Mart 2019 da yapılacak olan belediye başkanlığı seçimlerinde kimler aday olur sorusu gündemin birinci maddesi ama bana göre çok bir değişiklik olacağını sanmıyorum..

MHP- Ak Parti , CHP ve HDP’li belediyelerin olduğu yerlerde : kim fazla oy aldı ise az alan fazla alanı destekleyecek buna göre Nurhak ilçemizde Ak Parti – MHP ortaklığı görülmektedir..

Belediye Başkan aday adayları ortaya çıkar: Bunun hepsi başkan adayı olmak için değildir.

Milletvekilliği seçiminde : Milletvekili aday adayı olan bir zatı muhterem ile karşılaştım.. hoş beşden sonra : Belediye başkanlığı adaylığı da düşünüyor musunuz ? diye sordum !

O zatı muhterem: “ Benim hedefim oğlumu işe girdirmekti, oda oldu büyükşehirde işe başladı.. benim için adaylık yok artık “ dedi..

Anladınız mı ? : adamın niyeti milletvekili olmak değil, 10 bin TL partiye yatırdı, üç-beş de öyle harcadı oğlunun büyükşehir de işe girdirdi.. hesap bu kardeşim.. işinize gelirse !..

Şöyle hal ve hareketlerine baktım: Ak Partiye oy vereceğini de sanmıyorum..

Konuyu biraz daha açmak istiyorum:

Neyse : 2014 seçimleri öncesinde belediye başkan aday adayı olanlar, belediye meclis üyesi aday adayı olanların büyük bölümü bir yakınını belediyelerimizde işe başlattı..

Harcadıkları nedir ? yada Ak Partiye oy verdiler mi ?

Aynı şekilde : milletvekili aday adayı olanlarda çocuklarını işe başlattı..

Büyükşehir yasası ile kapanan 59 kasaba belediyemizin tamamını başkanları, başkan yardımcıları, personelleri ilçe belediyelerimizden maaş alıyorlar..

Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorlar !..

Büyük bir kısmı ise : belediye uğramadan maaş almaya devam ediyor..

Niye belediye gelmedin dediği zaman: bize bu bölgenin sorumluluğunu verdiler diyorlar..

Bir başka tip: 2014 seçimleri öncesinde , Ak Partinin kapısının önünde yattı, seçim sonrası belediye girdi, doğru düzgün çalıştığı yok, açık öğretimden bir yer bitirmiş zor bela, şimdi Mahir Ünal peşinde koşuyor beni müdür yap diye..

Dehasını sörleyim mi ? : Partinin önünde bayrak sallayan , kırk taklayı bir atan vatandaşımız iyi tanıdığım biri : bir oğlunu Onikişubat da bir oğlunu büyükşehir de belediye işe girdirdi..

Buda olmaz demeyin: 40 yıllık esnaf iş yerini kapattı, emekli olmak için Belediye’ye girdi belediye şirketinde, orda burada gün dolduruyor..

Hani : Hazreti Ömer adaleti nerede ?

Bakın bir defa daha söylüyorum: Bir kurumda memursanız, gözünüzde müdürlük varsa , hemen istifayı basın Ak Partiden belediye başkan aday adayı olun..

Bir birimizi kandırmayalım : Ak Parti Kahramanmaraş’ta seçimleri kazanır, adres o halde MHP veya CHP değil Ak Partidir..

Kendisini bilmem ne gibi niymetten sayan bir memur :

Olmazsa : Belediye başkan adayı olurum diyor ve adaylıktan sonra müdürlük garanti diyor.. Ak Partinin önünden bile geçmesi yeterli bana göre !..

Belediye başkan aday adayları, belediye meclis üyeleri, ve de aday adayları parti il ve ilçe yönetimi herkes belediyelere bir adam girdirdi.. öyle ki : bugün bir çok belediyenin Ankara dan gelen parası ancak personele yetiyor.. böyle belediyelerimiz var..

Borç batağında olan belediyelerimiz var : Mart 2019 dan sonra gelen başkan allah yardım etsin..

Belediyede bir müdür arkadaşımız : “ Vallah belediye 3-5 kişinin sırtında gidiyor, Mustafa Poyraz dönemi, bu dönemde belediye giren adamların hiç birini çalıştıramıyoruz, elimde yetki olsa belediye de çalışan yüz kişinin 95’inin işine son verim diyor..

Son sözüm:

İş mi istiyorsunuz ? oğlunuzu kızınızı belediye mi girdireceksiniz , hemen aday adayı olun işiniz seçim sonrası hazır !..

Belediye yakının girdirmek için aday adayı olanlar..

Belediye de iş ve ihale almak için aday adayı olanlar

Müdür olmak için aday adayı olanlar

Bir yerlere gelmek için aday adayı olanlar var ki ..

Eğer sizde : oğlunuzu, kızınızı belediye işe girdirecekseniz, hemen belediye başkan aday adayı olun, üstelikte Ak Partiden olun ki : işiniz garanti olsun.. paranız yoksa belediye meclis üyesi aday adayı olun, bu kadar da imkanınız yoksa Ak Parti seçim bürosu önünde takla atın yalakalık yapın seçim sonrası belediyelerde işiniz hazır !..

Sükûtim isyanım bugünlük bu kadar

İyi günler..