BBP Dulkadiroğlu Seçim Koordinasyon Merkezine gelerek Dulkadiroğlu Belediye Başkan Adayı Bekir Eryılmaz’a destek için gelen Yeniden Refah Partisi önceki dönem İl Başkan Yardımcıları Cuma Akçelik, Hasan Ceren, İl Yönetim Kurulu eski Üyesi Ramazan Alkaya, Dulkadiroğlu ilçe eski başkanı Mahmut Dertli, Dulkadiroğlu İlçe eski Başkanvekili Emre Tabak, Onikişubat ilçe eski başkanı Ramazan Türkmen, ilçe başkan yardımcısı Bedirhan Atlı, İlçe eski Teşkilat Başkanı Rafettin Sarıgül ve Gençlik Kolları İl eski Başkanı Arif Karasu; “Yerel seçimlerde bir beka sorunu olmaması hasebiyle sadece Dulkadiroğlu özelinde parti durumundan bağımsız bir suretle BBP Adayı Sayın Bekir Eryılmaz’a destek vereceğiz” dediler.

Yeniden Refah Partisi önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Cuma Akçelik, yaptığı konuşmasında; “Malûmunuzdur ahlâk ve maneviyat, günümüzde bazı kurum ve kuruluşlar tarafından adeta vitrin olarak kullanılıp istismar edilmektedir. Bizler de bir kötülüğü görüyorsanız, elinizle, mümkün değilse dilinizle; eğer onunda şartları müsait değilse imanın en zayıf düzeyi olan kalbinizle buğuz edin diyen Peygamber s.a.v.in ümmetiyiz. Ve bu bağlamda halkımız tarafından farklı görünüp iç tezahürü farklı olarak işleyen Yeniden Refah Partisi hakkında bir takım görüş beyanlarımız olacaktır.

Kendilerinin parti tüzüğünde ilk maddesi olan önce ahlak ve maneviyat ilkesi sadece bir laftan ibarettir. Bu sadece Kahramanmaraş teşkilatıyla müsemma olmayıp, neredeyse 81 il teşkilatlarında bu durumu açık bir suretle görmekteyiz. Yaklaşık 20 yıldır iktidar olan mevcut hükümetten tepki oyu vesilesiyle bir karşılığı olan Yeniden Refah partisinin Millî Görüş fikriyatıyla isminden başka hiçbir alakası yoktur.

Bizler önceki dönem parti yöneticileri olarak birçok emek verdiğimiz yeniden Refah partisinde bu bahsettiğimiz durumları bizzat müşahede etme imkanı bulduk ve şuan da Kahramanmaraş büyükşehir belediye başkan adayı olan Muhammed Aydoğar’ın İl Başkanı seçimlerine bile girmeden il başkanı olarak atanması bardağı taşıran son damla olmasıyla tüm il başkan yardımcıları, 8 milletvekili adayının 6’sı, gençlik kolları başkanı, merkez ilçe başkanları, Göksun ilçe başkanlığı, mahalle başkanları ve teşkilatları toplu bir şekilde istifa ederek tepkimizi ortaya koymuştuk.

Bizler samimi dava mücahidi olmaya çalışan topluluk olarak yanıltıcı bir parti olan Yeniden Refah Partisinin halkımız tarafından düşünülen: bunlar namazlı Niyazli, Allah yolunda cihad eden, Milli Görüşçü, tabiri caizse 90’lı yıllarda var olan Refah partisinin isim benzerliği olması sebebiyle o zamanki Parti kuruluşu sanılmaktadır. Halkımızı yağmurdan kaçarken doluya tutulmamaya, AK Partiden kaçarken ondan farkı olmayan yeniden Refaha yönelmek yerine ceketimi koysam kazanırım olarak bakılan Kahramanmaraş’ımızın yerel seçimlerde bir beka sorunu olmaması hasebiyle sadece Dulkadiroğlu özelinde parti durumundan bağımsız bir suretle BBP Adayı Sayın Bekir Eryılmaz başkanımızı desteklemek suretiyle tüm Dulkadiroğlu halkına tepkisini ortaya koymaya davet ediyoruz” dedi.

Eryılmaz da kendisine destek vermek üzere gelen Yeniden Refah Partililere teşekkür ederek; “Bugün burada olmanızdan onur duydum. Desteğiniz çok kıymetli.  İnşallah Dulkaidroğlu2nu hep birlikte yöneteceğiz.

Dulkadiroğlu halkı kararını vermiştir, en güvenilir kadrolar Büyük Birlik Partisi’ndedir. Bugün katılımınız bize güç verdi. Sağ olun var olun. Dulkadiroğlu’nda değişimi hep birlikte başaracağız” dedi.

Şehir Protokolünden Başkan Görgel’e Hayırlı Olsun Ziyareti Şehir Protokolünden Başkan Görgel’e Hayırlı Olsun Ziyareti

Editör: Haber Merkezi