Cumartesi günü Göksun ilçemize sayın Şahin Balcı beyin misafiri olduk.. konumuz Kahramanmaraş’ta ağabey meselesi idi..

Kahramanmaraş’ın abisi olmalı, ablası olmalı, lideri olmalı bizde onun etrafında toplanmalıyız diyoruz ama ! bu isim kafa karıştırıyor.. !..

Buraya geleceğim ancak bu sabaha dönmek istiyorum !..

Sabah evden neşeli çıkalım, moralimiz yerinde olsun diye düşünerek, şöyle ev halkına güzel bir konuşma yapayım dedim..

Eski Başbakanlarımızdan Prof. Dr. Necmettin Erbakan üslubu ile söze girdim..

Aziz ve muhterem kardeşlerim, Allah’ın selamı üzerinize olsun ! dedim.. dedim de

Evdekiler : gözlerini ayırarak bana bakmaya başladılar..

Eğe Sabah , sabah cemaati bulmuşken sözüme devam ettim: “ Sevgili aziz cemaatim, sevgili ağabeyler, ablalar, sevgili hizmetimizin cemaati, saygıdeğer kardeşlerim, aziz cemaatim ! Türkiye Cumhuriyetinin güzel vatandaşları, aziz aziz…. “ diyerek Erkan Tan gibi bir sabah duası yapacaktım ama, hanım sözü ağızıma tıkadı.. “Abi yok, abla yok, cemaat yok, hizmet yok, başımızı belaya mı ? sokma istiyorsun !.. bir polis molis duyarda hepimizi kara kola götüreler, bu evde abi ve abla yok ” diyerek bir fırça yedim ki , oldum o biçim !..

İşe neşeli gidelim derken eksi 40 derecede kapıdan çıktım..

Kapıyı çektiğimle kaçtım, hem patron ham hanım ağa olunca, sözünün üzerine söz olmaz, peki efendim dedim ama çok kızdığı belli idi.. sesi aşağıya kadar geliyordu, abi yok, abla yok diye.. peşimden bağırıyordu..!

Türkiye’nin acı gerçekleri bu, abi ve abla demeye hasret kalacağız galiba..

Buradan şuraya gelmek istiyorum:

Yılardan beri Kahramanmaraş’ın bir ağabeyi yok.

Merhum Faruk Arıkan bir dönem ağabeylik yaptı, sonra KMTSO onursal Başkanı Mehmet Balduk , başkanlığı süresince ağabeylik yaptı.. gerçek bir ağabeydi Sayın Mehmet Balduk..

Şehrin her kesimini topladı, bir ağabeylik yaptı.. birileri bir fabrikasını beş fabrika daha ilave ederken, yaparken, Mehmet Balduk, vatan millet uğruna tarla satıp parasını ağabeylik uğruna harcadı.. Kahramanmaraş’a teşvik verilsin diye harcadı..

Sayın Mehmet Balduk, hayır hasenat işi olduğu zaman Sanayi odasında kendisi önce en yüksek rakamı veriyor sonra üyelerine ve gönül dostlarına pamuk eller cebe diyordu..

Ağalık- ağabeylik vermekle olur !

Ağa olmak veya Ağabey olmak kolay değil, işten fedakarlık ister, paradan fedakarlık ister cömert olmayı gerektirir.. bir çorba içirip , çay ikram etmek gerekiyor..

Bu bağlamda : Sayın Mehmet Balduk iyi bir ağabey örneğidir..

Ama bundan sonra ağabey çıkmadı.. hiç çıkmaz mı derseniz ? çıkar bana göre çok çıkar !.

Çabasan yönetim kurulu başkanı Şahin Balcı’nın her yıl : Yılda bir defa bizi Göksun da dostları ile misafir etmesi vardı ya bu bizlere yetmiyordu.. artış istedik.. zam bizim hakkımız söke söke alırız dedik.. sesimizi yüksettik..!

Ağamız, ağabeyimiz yiğit olunca :” Sayıda sınır yok, istediğiniz zaman “ sözün hemen verdi.. vermesine de , yüreğimiz yakan şehit cenazeleri sebebi ile istenilen sohbet olmadı.. ama şehitlerimize Kur’an-ı kerim okundu, dua edildi.. sonra Kahramanmaraş meselelerini masaya yatırdık.. birinci gündem maddemiz Maraş- Maraş sevdası..

Şehrin birinci sorunu : Abi meselesi..

Göksun da yapılan sohbet toplantımızda önce keseri kendimize yontuk şöyle ki : bu yılda bir defa bir araya gelenin çok uzun zaman olduğunu bunu hiç olmazsa yılda ikiye çıkaralım diye Sayın Şahin Balcı beye teklifimizi sunduk.. ve açık çeki aldık, ne zaman isterseniz bir telefon açmanız yeterlidir.. dedi.. teşekkür ediyoruz..

Abiler meselesi

FETÖ terrör örgütünün ağabeyi , ablaları, cemaati , hizmeti demesinden sonra bu aziz millet kanlı darbe girişimi görmesi ile artık hiçbir kimse kendine ağabey denmesini veya abi denmesini istemiyor.. abla denmesini istemiyor..

Bizim hanım bile kabul etmiyor ki değil başkası..

Böyle olunca : biz buna başka bir isim bulmamız gerekiyor.. ağa olabilir, dede olabilir her ne olursa olsun Kahramanmaraş’ta bir lider önder bulmamız gerekiyor..

Kahramanmaraş Sanayicinin sorunları var !

Esnafının sorunları var !

Halkın sorunları var bunun masaya yatıracak bir lidere ihtiyacımız var..

Buda benim gibi cebi delik adamdan olmaz, şöyle kelli felli selvi boylu, cebi para dolu kişiden olması gerekir..

Kahramanmaraş ağabeyini bulması gerekiyor, ağabey siyasette önemli, sanayi de önemli kalkınmada önemli.. ağabey büyüğümüzdür.. başımızın üstünde yeri vardır..

Yani sabah insanlara bir çorba ikram edecek bir ağabey ortaya çıkmalı..

Ağabeylik fedakarlık ister ama, buda bu şehrin sosyal sorumluluk projesi olarak gerekli olan bir konum.. ağalık- ağabeylik vermekle olur..

Ağabeylik yapacak kişi var mı derseniz gözümü kapatır 10 kişiyi bir çırpıda saya bilirim.. saya bilirimde o kişilerin cebinde yılan mı ? var ! akrep mi ? var ! orasını bilemem ..

Ama ağabey benim çok önemsediğim bir konumdur..

Bir lider bir başkanımız olmalı, onun etrafında toplanmamız gerekiyor..

Sözün sonu: geçen yıl yazdığım gibi çilek bedava sakın pahalı diye ihtiraz etmeyin bir kilo bile toplayamadım.. belim kırıldı..!..

İyi günler..