıl sonra bunlar toparlanarak merdiven altına indiler.. evlerde ders vermeye devam ediyorlar..

     Kurs merkezleri kapanırsa , bunların ekmeğine bir de yağdan sonra bal sürmüş olacağız..

     Milli Eğitim Müdürümüz Cemal Yılmaz , özel sektörden gelen biri olduğu için sektörü , dershaneciliği, eğitimi, Kurs merkezlerini, özel ders vermeyi çok iyi bilen sektörün ciğerini bilen biri , ancak, üzülerek belirteyim ki : Eğitim Merdiven Altına İndi , yer altına doğru hızla gidiyor.. vekilimizde , müdürümüz de bu endişeyi duysalar da, işi çözecek olan Ankara’dır..

     Muharrem Erantepli hocam: “ Kurs merkezlerini devlet değil halk kapatmalı, halk kapatmadığı sürece isim değişir merdiven altına iner ama devam eder “ dedi ki çok doğru bende bunu savunan bir eğitim yazarıyım..

     Tekelleşmek çok kötü bir şey olduğunu savunan Milletvekilimiz Habibe Öçal: “ Anadolu sermayesi özel okullarımız devam etmeli desteklenip özel eğitimde tekelleşme olmamalı,” diyor..

     FETÖ okulları ve Dershaneleri tekelleşmişti biz bunun acısını yıllarda çektik ki bugün aynı yöne gidildiğini görüyoruz bu çok tehlikeli bir yapılanma..

     Sözün özü : Kurs merkezlerini devlet kapatmamalı, öğrenci bulamadıkları için kendileri kapanmalıdır.. Devlet kapatıyorum derse kapatır ama bu FETÖ ‘cuların ekmeğine yağla bal sürer ve merdiven altı eğitim güçlenerek devam eder..

     Kurs Merkezleri, Temel Liseler kapandığında ve özel okul ve kurslardaki öğretmenlerimiz , bilgili donanımla insanlar, bunlar devlet okullarında göreve başlatılmalıdır..

     Daha önce Dershaneler kapatıldığında 16 yıl gibi şart konmuştu.. 2-3 yıllık öğretmen olanlar devlet okullarında doğrudan işe başlayarak mağdur edilmemelidir..

     Özel kursu da merdiven altından yasal düzenleme ile kurtarılması gerekiyor..

     Bizden söylemesi..

     İyi günler..