Biz biraz garip insanlarız !

Fıtır- Ramazan Bayramına – Şeker Bayramı, 22 gün 22 gece çete savaşı vererek kazandığımız şanlı zaferimize ise Çete Bayramı derken, çetelerden korkarak 12 Şubat Kurtuluş Bayramı yaptık..

Yada : çete adının hoş görülmemesi üzerine : 12 Şubat Kurtuluş Bayramı yaptık..

İngiliz ve Fransız’ı devirdik.. ama Türkiye deki üç tane çeteden korkarak, Dedelerimizden, Babalarımızdan öğrendiğimiz çete bayramını yaptık kurtuluş bayramı..! bu mu ? sizin yiğitliğiniz ?.. ben yine de çete bayramı diyorum..

Bir dönem : çete- mafya, çek-senet mafyası , Karagümrük çetesi gibi çetelerin ortaya çıkması ile Maraşlı 12 Şubat 1920 de şanla zaferle kazandığı “Çete Savaşı’na sahip çıkamadı.. “Çete “ yerine 12 Şubat Kurtuluş Bayramı diyenlere meydanı bıraktı.. oldu bizim çete bayramı, 12 şubat kurtuluş bayramı.. Maraşlı çeteler öyle bilindiği gibi suç örgütü çete değil, yiğit vatan evladı milli çetelerdi..

Öyle dönem oldu ki doğru bildiğini söylemek bile suç oldu..

Her doğru her yerde söylenmez hale geldi..

Türkiye de 2010 yılına kadar doğru bildiğini söylemek suçtu..

Yüzde yüz doğru olanı söylemek cesaret isterdi..

Yiğitsen konuş: DGM de gözünü açan, yargılanın bedava hapis yatardın..

Özal hükümeti ile gevşeme oldu.. Ak Parti iktidarı ile ise önce gevşeme, sonra, tapular yıkılarak bugüne kadar geldik..

Çok değil: Ak Parti hükümeti öncesinde Milli Şef camileri sattı yaktı yıktı de : gözünün DGM de açar bedava cezaevinde yatardın..

Türkiye de ve Kahramanmaraş’ta Milli şef zamanında camiiler satıldığını biz biliyorduk, şehrimizde 37 adet cami satılarak yıkıldığını biliyorduk ama açıktan söyleyemiyor yazamıyorduk, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çıktı söyledi de bize cesaret geldi.. herkes yazmaya başladı.. gazeteler yayınladı.. kitaplar basıldı..

Kayseri hava alanının altına 57 adet savaş uçağının gömüldüğünü tüm Kayserililer biliyordu ama bugüne kadar kimse söyleyemiyordu..

Nasıl söyleye bilsin ki ?

ASELSAN da Öldürülen genç mühendislerin cinayet kurbanı olduğunu herkes biliyordu ama, İntihar etti haberi ile boyun büküyorduk ya bugün öyle mi ?

Yiğit Cumhurbaşkanı ile halkımız da yiğitleşti..

Bu kadar örnek yeter konuyu dağıtmayalım:

Türkiye de her şey değiştiğine göre : Kahramanmaraşlılar artık şu Çete Bayramı ismini geri alması gerekir..

Neden Çete Bayramı ?

Düzenli, Topçu birliklerimiz, Tankçı Birliklerimiz, Jandarma, Polis, Piyade, Hava Kuvvetleri birliklerimiz olsa, bunlarla savaşa girmiş olsaydık.. Kazandığımız zafer TSK bir zaferi olurdu..

Yani 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi, Sakarya Medyan Muhaberesi gibi.. oysa Kahramanmaraş’ta :” Maraşlı kadın- erkek, yaşlı çocuk olmak üzere 7’dan 70’e herkes kazma, kürek, sapan taşı, dolma tüfekle Önce İngilizlere sonra Fransızlara karşı bir şehir ve çete savaşını kazandı..

Gaziantep, Adana, Osmaniye, veya Türkiye ‘nin diğer illerindeki kurtuluş savaşına baktığımız zaman, Asker ve halk birlikte savaşarak vatanı kurtarmış..

Maraş’ta ise : Her mahalle bir çete takımı kurmuş, her köy eli silah tutanlardan bir çete takımı kurmuş, sonun da herkes vatanı savunmak için düşmanın üzerine giderek, Maraş’ta çete savaşını zaferle kazanan Türkiye de tek il olduğu için İstiklal Madalyası TBMM tarafından ilimize verilmiştir..

Bizde varız diyen yiğitlerin sesini duyuyorum:

Abdal Halil Ağa, Abdullah Bayazıt Bey, Zafer Bayazıt, Muharrem Bayazıt, Dede Zade Mehmet Hilmi Efendi, Yörük Selim, Muhallim Hayrullah, Çuhadar Ali, Rafet Efendi, Kılıç Ali Bey, Karakız oğlu Zeki , Hafız Ali Efendi, Fatmalı Oğlu Devriş, Sütçü İmam, Süleyman Zülkadiroğlu, Senem Ayşe, Sait Yalçın, Doktor Mustafa, Muhittin Karakız, Vezir Hoca, Mıllış Nuri, Aslan Bey, Şehit Evliya, Av. Mehmet Ali Kısakürek, Şeyh Ali Sezai Efendi , Osman Erşan ve daha binlerce yiğit Maraşlı..

Ama bugün biz onların canı ile kanı ile kazandıkları Çete Bayramını, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı yaptık.. bu o kadar basit değil.. olmamalı da..

224 bin nüfus 22 gün 22 gece sonra 77 bine düştüğüne göre : ne yiğitleri şehit verdiğimizi varın siz hesap ediniz..

Maraşlı Çete Bayramın Kutlu olsun