Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: “ Metal yorgunluğu var !” diyor ama ben buna şunu da ilave etmek istiyorum: “ Ak Partili yöneticilerin büyük bölümü umudunu kayıp ettiğini görüyorum..

     İnsanın bir hedefi olur: Cennette gideceğim der ona göre çalışır !, yada kötülük yaparak cehenneme gideceğim der elinden geleni yapar, bir iş yapıyorsak yaptığımız işte de bir hedefimiz olur, ben şunu yapacağım der onun mücadelesi verilir.. Siyaset yapıyorsa her siyaset yapanın bir hedefi olmalı o hedefine koşmalıdır..

      Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çılgın projesi : Kanal İstanbul ! olur mu ? olmaz mı ?  zaman gösterecek..

      Ecdadımızın Projesi : Marmara Ay

      Uçuk olabilir, hayal olabilir önemli olan bir projenizin olması bakın tam 160 sonra Marmaray gerçek oldu..

      Az tarihi bilgi : Projenin ilk olarak 1860 yılında Sultan Abdülmecid tarafından dile getirildiğini biliyoruz.. Marmaray’da en somut adımın 1892 yılında atıldığını ve Sultan 2. Abdülhamit Han’ın bu tarihte proje çizdirdiğini bilyoruz,

   1979 yılında hükümette Marmaray’ın konuşulduğunu fakat hiçbir adım atılmadığını buna rağmen konuşulması bile yetti.

    1987 yılında dönemin Başbakanı Turgut Özal’ın Amerikalı firmalara ön fizibilite yaptırıp proje hazırlattığını yaşadığımız için biliyoruz.. o günleri yapılan eleştirileri unutmadık..

     Abdülhamit döneminde ise Tünel-i Bahri diye adı geçiyor yani “Deniz Tüneli”. Özal’dan sonra koalisyon hükümeti 1997’de Özal döneminde yapılan projeyi raftan indiriyor.

      2000 yılında müşavirlik ihalesi yapılıyor, müşavirlik ihalesi yapıldıktan sonra şartnameler, sözleşme, taslakları, fizibiliteler, ana projeleri falan hazırlanıyor onlarla ihale dosyası hazırlanıyor, Neticede bunun kazanan firmayı belirledik sözleşmeyi imzaladık. 2004’ün 9 Mayıs’ında da temel attık fiilen proje başladı”  kısa sürede bitirilerek hizmette açıldı..

      Bunu niye anlattım: Herkesin bir hayali olmalı.. 1860 yılında hayal olan proje bugün gerçek ve İstanbul halkı kullanıyor..

     Ak Partili belediye başkanlarına bakıyorum: “ Ne söz verdimse tamamını yaptım, yapacak başka bir iş kalmadı !” diyorlar.. geleceğe yönelik bir hayali yok..

     Milletvekillerine bakıyorum: “ Vekil adayı iken ne söz verdiysek onu yaptım,” diyor..

     İl ve ilçe teşkilatlarına bakıyoruz: vekiller ve belediye başkanları ağızı ile konuşarak, “ verdiğimiz sözleri yerine getirdik,” o maşallah işini yapmayan bir tek kişi yok..

     Gördüğüm şu ki : Ak Partili yöneticiler umutlarını kayıp etmişler..

     Ak Parti ilçe kongreleri ve yenilenme sonrasına bakıyorum: “ Benim projem var, benim şöyle bir hayalim var diyen birini göremiyorum..

      Ak Parti de Metal yorgunluğu yanında, umutlarını kaybeden , oturduğu yerde körleşen, etrafını görmeyenler var.. bu yönetime yeniden bir ruh gerekli..

      Ak Parti Kahramanmaraş Onikişubat ve Andırın kongresini yaptı.

      Bugünden sonra diğer ilçelerin yönetimine girecek her üyenin bir hayali ve projesi olmalı..

      Örnek: Dulkadiroğlu İlçe yönetimine girecek Ak Partililerin  örnek projesi olmalı , hayali olmalı.. ufku olmalı..

      Ne olur: derseniz..

      Bir ilçe yönetimine giren aday: Berzit’e tünel yaptıracağım demeli, sözlü değil projesini de kesitleri ile ortaya koymalıdır..

      Bir diğer yönetime giren aday: Bülek yokuşundan, Dulkadiroğlu Kamu Külliyesine tünel açtıracağım demeli ama projesini de ortaya net olarak maliyeti ile birlikte koymalıdır..

      Bir başka üye: Benim hayalimde Ahirdağına hobi bahçesi kurmak var demeli.. bunun için şu kadar hazine arazisi buldum burada belediye başkanımızla birlikte bunu yapacağız,” demeli.

      Bir başka üyemiz ise : Ayakkabıcılar sitesi kurmak için çalışacağım demli ..

      Bir Başka üyemiz: Kahramanmaraş Çağlayancerit yolunu yaptırmak için çalışacağım demeli..

      Yüzlerce örnek vere biliriz. Hayali olmalı , uçuk olabilir, yapılamayacak ola bilir kaçık bir proje ola bilir. Ama olmalı..

       Her üye : bir taş üzerine taş koymaya geliyorum, bu işlerin takipçisi olacağım demeli, belki bugün yapılmaz ama Marmaray örneği gibi 160 yıl sonra yapıla bilir önemli olan ortaya proje koymak ve  bu proje benim diyerek imza atmasını bilmek gerekir..

      Ak Parti İlçe ve il yönetimindeki her arkadaşımızın bir değil bir çok projesi olmalı, Belediye Meclis üyelerimizin projesi olmalı, bir değil birden çok projesi olmalı.. bugün için uçak kaçık olabilir ama 160 yıl sonra da yapıla bilir..

      Son söz: benim gördüğüm Ak Partili yöneticiler umutlarını kaybetmişler, her şeyi yaptık bitirdik diyerek kendilerini avutuyorlar..

       İyi günler..