Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Kemal Karaküçük, hayırlı bir hizmete imza atarak: “ KMTSO Elbistan ve Afşin Sanayi ve Ticaret Odaları ile birlikte ortak Meclis toplantısı düzenledi..

Mehmet Balduk başkanlığında ilk defa Elbistan ziyareti yapılmış, ondan sonra bir daha bir araya gelinmemişti.. Ancak bu defa ortak meclis toplantısı ile ilimizin genel meseleleri gündeme tatışındı..

KMTSO Başkanı Kemal Karaküç: “ Fuar – iş ziyaretleri, birlikte ne yapa biliriz, ilimizin ekonomik, sosyo , kültürel ve turizm varlıklarına değinerek , üretim dedi..

Türkiye çok çalışmalı üretmiş olduğunun birini yemeli 9 yurt dışına satmaya başladığı zaman ekonomik özgürlük savaşını kazanmış olacaktır.. Başkan Karaküçük de bunun yolunu gösterek:” Fuarlar sızın meslek konunuzla ilgili olmaya bilir ama sizlere ufuk ve vizyon verir yeni pazarlar gösterir tüm fuarlara katılın,” diyerek önemine işaret etti.

Fuar ve iş gezi ziyaretlerine yurt içi yurt dışı : Her iki odanın üyelerinde davet edilmesi konusunda talimat verdi..

Neyi paylaşamıyoruz ? .. birlik olmamız gerek..

Ekmeği yalınız yiyen, kendiri dişi ile çeker ! : diye bir ata sözümüz var biz ekmeği herkesle paylaşarak yemeliyiz..

Herkese yol göstermeliyiz..

Afşin- Elbistan- Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odaları birlikte ortak meclis toplantısı yaptı !.. ne oldu ? kıyamet mi koptu ? ..

Ne kadar güzel oldu.. emeği geçenlere teşekkür ederim..

Ortaklık- Birlikte çalışma kültürünü Kahramanmaraş yakalamalıdır..

Yarın hepimiz ölüp gideceğiz: Çocuklarımıza torunlarımıza, güzel bir çevre güzel bir vatan bırakmak için çalışalım..

Müslümanların çok ç alışıp – tankını- topunu, füzesini, uçağını, gemisini, otomobilini kendisini yapması ve dünyaya satması gerekiyor, bu sebeple Tekstil – Çelik sektörü dışına çıkarak her sektöre girmemiz gerekir..

Dün de yazmıştım: “ağabeyimiz olmalı ve Hanefi Öksüz” diye Kahramanmaraş’ın ağabeyleri olmalı.. ortak yatırım yapmalı.. ortaklık fedakarlık ister !..

Bu sebeple : başa dönersek, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Allah nazarlardan korusun, ufuk ve vizyonlu , nefis hitabeti olan bir başkanımız, hayırlı hizmetlere imza atıyor bunu artırarak devam etmesinden yanayım.. Elbistan da Afşin de ortak toplantılara devam etmeli, Meclis üyelerini ve gitmek isteyen gazeteci, sanayici dostalır otobüslerle götürerek ilçelerimizle daha güzel kaynaşmaya devam etmesinden yanayım..

Kahramanmaraş ve ilçeleri ile ortak projeler yapma ilçelerimize fabrikalar kurma konusu gündeme taşınarak hayırlı adımlara vesile oldu.. bunun devamını diliyorum..

Hadisi şerif: “ Ya hayır söyle ! yada sus ! “ biz hayır söylemeye devam edelim..

Konuk oda başkanları yaptıkları konuşmalarda : Afşin- Elbistan Kahramanmaraş 170 km. Malatya 97 km. olduğu için yurt içi ve yurt dışı uçuşlarda uçağa binmek için Malatya’ya gidiyoruz, Oysa Kısık yolu yapılsa Kahramanmaraş 75 km. düşecek bizde Kahramanmaraş Hava Alanına geleceğiz ! Malatya dan günlük İstanbul ‘a 4 sefer var, Ankara ya 2 sefar var, İzmir var,Antalya var, Yurt dışı var..

Kahramanmaraş Hava alanından niye bu seferler olmasın birlikte hareket etmemiz gerekiyor..

Ortak ses çıkarmalıyız.. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç’un projesi olan kısık yolu projesini çok sesli dile getirmeliyiz.. Kahramanmaraş Elbistan Arasını kısaltmamız gerekiyor.

KMTSO Başkanı Sayın Kemal Karaküçük , ortak meclis toplantısı yapınca ortaya güzel konular çıktı.. devamını diliyoruz..

Meclis toplantısı ve sonrası yemek de yapılan sohbetle çok daha güzel konular gündeme geldi.. memleket sevdası üzerine sohbetler oldu..

Mayıs ayı toplantısı : Elbistan ilçemizde yapılsın.. çok daha geniş katılımlı, Belediye Başkanları ilçe kaymakamları da davet edilsin.. bölge meseleleri gündeme gelsin..

Elbistan Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Mustafa Paksoy, beyin ev sahipliğinde Mayıs ayında geniş katılımlı bir toplantı çok güzel olacaktır..

Kahramanmaraş’tan da katılım iyi olursa güzel bir sonuç ortaya çıkacağını düşünüyorum..

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Ak Parti ilçe başkanı iken, “ Benim hayalim – Kahramanmaraş, Kazma bağları, Menzelet Barajı sahili, Kısık, Ekinözü, Elbistan ve Sivas yolu olarak açılması diye.. hep söyledi.. dile getirdi..

Büyükşehir Belediye Başkanı olunca da Proje yaptırıyordu ne oldu bilemiyorum !..

Bu proje çok önemli bir proje.. Başkanı da Meclis toplantısına onur konu olarak davet ederek projesi hakkında bilgiler almak gerekir..

Bugünün teknolojisi ile Hanefi Öksüz beyinde söylediği gibi: Tünel açmak, düz yol yapmaktan daha kolay, Kısık yolunda her yer tünel ve viyadükle geçilmelidir.

İyi günler