Akdeniz'i İç Anadolu ve Karadeniz'e, kuzeyi güneye bağlayan, Kahramanmaraş’ın ekonomisini canlandıracak olan Kahramanmaraş - Göksun Tünelleri tamamlandı.

AK Parti 7. Olağan İl Kongresine katılmak üzere Kahramanmaraş’a gelecek olan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, yapımı tamamlanan tünellerin açılışını yapacak.

Tamamlanan yeni 5 adet tüneli gittik, gezdik, gördük, gururlandık. Şehrimize çok yakıştı. Emeği geçenlerden Allah razı olsun.

Ancak bu yolun bitmesinde büyük gayretler gösteren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Sayın Mahir Ünal’ın da hakkını teslim etmek gerek.

Neden mi?

Eğer onun gayretleri olmasaydı, bu yolun bugün bitmesi çok zordu.

2017 Yılında hain terör örgütü FETÖ/PYD’nin darbe girişiminin ardından piyasalar bir anda artan risk algısı sebebiyle zorlu bir döneme girmişti. Ülkede yaşanan olağanüstü durum sebebiyle artan riskler, ekonomik göstergeleri negatif yönde etkilemiş, bunun ilk emareleri de döviz kuru üzerinde görülmüştü. Kısacası ekonomimiz her alanda etkilenmişti. Birçok yatırım durmadı ama ekonomik tedbirler kapsamında yavaşladı.

İşte o dönemde Sayın Mahir Ünal, devreye girdi. Kahramanmaraş-Göksun Yolunun yapımının durmaması için bütçeden kaynak aktarılmasını sağladı.

Çünkü bu yol hemşehrileri için şehri için çok önemliydi. Türkiye’nin en önemli projelerinden biriydi. Akdeniz'i İç Anadolu ve Karadeniz'e bağlayan önemli bir yol güzergahı idi. Çalışmalar durmamalıydı. Söz vermişti. Verdiği sözü de tuttu.

 

Daha önce 6 tünelin ulaşıma açılmasıyla birlikte konforlu ulaşımı sağlayan yol, yapımı tamamlanan 5 tünelle birlikte tam anlamıyla ulaşımda konfor sağlayacak.

Yolun kısalmasıyla hem zamandan hem yakıttan tasarruf edilirken, bölgemizin ekonomisine ve istihdamına büyük katkı sağlayacak. Öte yandan eski yolun bozuk oluşundan kaynaklanan canımızı yakan trafik kazaları inşallah yaşanmayacak.

Zorlu bir coğrafyada dağlar delindi, tüneller açıldı.  Maliyeti ise 4,6 Miyar Lira. 90 kilometreden 71 kilometreye düşen yola, 11 adet çift tüp tünel, 2 adet viyadük, 3 adet köprü, 4 adet farklı seviyeli kavşak çalışması yapıldı.

Cumartesi günü de Cumhurbaşkanımız açılışını yapacak. Şehrimize hayırlı uğurlu olsun inşallah.

Başta Sayın Mahir Ünal olmak üzere emeği geçen herkese sonsuz TEŞEKKÜRLER.

Sırada yeni yol hikayelerimiz olsun inşallah.