Seyahat yapmayı seviyorsanız !.. şöyle bir tur olsa da gidip kafamı dinleyim diyorsanız sizi dünyanın en ucuz gezisine davet ediyorum..

Emekli, 65 yaş üstü, şehit yakını, engelli vs 28 kalemde bulunan vatandaşlarımız bu tur’larımız ücretsizdir.

Bu tura katılmak için tek yapmanız gereken ise: evde, börek, çörek, dolma, sarmaları yaptıracaksınız, bir termos’a çayınızı , bir termosa ayranınızı koyacaksınız sonra bize geleceksiniz çünkü bedava turumuz başlıyor!

Bakın : Kahramanmaraş’tan Gaziantep, Adana, Hatay, Mersin, Adıyaman, Kayseri, Malatya gibi komşu illerimize sadece otobüsle gidip gelseniz sadece yol parası ortalama 80 TL’nin gider !.. oysa bizde bedava !..

İnanmıyorsanız şehirler arası otobüs terminalimiz orada : Firmalara komşu illere otobüsün kaç paraya gidip geldiğini sorun ? hesabınızı siz yapın ama bizimle tur yaparsanız bedava dan biraz ucuz, toplamda 28 gurup vatandaşımıza ise bedava !..

Bu dönemde kim kimi bedava tur yaptırır ? diye yazımı okuyunca bana kızmaya başlayanları duyar gibiyim ama bizim turizm şirketinde geziler bedava !

Olur mu canım ? diyenlerin sesi yükseliyor ama gerçek bu !

Nasıl mı ? bakın sizleri daha fazla merak ettirmemek için konuya gireyim..

Orman bölge Müdürlüğü sonundan 16 numaralı özel halk otobüsüne biniyorsunuz, Orman bölge müdürlüğü, 12 Şubat Stadyumu, Bahçelievler, Şeyhadil Caddesi, Valilik, Hükümet Caddesi , Azerbaycan bulvarı, Ulucami, Kanlıdere, Kayabaşı, Askeri Kışla, Hastane, Çamlık, Kuzey Çevre yolu, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi, Ahirdağının dibinden Binevler, Üngüt, kısaca yazdığım güzergah tam tamına 55 km.

Kahramanmaraş Ilıca’ya giderseniz tam tamına 85 km. yol kat ederek gidersiniz

Karacasu- KSÜ Tıp ve Kavlaklı otobüsüne binerseniz 50 km. yol kat edersiniz..

Diğer Güzergahlar da bunlardan farklı değil, al birini vur diğerine ?

Süreye gelince: Önceki gün 16 numaralı halk otobüsü ile bir gezi yaptım gidiş 1 saat 10 dakika sürdü, dönüş ise 1 saat Sabah saat 07 ile 09 arası trafik sebebi ile 1.30 saat , akşam saat 16 00- 19 00 arasında ise 1.5 saat ile 2 saat arasında değişe biliyor..

Normal zamanda normal şartlarda gidip gelseniz bile bir turunuz 2 saat 10 dakika buyurun size bedava bir gezi.. girmediğiniz sokak, kalmıyor, sizde sabır varsa tabi ?...

Emekli iseniz veya 65 yaş üzeri iseniz, yolculuk yapmayı da seviyorsanız, ablam azığınızı hazırlasın ! sizde şöyle bir şehri gezmek üzere evden çıkın, bizim halk otobüslerimiz size görmediğiniz Maraş’ta ne kadar sokak varsa hepsini göstererek hedefe götürüler !..

Otobüs sahipleri ile görüştüm: Hepsi isyan ediyor, şehir içinde 55 km. yol yapıyoruz boş yere mazot yakıyoruz, böyle bir ulaşım olamaz ? diye anlarda isyan ediyor.. arındırılmış bölgeli otobüs merkezi istiyorlar..

Vatandaşlarla görüştüm: Yakınım hastanede bir ziyaret edip geleceğim, bu kadar yolu gezmek zorunda mıyız ? bu işin daha kısa yolu yok mu ? diyerek Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanlığı Ulaşım Daire Başkanlığını göreve çağırıyorlar..

Vatandaşlar: “Cumhuriyet Mahallesinde oturuyorsam, bir otobüsle otobüs merkezine gelmeliyim, bir otobüsle de hastaneye en kısa yoldan gitmem gerek.. şehir içinde 1-2 saat arasında süren yolculuk olur mu ? elin adamı bu sürede Adana ya varır “ diyerek ulaşım sistemine isyan ediyorlar..

Kahramanmaraş’ın merkezde 81 mahallesi, köyden dönüşen büyük mahallerle haydi 150