Akşam dostlarla gönül soframızda hoş sohbet ediyorduk..

Sonra : bu düzene, düzene uyana, bizi düzen ve düzülenler geldi.. geldi de moralimizi sıfır etti..

Nasıl olmasın ki : Onları görünce moralim sıfır oldu.. enayi gibi nasıl düzüldüğümüzü, düzenlerin aşağılık bakışları arasında ezildiğimi gördüm..

Öyle ya : oy veren enailer, iktidar nimetlerinden yararlanan düzenin adamı, düzen, bizleri düzen ! bilmem anlata bildim mi ?

Neşem isyana dönüştü.. bu sebeple bu gün isyanım var düzülen dostlar..! isyanım var öfkem var !..

Hak ve Hukuk, insan hakları, kul hakları, kamu hakkı arama kardaş bulamazsın, bu yüzden bu düzene, oy verip düzülene isyanım var !.. önümüze konana evet mührünü bastığımız için isyanım var , göz göre göre düzüldüğümüz için isyanım var !..

Yağma Ali ve Velinin böreği, yersen göbek şişer ense kalınlaşır, sen akıllı ve bilgili olursun, halk ise enayiyi olur işte : bu düzene, oy verip düzülene isyanım var..!

Bunun bir adı da kendi parmağınla gözünü çıkarmak denir !..

2019 Mart ayında belediye ve muhtarlık seçimleri Kasım ayında ise Cumhurbaşkanlığı milletvekilliği seçimleri var.. !

Eğer bu seçimlerde : düzenin , düzüleni olacaksanız, düzen sizin oyunuzla, oy verenleri düzecekseniz, milleti soyup soğana çevirecekseniz, sizler akıllı , garip ve fukara akılsız olacaksa bu yazımı iyi okuyunuz !

Okuyun ki sizde isyan etmeye bugünden başlayınız !..

Oğlun – Kızın, Damadın varsa bir kamu kurumuna müdür daire başkanı yapacaksanız, birinci olarak iktidara yakın partiyi tahmin edeceksiniz..

Sonra : o partiden belediye başkan aday adayı olacaksınız !

Son gün : Belediye başkan adayı olacak kişi belli olmak üzere iken o başkan adına siz geri çekilecek ve partinin neferiyim diyeceksiniz..

Seçim sonrası : oğlunuzu, kızınızı , yakınınızı belediye girdirme imkanını yakaladınız demektir..

Eğer oğlunuz kızınız yok ise : Belediye ihaleleri kafadan sizin !

Belediye Meclis üyesi olmak istiyorsanız:

Gireceğiniz partinin liderine ağızınız dolusu küfür edin ! sonra en iyi yerden belediye meclis üyesi olursunuz, biraz daha küfür ederseniz ihaleler sizin !

Oğlunuz kızınız, damadınız bir kamu kurumunda memur siz bunu daire başkanı genel müdür yapmak istiyorsanız, kolay !

A- B partisi fark etmez İktidar adayı partiden milletvekili aday adayı olunuz, sonra : kanımın son damlasına kadar partim için varım deyin, birkaç yerde meydanda görülün sonra biraz sert konuşun..

Seçim sonrası elinizdeki afiş ve pankartlarla Ankara genel merkezi bulun kadroları kapın !

Bu seçmen salak: partinin adayına mühür basarken, birilerini nasıl olsa müdür yapar , daire başkanı yapar , devlet ihalelerini onlara akıtır..

Olmadı: Belediyeleri soydurarak köşeyi dönen , düzenin , düzen adamlarını görürsünüz..

Onlarda kazandıkları paralarla İstanbul da düğün yaparlar, Avrupa’ya tatile giderler sizler ise düzene ayak uydurarak düzelmeye , düzene oy vermeye devam edersiniz..

Babalarından miras kalan belediye de çalışma kapan, Büyükşehir yasası ile kapanan 59 kasaba belediye başkanı maaşlarını belediyelerimizden almaya devam ediyorlar..

İdare edemedikleri kasabalarından sonra hem de belediye danışman olarak devam ediyorlar. Yiyin ağalar yiyin bu devran böyle geldi ! böyle gider mi bilmem !

Babalarından miras, Belediye Meclis üyesi oluyorlar, olmayanlarda belediye ihalelerini almaya devam ediyor..

Milletvekili adaylarımız ihaleleri alıyor, oğlunu kızını müdür yapıyor olmadı daire başkanı olmadı bir yerde danışman ve gelsin paralar.. bu düzene ,. Düzülen nasıl olsa çok ! Aziz Nesil “ Bu milletin yüzde 60 aptal “ demişti doğru mu ?

Oy vermeyeceğim verisem elim ayağım kırılsın dedim:

Sonra elim kolum bağcığım kırılsın diyerek oy verdim.. Vallah öyle oldu , kolumu ayağımı düşerek kırdım günlerce çektim.. Allah ‘tan ben belamı istedim elimin kolumun ayağımın kırılmasını.. dedim, elim kılırlısın diye oy verdim.. kırıldı yakın dostlar biliyor.. çok çektim..

Bende alışkanlık yaptı galiba: düzene , düzülmek , bir türlü akıllanmıyorum.. bu sebeple bugün isyanım var bu düzene, düzene ve düzülene isyanım var !..

Yaşlandım: artık elimi kolumu, ayağımı kıramam benden oy yok !

Yükseklere çıkarak bağırmak istiyorum : yeter iki yüzlü sahtekarlar yeter , inin milletin sırtından diye bağırmak istiyorum !

Tayyip’çi gibi görülen devlet nimetlerini götüren sahtekarlara isyanım var !

Kurulmuş bir düzen, düzen ve düzülen – ip gibi sıraya giren , sonra ya sonra ne oluyor insan ömrü çok kısa bir süre sonra ömür bitiyor..!

Düzen aynı, düzülen aynı, düzen ve düzülen böyle gelmiş böyle gider mi ? bilemiyorum.. okumayan bir toplumuz, Bankerleri, Jet Fazılları, unuttuk, Çiftlik Bank ve Süt Bank başta olmak üzere 15 ayrı milleti düzene paralarımızı götürüp elimizle verdik şimdi bağırıyoruz ! hükümet nerede diye !

Düzen aynı, düzülen aynı isyanım işte bundan dolayı

Düzenin , düzenlerine oy verin oy !..

İyi günler