Daha önce : Dershanelerin kapatılması aşamasında çok yazdım: Binaya ceza verme yerine insana ceza verin, hata yapan varsa insanı cezalındırın binaları değil..!

     Eğitim Merdiven Altına İner bakın diye defalarca uyarı yazısı yazdım..

     Bugün özel ders adı altında : Eğitim Merdiven Altına İndi..

     Ak Parti iktidarında 6 milli eğitim bakanı, 6 yeni uygulama ve en son dershanelerin kapatılması ve eğitim merkezlerinde tek ders verilmesi ile eğitim merdiven altına indi..

     Sorumlu yok, muhatap yok, buralarda fuhuş mu olur, uyuşturucumu kullanılır, onu bilende yok.. ama sağlıksız ortam olduğu kesin !..

     SBS,OKS,TGOG derken, UAS ucu açık sınav geliyor ki, bu ne kadar sürer orasını bilmem ama benim üzüldüğüm eğitimin merdiven altına inmesi oldu.

     Ak Parti İktidarı: Eğitim dışında tüm alanlarda başarılı oldu ancak ne hikmetse eğitimi çözemedik, kör düğüm çözülecek gibi de durmuyor..

     Özellikle FETÖ okulları ve Dershanelerinde ki öğretmenlerin kamuya alınmaması sebebi ile ve FETÖ Bağlantılı ve Kamudan atılan öğretmenlerin 5-6 bir araya gelerek bir daire kiralayarak burada özel eğitim vermesi ne kadar sağlıklı ?

     Onlarla görüştüğümüzde ise : Abi ekmek parası kazanıyoruz diyorlar..

     Doğru : yılların öğretmeni bugünden sonra tarlada çapa yapacak değil, hoş yapacak olsa da kimse onlara FETÖ diye iş vermiyor ki !

     Birde devletin verdiği maaşı ikiye katlamaya çalışan uyanık öğretmenlerimiz var onlarda merdiven altı eğitim yapıyorlar..

     Bu yazımı okuyan: FETÖ'cu olmayıp de Devlet Okullarında çalışan öğretmenlerin feryadını duyar gibiyim, biz FETÖ'cumuyuz dediklerini duyuyorum.. Doğru siz FETÖ 'cu değilsiniz ama eğitimi merdiven altına indiren devlet öretmenlerisiniz..!

      Milli Eğitim Bakanlığında her hangi bir okulda çalışan öğretmenler, üçü beşi bir araya gelerek bir daire kiralayıp özel ders verdikleri gibi, aynı işi FETÖ'cular da yapıyor bir birinden çok farkı yok..

     Biri ekmek parası kazanmaya çalışıyor, beri de yeni aldığı arabasının yada evinin taksitlerini ödemeye çalışıyor, bir birinden çok fazla farkı da yok..

     Ben hükümetin mantığını anlamış değilim: bir kurumda bir suç işleyen kişi varsa bu kurumu cezalandırmanın  kapatmanın ne mantığı var..?

     Bina suç işlemez ki : İnsanlar suç işler..

     Örnek: BankAsya kanunla kurulan bir banka, yönetim kurulu suç işlemiş, FETÖ kaynak aktarmışsa,  yönetimi tutuklar cezaevine koyarsın Banksaya yıda çalışır halde özel sektöre satarsın olur gider ? burada kişinin işlediği suç yanında kurumun suçu ne ?

     Otomobil trafik kazası yapmaz !

     Kazayı insan yapar, hatalı araç kullandığı için trafik kazası yapar o halde aracın suçu ne ?

     FEM dershanesi FETÖ asker yetiştiriyordu, bu kadar kurumu kapatma yerine , yani binaya ceza verme yerine , el koydun, özel sektöre sat, kurum işlemeye devam etsin, yada milli eğitime ver milli eğitim çalıştırsın kapatmanın mantığını anlamış değilim ?

     Biz kişi cezalandırma yerine : binalara ceza veriyoruz kapatıyoruz..

     Dershaneleri kapattık: Ne oldu bugün eğitim merdiven altına indi..

     Bugün kimi cezalandırıyoruz: FETÖ ile alakası olmayan, memleket evlatlarının açmış olduğu özel eğitim kurumlarını cezalandırıyoruz..

     Türkiye genelinde bayileri olan Dershaneler olduğu gibi, illerde mahalli açılan dershanelerde vardı biz hepsini kapattık ve eğitimi merdiven altına indirdik..

     Bu kurumlar SSK - Bağ-Kur veriyor, KDV ödüyor, Vergi veriyor, insan kaynaklarını çalıştırıyor, sonra sana ceza diyoruz, tek ders, 5-6  veya 10 öğretmen bir araya gelerek apartman dairelerinde tüm dersleri veriyorlar..

     SSK yok, Vergi yok, KDV yok, istihdam yok, yok yok , ceza ise resmi çalışanlara ! bugün büyük yatırım yapan, önce adı dershane idi.. sonra etüt merkezi, eğitim merkezi oldu yarın ne olacağı belli olmayan kurumları tek ders ile cezalandırıken, merdiven altı eğitim çok güzel iş yapmaya başladı.

    Kısaca: 1970'lere geri döndük, o tarihde de özel ders verme modası vardı, parası olan çocuklarını özel derse gönderidi.. olmayan gariplerde pamuk tarlasına pamuk toplamaya gönderidi.. o günlere geri döndük elinize sağlık..

    Bizden bu kadar diyorum..

    iyi günler..