12 Şubat 2020 günü Kahramanmaraş’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100 yılını törenle kutlayacağız.

Bugün şehrimizin her köşesinde 100 yıl logolarının olması gerek ama ortada bir işaret göremiyorum.

100 yılı tanıtım için bir fırsatta çevirelim. Bnun için ortak aklı kullanalım.

Bugünden başlayarak: 100 yıl logolarını şehrimizin her yerine asmamız gerek. Bir teklifim var şehirler arası otobüssülerin üzerine 100 yıl logosu koymamız gerek.

Şirketlerin bayi toplantılarını ilimizde yapması için çalışma yapmamız gerekir.

İlimizde uluslararası toplantılara yaparak 100 yılı tanıtımını yapmalıyız.

Kahramanmaraş’ın Kurtuluşuna Doğru ne yapıla bilir? Sorusunun cevabını aramak için bugünden başlayarak: Sivil toplum kuruluşları yönetimleri ile toplantı yaparak 100 ‘üncü yıla en iyi şekilde hazırlanmamız gerek. Yani kısaca ortak aklı kullanmamız gerek.

Burada görev ev sahibimiz Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, Büyükşehir Belediye Başkanımız Hayrettin Güngör’e düşmektedir.

Eksik çok yapılacak iş dağlar gibi!

Bugünlerde THY ve Özel uşak şirketleri 2020 yılı uçuş planını yapmaktadır.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal Bey, Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, THY ve Özel Hava yolları şirketlerine gerekli ziyaretleri yaparak, Kahramanmaraş’tan yurt içi ve yurt dışı uçak seferi konmasını sağlaması gerekir.

Ağlamazsak meme yok, Kahramanmaraşlı bugün Gaziantep, Hatay, Adana hava alanını kullanıyor, Türkiye de en güzel hava alanlarından biri ilimizde her şeyi tam ama uçak yok uçak seferi yok.

Kahramanmaraş Hava Alanında 400 personel gelecek uçaklara hizmet vermek için bekliyor ve tabi olarak maaşını alıyor. 2 uçağa hizmet vererek burası rantablı bir hava alanı olmayacağı aşikârdır.

Bu sebeple Kahramanmaraş’tan günlük en az 10 uçak kalkışını sağlamamız gerek.

Hafta da bir de olsa yurt dışı seferleri olması gerekir

Önümüzde EXPO 2023 var yani önümüzde 3 yıllık bir zaman var. Dersimize çok iyi çalışmamız gerek.

Bu süre içinde:

Kahramanmaraş İstanbul- sabah akşam.

Kahramanmaraş İstanbul Sabiha Gökçen sabah akşam.

Kahramanmaraş Ankara

Kahramanmaraş Antalya

Kahramanmaraş Kıbrıs

Kahramanmaraş İngiltere Londra

Kahramanmaraş Almanya

Kahramanmaraş Cidde seferleri konması gerekiyor.

İngiltere, Almanya, Ciddi, Kıbrıs hafta da bir yapılara başlanır ki, burada, önemli olan uçak seferlerinin doğru planlamasının yapılması gerekiyor.

THY İstanbul sabah akşam yani: Sabah saat 05 00 de Kahramanmaraş’tan İstanbul gitmeli, akşam ise 23 00 de İstanbul dan Kahramanmaraş’a gelmelidir.

Anadolu Jet Kahramanmaraş Ankara çok güzel saatlerde ancak hafta da 7 gün olması gerekir. Her gün sefer olursa doluluk yakalanıyor.

Pegesus: Hafta da 7 gün sabah akşam Sabiha Gökçen’e uçmalıdır.

Yapılacak görüşmelerle: diğer özel hava yolu şirketleri ilimize davet edilerek: Çapraz uçuşlar koymaları sağlanmalıdır.

Kahramanmaraş’ın düşman İşgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü olan 12 Şubat 2020 öncesinde bu seferler konursa şehrimize gelmek isteyen misafirlerimiz çok daha rahat gelip gide bilecektir.

Özellikle : Yedikuyular Kayak Merkezine gelmek isteyen, Cuma günü Kahramanmaraş’a geliş Pazar günü Kahramanmaraş’tan ayrılmak isteyen misafirler için ek seferler kona bilir..

EXPO 2023 için 192 günde gelecek olan 3 Milyon insanın ağırlanması, uçak seferleri, hava alanından otellere taşınması, EXPO alanına ulaşılması başta olmak üzere her türlü hesaplamanın bugünden yapılması gerekiyor.

Tüm bunları üst üste koyduğumuz zaman: Hava yolu ulaşımının önemi bir kere daha kendini göstermektedir.

Burada görev ise vekillerimize düşüyor.

İyi günler