Yazımızın başlığını okuyan : Başlık yanlış bu “ delinin zoruna bak “ olacak diyerek peşin hükmünü vermiştir.. doğru söze ne denir ? Maraş’ta yaşıyorsanız çok şey denir !..
   
Deli deli de dostlar :  biz bu akıllılarla ne yapacağız ?
   
Yada kendini akıllı sananlarla ne yapacağız ?
   
Okuma, anlama, yazma, çizme özürlü vatandaşlarımızla ne yapacağız ?
   
Kendini, : Bey, bizleri maraba görenlerle ne yapacağız..?
   
Kendisi efendi, akıllı : Bizler ise kör kütük cahilleriz !
   
Mesele de burada kör düğüm oluyor !..
   
Sabah gördüklerimle çıldırmaya başladım: Galiba benimde akıl hastanesine gitmem gerek..!
   
Maraş’ta yaşıyorsan : deli olacaksın (!).. rahat etmek istiyorsan da deli olacaksın (!).. akıllı olursan bu şehirde yaşayamazsın !.. akıllı olmak zor iş !..
   
Onun için ben diyorum ki: Akıllının zoruna bak !
   
Belediye ekiplerimiz geliyor : asfalt yapıyor
   
İki gün sonra elektrik kablosu çekmek için o asfalt makine ile ip gibi kesiliyor ! bu kesilen atılan asfalt kimin parası ? bu kaynak israf niye ? biz bu kadar zengin ülkemeyiz ?
   
Yıllardan beri biz şunu yazdık: TEK –TEDAŞ-  AKEDAŞ - PTT(Türk Telekom),  Belediye birlikte çalışın önce alt yapıyı yapın sonra üst yapıyı yapın dedik, biz yazdık biz okuduk, biz söyledik biz  dinledik.. sonuç kocaman bir sıfır yıl 2017
     
Büyükşehir yasası ile gördük ki : bir de işin içine KASKİ  girdi..
     
Bugünkü ismi ile : İlçe belediyeleri, Büyükşehir Belediyesi, KASKİ , AKEDAŞ , Türk Telekom biri yapıyor biri yıkıyor biri yeniden yapıyor.. ?, bir danışman tutan yok, fikir alış verişi yapan yok, ben ağayım ben yaparım mantığı ile gidiyoruz..
     
Bir cadde düşünün bir ucundan alt yapı çalışması yapılıyor bir ucunda ise üst yapı çalışması , bunu görünce insan : Akıllınız zoruna bak diyor..!
     
Bir deli fıkrası : Çok zengin bir adam.
     
Bunalmış, ben dilimiyim ? Akıllı mıyım ? sorusunu sormaya başlamış..
     
Sonunda : Adana Balcalı Ruh ve Sinir Hastalıkları hastanesine yatmış..
     
Hekimlerimiz gözlemlemişler, ve bu bizden bile akıllı diyerek raporunu vermişler..
     
Adamı yanlarına çağırmışlar: Sen hasta değilsin seni taburcu ediyoruz !..
     
Adam: Hayır ben hastayım, hem de akıl hastası..!
     
Hekimler niye ? diye sorarlar .
     
Adam: Sevgili hekimlerimiz, bakınız burada : Telefon yok, televizyon yok, SSK parası yok, KDV yok, Personel parası yok, Vergi yok, elektrik, su parası yok, ekmek parası yok, bir birini aldatmaya çalışan iki yüzlü insan yok.. bedava ekmek, sıcak yatak buradan güzel yer mi ? bulacağım !.. ben hastayım hasta, hem de akıl hastası !..
     
Yetti mi ? : Yetmedi ! akşam sabah yalan söyleyen siyasiler yok, birilerine para kazandırmak için asfalt üzerine asfalt döken belediye yok,  her başkan döneminde yapılan kaldırım yapan belediye başkanları yok, devletin kaynaklarını israf eden yok, adam kayırmacılığı yok, oh ne güzel hayat doktorum ben hastayım hasta hemde çok hasta  !...
     
Doktorun biri : akıllını zoruna bak !.. demiş
     
Adam da : Ben akıllı hastayım doktor hanım ? , siz kendini akıllı sanan adamları buraya getirin ben dışarı çıkarım !..diye cevap vermiş..
     
Maraş’ta yaşıyorsan : Bertizin dağına çıkacaksın, telefon, gazete, televizyon olmayacak, bir iki keçi, inek, koyun, tavuk, horoz, kedi köpek orada doğal yaşayacaksın..
     
Tüm ürünlerin organik, sağılığın yerinde olacak.. horoz sesleri arasında kahvaltı..
     
Çocuklarına vasiyet edeceksin : Ben ölünce mezarımı yüce dağ başına yapın Maraş’a götürmeyin diyeceksin..
     
Dinini bilen her insan bilir ki : Şehir mezarlığında yatmak bir nimettir, her gün Fatiha alırsın.. dağ başında sana bir Fatiha bile okuyan olmaz..! ama Maraş’ın mezarlığından dağ başında yatmak daha iyidir.. orada fitne olmaz..!
     
Bu şehirde akıllı olacağına deli ol ! .. git akıl hastanesinde yat , yada dağ başında yaşa çünkü burada fitne var, fesat var, bir birini çekememe var, kin ve nefret var..
     
Biz okumuyoruz, ilmimiz yok, istişare etmesini bilmiyoruz, ben yaptım doğru oldu mantığı ile yol aldığımızı sanıyoruz..
     
Bunun temelinin altında yatan ise cehalet var okumama var..
     
Dünde yazdım: biz okumuyoruz, okumama özürlü bir toplum olduk..!
   
Herkese soruyorum: 10 yılda kaç kitap okudunuz, 5 yılda kaç kitap okudunuz, son bir yılda kaç kitap okudunuz, ayda kaç gazete okuyorsunuz ? , her gün gazete okuyor musunuz ? Allah’ın kitabı Kur’an-ı Kerimi okumasını biliyor musunuz ? hiç okudunuz mu ?
   
Kendi notunuzu kendiniz verin ?
   
Türkiye de en az gazete, dergi , kitap, okuyan bir ilde yaşıyorsunuz, yapılanları görünce çıldırıyorum, bu sabah olduğu gibi.. oysa bugün Cuma güzel günler dilemem gerekirdi.. ama olmuyor, bunun için diyorum ki :
   
Akıllını zoruna bak !..
   
İyi günler..