Akşam televizyonda haberleri izliyorum, İzmir de sanıyorum 80 yaşında bir kadın , Ak Partinin seçim çalışması yapan ekibine tepki göstererek ağıza alınmayacak hakaretler ediyor, “ tüm Ak Partililer cahil “ diye, bağırıyor.

     Bir ayağı mezara girmiş, eli öpüleside nene olmak yerine , ne kadar çirkeflik varsa onu yaparken, cahilin çığlığı her yeri inletiyor, Ak Partililerde hürmet gösteriyorlar..

     Oradan bizim evin oraya tava ve ekmek almak için fırına çıktım..

     İki kişi : Ak Parti ve Bayram öncesi emekliye verilen 1000 TL için bin bir küfürü bir ediyorlar.. emekli müdür: “ Beyler oruç tutuyorsunuz küfür etmeyin size yakışmaz ! “ dese de onlar bin bir küfür etmeye devam ediyorlar..

     Biraz kulak verdim: Memur emeklisi az alıyormuş, işçi emeklisi çok maaş alıyormuş böyle adalet olumuymuş, alsın bin lirasını ….. diyen kişiye , dayanamadım:  o zaman o gelen bin TL iade et istemiyorum de ! dediğimde :” Niye vereyim ? “ bende beğenmiyorsun ya onun için ver dedim, oda ben cahil miyim ? , Cahil Ak Partililer seçim öncesi bize bin TL verdi bende ona kebap yiyeceğim oy da vermeyeceğim,” dedi.

     Sonra küfüre devam edince : emekli müdür arkadaşımız bunların yanından uzaklaştı..

     Biraz daha kulak verdim: Her şeyden şikayetçi, hükümette saymadık lafı bırakmıyor, bir kurumda çalışmış emekli olmuş, arsasını kat karşılığı vermiş kendisine 12 daire vermişler, bir başka arkadaşına 18 daire vermişler bunun da haksız olduğunu söylüyor..

     Cahilin çağrılığı çok çıkıyor !.. ama yokluktan değil rahatlık battığı için sesi yüksek çıkıyor.. her şeye muhalefet ediyor..

     Emekli maaşı var anladığım kadarı ile kirada evleri var, arabası var, 18 dönüm bağı varmış, içine 3 katlı ev yaptırmış, yazları bağda duruyormuş anlatıyor ve halen isyanda..

     Tüm bunları niye anlattım: onların dedi kodusu veya gıybetini yapmak için yazmadım, gıybet olmasın diye ismini de yazmadım..

     Ancak gördüğüm şu ki : Ölüm var ölüm.. öleceğini göremiyor..

     Ben şunu beklerdim: Bu devlette 27 yıl çalıştım emekli oldum, evim var , bağım var kira gelirlerim var emekli maaşım var , Allah devlette zeval vermesin, Bayram üzeri ekstra bin lira da geldi bayram da bağda kebap yiyeceğim buyurun dostlar demesini beklerdim..

     Allah bize bu kadar mal verdi ! çok şükür bunun zekatını vermem gerek , çevrenizde zekat verilecek fakir var mı ? demesini beklerdim..

     Bin aydan hayırlı Kadir Gecesi öncesinde : Allah bu kadar mal vermiş , isyanı anlamak mümkün değil, üstelik artık şeyhadil otobüsüne binmek üzere olan biri..

     Şunu diyemiyor: Çok şükür Allah ev verdi, otomobil verdi, bağım var, kirada dairelerim var gelirim çok iyi Allah’a bin kere şükür, benim gibi emeklinin bin TL ihtiyacı yoktu ama devletimiz yinede göndermiş teşekkür ederim,” demesi gerekirken, küfür ediyor..

     O öyle : birde geriye bakalım, 550 TL emekli aylığı alan yaşlı nenemiz, dedemiz ise Allah’ım devletimize zeval verme , çok şükür ekmek param çıktı diyor..

     Kira gelirleri yok, bağı yok, başını sokacak belki bir evi bile yok çocuklarının yanında duruyor ama o dedemiz, nenemiz 550 TL ile mutlu..

     Böyle biri ile sohbet ettim: “oğlum ben malı mülkü ne yapacağım ? Maraş benim olsa , üzerine Antepi de hediye verseler ne işe yarar beni kurtaracak mı ?  Ben Allah’tan iman ile ölmeyi istiyorum, mal istemiyorum” diyor.. iman istiyorum diyor..

     Biri böyle: biri öyle

     İnsanları mutlu etmek mümkün değil, hele cahili mutlu etmek hiç mümkün değil..

     Hz. Ali :” Alimleri yendim ama cahili yenemedim!”

     İmamı Şafi Hz. “ 40 alimle yarışma yaptık hepsini yendim, ama bir cahili yenemedim,” buyuruyor..

     Cahilin çıngılığı yüksek çıkıyor.. özellikle siyasette başlayan Tayyip düşmanlığında cahillerin çığlığının yüksek çıktığını görüyoruz..

     Herkes istediği partiye, istediği adaya oy vermekte serbesttir, hür iradesi ile kendine kimi yakın gördü ise ona oy verir ancak: Küfür etmek, hakaret etmek insan olana Müslüman olana yakışan bir durum değildir..

     Seçime katılan tüm partilerin hepsine herkes oy vere bilir bu onun hakkıdır.. Ancak sen niye bu partiye oy veriyorsun ? veya şu partiye oy verenlerin…… diyerek küfür etmeye kimsenin hakkı yok..

     Ölüm var : her ettiğin küfür ahrette yakana yapışacak, ebedi cehennem azabı göreceksin, iftara çok çirkin ve büyük günahtır, karşı taraf hakkını helal etmediği sürece cennet yüzü göremezsiniz.. Bir Müslüman’a kafir diyen, kendisi kafir olur aman dikkat diyorum..

     Bir kin ve nefret söylemi ile : küfürün bini bir para olduğu bugünlerde.. iftara , yalan hakaret ile sürekli insanlar bir birini aşağılıyor..

     Oysa ölüm var, cahil insanlar ölüm var ölüm..

     Her yaptığınız küfür yakanıza yapışacaktır..

     Küfürsüz günler diliyorum..

     Bir birimizi seveceğimiz günler diliyorum..