Vefa : İstanbul da bir semt adı mı ?

    Dostluk adımı, kadir Şinas olmak için ne yapmak gerekir..

    Gelen ağamdır ! , gidene güle güle !

    Bunu söyleyenler şunu bilmesi gerekir : Bu memlekette yaşıyoruz, düğünü var, cenazesi var, hasta olmak var, sağlam olmak var , hepsinden önce de ölüm var ölüm..!

    Evinizde : tere yağı , Zeytin yağı yoksa bugün yağ almanın tam zamanıdır.. Çünkü yağcılar yağ fiyatlarını çok düşürdü.. dolara inat bedava gibi bir fiyatı var..!

    Eskiye güle güle, yeniye yağ yakıyorlar..

    Sevgili okurlarım: Makam gelip geçicidir..

    Esas olan : sağlam dost olmaktır.. bugün dost bulmak çok zor, bulursanız bırakmayın !..

    Yaşınıza göre şöyle geriye dönün bakın : Vali, Belediye Başkanı, Milletvekili ve kurum müdürleri kimler vardı bugün kim var ? .. yarın kim kalacak ? iyi düşünün !..

     Kahramanmaraş Valilerinden : Naim Cömertoğlu , Belediye Başkanlarından Ahmet Uncu’dan bugüne kadar gelen tüm başkanları tanırım onlarda gazeteci olarak beni bilirler..

     Önemli olan dost olmak, gönüllere girmektir.

     Peki kim ile dost oldunuz derseniz : Vali Celal Güvenç, Saim Çotur, Mustafa Demir, İlhan Atış, Adnan Darendediler, Kamil Demircioğlu, Aslan Yıldırım,  valilerimizle çok güzel dostluklarımız oldu, valilik görevi bitti emekli oldu ama halen dostuz.. görüşüyoruz..

     Belediye başkanları ile kim dostunuz derseniz: İsa Kalkan, Hacı Ali Özal,  Ali Sezal, Hanefi Mahçiçek, bizde iz bırakan başkanlarımız oldu..

     Diğerleri yok mu derseniz : onlarla küs değiliz , hal hatır sorarız, merhaba deriz ama dostluk ayrı şey, merhaba demek ayrı bir şey.. dost olmak ayrı bir şeydir..

     Önemli olan : geride bir iz bırakmaktır..

     Bugün bize gazeteci olarak selam verenler: Yarın dost olarak selam verecek mi ? mesele burada..

     Bugün kendim dahil yaşadım : Makamdan düştüğün zaman kimse yüzüne bakmaz, yeni gelene yağ çekerler böylece vatanımızda yağ fiyatları da düşer..

     Tüm bunları niye anlattım: Ak Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici , ben aday değilim dedi.. görev verilerse yaparım dedi.. görevi Fırat Görgel’e verdiler.. 7 Kasım 2020 Cumartesi günü Ak Parti 7. Olağan kongresinde tek aday olarak Fırat Görgel sahneye çıkacak..

     Ancak bugün şunu unutmamak gerekir: Ömer Oruç Bilal Debgici , kendi yazmadığı bir yönetimle, daha doğrusu 3-4 kişi ile bir seçim geçirdi ve Türkiye de ilk üçde derece yaparak çıktı.. Türkiye’nin en başarılı il başkanlarından biri..

     Ak Partinin oyunu üzerine oy koydu..

     Gece gündüz çalıştı.. partilisi de olsa yabancı olduğu bir yönetimle bir seçim süreci geçirdi çalıştı.. başarı ile çıktı..

     Bir tarafa yağ çekerken: Ömer başkan başarısız gibi onu görmezden gelmek çok yanlıştır..

     Ömer Oruç Bilal Debgici : çocukluğundan beri milli görüş içinden gelen çıraklıktan yetişen bir siyasetçidir..

     2023 de : Belediye başkan adayı veya milletvekili adayı olarak bizlerin karşısına çıkacağına inanıyorum..

     Onun için yağın tamamını yeni başkana çekmeyin: birazı 2023 de gerek olacak saklayın derim..

     Makamlar gelip geçicidir: Bugün il başkanı olmaya bilir.. Yarın Sayın Milletvekili olur, Sayın Belediye Başkanı olur, Sayın MKY üyesi olur..

     Makamı için ona selam vermeyin : İnsan Ömer Oruç Bilal Debgici olduğu için selam verin, baba dostları Hakkı Debgici’nin oğlu olduğu için selam versin..

     Dostlukları bir çırpıda kenara atmayın !

     Ömer Oruç Bilal Debgici başaralı bir siyasetçidir..

     Bunu sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da , Ak Parti Seçim İşleri Başkanlığında çok iyi biliyor..

     Bu bağlamda Fırat Görgel’in görevi çok zor, çıta yüksek bu çıtanın üzerine çıkması gerekiyor ki, bugün bu ortamda çok çok çok zor diyorum..

     Bu yazımı saklayın 2023 de görüşelim dostlar..

     Ben yağ almaya gidiyorum..

     İyi günler..