2019 yılında, Mahalli gazeteler, Haber Türk Gazetesi gibi birçok gazete kapandı binlerce meslek taşımız işsiz kaldı. Türk basını adına 2019 yılı iyi geçmedi.

Bugün Basın ekonomik savaş vermektedir.

Sabah bayiden gazeteleri aldım: Star ve Güneş gazeteleri 2019 yılına ve basın yayın hayatına veda ettiğini yani 01.01.2020 günü yarın sabah gazetelerinin yayınlanmayacağını duyurmuşlar.

Yanı başımızda Malatya da 70 yakın gazeteci işsiz kalırken, Türkiye de yayın yapan iki büyük gazete, Star ve Güneş Gazetelerinin kapanma kararı çok üzücü.

Star ve Güneş Gazetesi : “ Kağıda veda ediyoruz, artık 24 saat sizlerleyiz,” diyerek internet yayınına geçtiklerini duyurmuşlar ve bu manşetlerle veda etti.

Hür ve Özgür basın herkese gerekli.

İnternet haber sitesinde, Sosyal Medya denilen olayda at birine çamur, tepki gelirse yayından kaldır, sil, olmadı sorumlusu bile yok uydurma bir isim, uydurma bir adresle bu yapılıyor ve İnternet ortamındaki bilgilerin büyük bölümü yanlış ve yanlı yayınlar.

AK Parti iktidarı 17 yıldan beri: Sosyal Medya ve Bir internet kanunu çıkaramadı.

Gazetenin basıldığı yer belli, sahibi belli, çalışanı belli, bir defa basıldığı zaman geri silme imkanın yok ya, internet ortamı öyle mi?

İnternette, Sosyal Medya adam olmadık hakaret ve çamuru atıyor, derinine indiğin zaman o isim ve adresin uydurma olduğunu ve suçluyu yakalayamadığını görüyorsun.

Böyle bir ortamda: Basılı Basın daha güçlü olması gerekirken, 2 gazete bugün okuyucularına veda etti.

Oysa yeni gazeteler açılması gerekir: Türk Medya Grubu'na bağlı Star ve Güneş gazeteleri bugünkü son sayılarıyla okurlarının karşısına çıktı.

Star ve Güneş bu manşetlerle veda etti

Bünyesinde Akşam, Güneş ve Star gazetelerinin yanı sıra 24 TV’yi de bulunduran Türk Medya Grubu'nun aldığı küçülme kararı 2019'un son gününde meyvesini verdi.

Star ve Güneş gazetesi bugün son baskılarıyla okurlarına veda etti.

Star gazetesi, “Kağıda veda ediyoruz” derken Güneş gazetesi ise “Güneş gazetesi bugün son kez bayilerde okuruyla buluştu” ifadelerini kullandı.

2019 yılını böyle üzücü gazete, televizyon, radyo, internet haber sitelerinin kapatarak bitirirken, sabahtan beri bunu nasıl yazacağımı düşünüyorum.

Özgür basın Türkiye Cumhuriyeti Devletine gerekli bir üründür.

Basın insanlarımız için ekmek su kadar önemli.

Bunun kıymetini: Gazeteler, Televizyonlar, Radyolar, Dergiler kapandığı zaman daha iyi anlayacağız.

İnternet ortamı, dijital medya: hiçbir zaman kağıt yerini tutmaz, tutamaz.

Sabah çayımı içerken, gazetenin kokusunu almalıyım satır satır okumalıyım.

Okumayan bir toplum: beynini kayıp ediyor, beyin küçülmesi yaşıyor ve bugün buna bağlı unutma hastalığı olarak bilinen, halk arasında aklını yitirdi dediğimiz: Alzheimer, bilişsel fonksiyonların kaybı olan demansın en yaygın formu. Beynin ilerleyen ve dejeneratif hastalığı olan Alzheimer'in ilk belirtisi ise yakın geçmişin unutulması. ... Hastalığın en belirgin özelliği, beynin normal organizasyonunu ve fonksiyonunu bozmasıdır. Bir dakika önceki olayı unutmasıdır.

Okumayan, beyine yeni bilgi girmemesi ise bu: Alzheimer hızlı tetikliyor ve bugün hemen her aile de bir hasta var bundan kurtulmanın birinci yolu ilacı çok okumak, konuşmaktan geçiyor.

Gazeteler, Dergiler bir bir kapanırsa Türk milleti neyi okuyacak, kendi sağlığını nasıl koruyacak biri çıkıp buna dur demesi gerekiyor.

2020 yılında bakalım ne kadar gazeteci işsiz kalacak, bugün okumayı unutan insanlık gazetesine sahip çıkması gerekiyor.

Avrupa ülkelerinde ise: Basılı basın bugün halen bir numara, mahalli basın bir numara Belçika da Yusuf Cinel abimizin çıkardığı gazete 10 bin trajı var mahalli gazete üstelik de. Bu vesile ile herkese 2020 yılının hayırlar getirmesini diliyorum.

Gazetelerimiz kapanmasın diyorum.

Hayırlı yıllar dostlar