A Haber oyunları bozuyor !

Biz okumuyoruz !

Okuyanlar ise : okuduğunu kısa sürede unutuyoruz..

Dün akşam A Haber televizyonu da Memleket Meselesi programında, gazetelerin yani batının desteklediği çıkan gazetelerin manşetlerini gündeme taşıdılar..

A haber televizyonunda Memleket Meselesinde Salih Nayman sunumu ile gündeme taşınan gazete başlıklarına baktığımız da 1959 yıllarda ki Merhum Başbakan Adnan Menderes ile 1989/1992 yılları arasında Merhum 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal için atılan başlıklar aynı, Bugün ise Başkomutanımız, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atılan başlıkların aynı olduğunu görüyoruz..

Biraz gazete arşivlerini karıştırdım..

Haberin içeriği aynı , başlıktaki sadece isimlerin değiştiğini gördük..

15 Temmuz 2016 Darbe girişiminden bu yana A haber Televizyonu gerçekten Türk Milletinin bağrından çıkan bir habercilik ve gazetecilik örneği sergilemektedir..

Sabah Ertan Tan ile Sabah ajansı ve Mehter ile Haçlı savaşını anlatması ile başlayan haber yayını gündüz kuşağı haber yayınları, Akşam ise canlı yayında açık oturum ve memleket meselelerini gündeme getirmesi Türkiye de bugüne kadar görmediğimiz bir televizyonculuk yayını , milli televizyonculuğun nasıl yapıldığını göstermeye başladı.

Özellikle analiz ve toplumsal hafıza ile neyi ? nasıl ? unuttuğumuzu göstermektedir..

Milli başbakan geldiği zaman 1960 da da aynı 1984 den sonra da aynı 2002 den sonrada aynı başlıkların atıldığını görüyoruz..

Menderes “ Sivil Diktatör”

Demirel ,” Sivil Diktatör “

Özal “Sivil Diktatör”

Erdoğan ,” Sivil Diktatör”

Menderes “ Bitti”

Demirel ,” Bitti “

Özal “Bitti”

Erdoğan ,” Bitti”

Başlık aynı, haberin içeriği aynı ancak tarihler farklı Merhum Başbakan Adnan Menderes ile alakalı atılan başlıklar 1958-60 yılına kadar devam etmiş..

Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel için 1966 yılında aynı başlıklarla alaşağı edilmişti..

Merhum 8 . Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile atılan başlıklara baktığımız zaman 1989-1992 yılları arasında görüyoruz.. başlık aynı üst akıl yönetimi aynı..!

Aynı başlıkları bugün Başkomutanımız Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için atıldığını görüyoruz..

Yazan gazeteler aynı gazeteler !

Menderes hükümetten indirilsin mi ? diye soruyorlar yüzde 59 indirilsin diyor..

Özal indirilsin mi ? diye soruyorlar : Halkın yüzde 59 indirilsin diyor.. Merhum 8. Cumhurbaşkanımız Turgut Özal , gelinde indirin görelim bakalım demişti..

Adnan Menderes, Turgut Özal, Recep Tayyip Erdoğan iktidarında diğer ortak bir başlık, “ Osmanlı ruhu canlanıyor !”

Türkiye’yi 1950 yılından beri gazete manşetleri ile dizaynı etmeye çalışıyorlar..

A Haber televizyonu bize şunu gösterdik ki :

Televizyonlarımız gazetelerimiz, otomobilimiz, silahlarımız, uçaklarımız gemilerimiz, tankımız, topumuz, hepsinden önemlisinde gazetecilerimiz milli olmalı..!

Türkiye’nin milli kanalı A Haber güzel gazetecilik ve televizyonculuk yapıyor.. iyi ki var diyorum çünkü , sözde Türkçe yayın yapan, bizden gibi görülen ABD ve AB ülkelerinin

desteklediği veya direk onlara bağlı olan televizyon kanallarına gazetelerine baktığımızda Türkiye öldü bitti, yandı edası ile haber sunuyorlar, yüreğimizi ise A Haberin doğru haberleri serinletiyor.. iyi ki varsın A haber diyorum..

Yukardaki örnek gibi yüzlerce , binlerce gazete manşet haberlerinin başlığını yaza bilirim, arşivimde var, ancak başlık aynı, haber aynı mesele olan burada bizim bunu görerek okumamız gerekir..

Artık uyanmamız gerekir.. Bu sebeple A Haber Televizyonu iyi izleyerek doğruları görüp uyanmamız gerekir..

Gazetecilik mesleğinde 35 yılı devirdik, işim haber yapmak ancak gazetelerin haberlerini incelediğimiz zaman sadece başlık da ki kişi ismi değişmiş içeriği aynı..

Menderes ismini kaldırmış Özal’ı koymuşlar, Özal kaldırıp Erdoğan ismini koymuşlar haber aynı içeri aynı, başlık aynı değişen bir şey yok.. CİA yönettiği haberler !..

Biz okumuyoruz, hükümetimiz Cumhuriyet tarihi ve yakın tarihimiziz yeniden doğru milli kalemlerden yazdırarak okullarda ders olarak okutmak gerekir..

Milli kalem yazmalı, Gazetecilerimizde artık milli olmalı.. onun bunun kuklası değil milli gazeteci olmalıdır..

A Haber Televizyonu gibi milli olmalı.

Teşekkürler A Haber diyorum..

İyi günler..