5. defa kapılarını Sanayici ve İşdamlarına açan KTM Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı artık: İnternational textile machinery exhibition fuarı olarak ilimizde ulusal arası bir fuar olarak kapılarını açmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

ECR fuarcılık adına Ümit Varol, Musa İmdat ve ekibi bir yıllık yoğun bir çalışma sonunda, 8 firma Kahramanmaraş’tan 88 yabancı firma, 58 yerli firma katılması ile toplam 146 firma fuara katılarak şehrimiz adına güzel bir organizasyona imza attılar. KTM ve KTF iki ayrı fuar açarak ilimize turizme katkı veren ECR fuarcılığın yaptığı işler nelerdir diye şöyle bir göz gezdirdim.

Bugüne dek Kahramanmaraş Tekstil Makineleri Fuarı (KTM) ve Bursa Tekstil Makineleri Fuarı (BTM) gibi tekstil sektörünün en önemli bölgesel fuarlarına imza atan ECR Fuarcılık; hazır giyim, yan sanayi aksesuar ve moda endüstrisine yönelik ise Texstart İstanbul Kumaş, Aksesuar, İplik, Elyaf ve Desen Fuarı’nı düzenledi.

Yapı ve inşaat sektörüne yönelik Kahramanmaraş İnşaat Yapı ve Kentsel Dönüşüm Fuarı (KİF) yanı sıra elektrik teknolojileri ve bina otomasyon sektörüne yönelik Elektrik Teknolojileri ve Bina Otomasyon Fuarı (EBO), ECR Fuarcılık tarafından düzenlenen ve büyük ilgi gören fuarlar arasında yer aldı. Bunların yanı sıra tarım sektörüne yönelik Kahramanmaraş Tarım Fuarı’nı (KTF) düzenleyen ECR Fuarcılık, son olarak Kahramanmaraş Gıda, Gastronomi ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nı (KGF) hayata geçirdi.

Fuar organizasyonlarının yanı sıra kongre, turizm, seminer, toplantı, lansman ve açılış hizmetlerine de yer veren ECR Fuarcılık, birçok firmaya yönelik olarak ulusal, uluslararası organizasyonların yanı sıra Kahramanmaraş Uluslararası Tekstil Zirvesi – UTZ’ye de imza attı.

Ayrıca ulusal ve uluslararası fuarlar, kongreler ve etkinliklere yönelik seyahat organizasyonları, iş ve özel ilgi gezileri için uçak, tren bileti otel- uçak rezervasyonları, vize takip işlemleri konusunda da çözüm ortağı olarak hizmet veren ECR Fuarcılık, bu alanlarda müşterilerine doğrudan çözümler üretiyor.

ECR Fuarcılık; yaratıcı fikirleri, ilgili sektörlerin tüm paydaşlarını buluşturan fuar ve etkinlik organizasyonları ve başarılı kadrosu ile dikkat çeken organizasyonlara imza atmayı sürdürüyor.

Fuar organizasyonu,

Uluslararası fuar turları,

Kongre, turizm, seminer, toplantı, lansman ve açılış organizasyonları

Bunlar verdiği bazı hizmetler ve daha birçok hizmet sunuyor.

Kahramanmaraş Tekstil Makinaları Fuarı: Türkiye de 70 bin kişiyi Kahramanmaraş’ta ise bin kişiyi ilgilendirmektedir.

Bugün Tekstil makinaları: yani iplik ve dokuma makinaları olup, bunları yenilemek isteyen fabrika sahiplerini ilgilendiren bir fuar. Bu sebeple ilimize gelen fabrika sahipleri sanayicilerimizi iyi ağlayıp bir turizm ilçesi olarak göndermemiz gerekiyor.

Ancak: Türkiye ve Yurt dışından Kahramanmaraş’a gelen Sanayici iş adamlarını çok iyi karşılayıp, Kahramanmaraş’ımızı onlara tanıtmamız gerek.

ECR Fuarcılık görevini yaptı onları Kahramanmaraş’a getirdi, biz ise tarihi ve turistlik yerlerimizi gezdirerek şehrimizin güzelliklerini tanıtmamız gerek. ECR Fuarcılık teşekkür ediyoruz. Onlar görevini yaptı.

Bu sebeple birinci eksiğimiz: Bir turizm rehberimiz yok.

Kahramanmaraş Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, KMTSO, Sivil toplum kuruluşları yurt dışından ve yurt içinden gelen misafirler için bir gezi turu turu düzenlemesi gerekir.

Fuarın kapanışında bir kala yemeği verilebilir.

Eshab-ı Kehf, Ekinözü içmeleri, Ilıca, Başkonuş, Andırın Kaleleri, Kayak Merkezi olmak üzere bir şehir turu yapıla bilirdi.

Artık Kahramanmaraş’ta 5 yıldızlı açık ve kapalı yüzme havuzu olan, Türk hamamı ve spor tesisleri olan bir otel de elzem olduğunu buradan söylemek istiyorum.

THY ve Özel hava yolu şirketlerle görüşme yaparak: Kahramanmaraş’a uçak seferleri sayısını hiç olmazsa fuar döneminde artırmasını sağlamak gerek ki.

Bugün Kahramanmaraş’a gelem Misafirler, Gaziantep, Adana, Hatay dan ilimize geldiler. Karayolu ile şehrimize ulaştılar. Yani Kahramanmaraş Hava Alanına yurt dışından direk uçuşların başlaması gerekir.

ECR Fuarcılık görevini yaptı, 2020 yılı çalışması başladı, haydin bakalım sıra bizim yöneticilerimizde, herkesi göreve davet ediyorum. Bizde turizmden payımızı kapalım.

İyi günler…