Maraşgücü Yıldız Kız Takımımız, Yıldız Kızlar Türkiye Şampiyonası’nda, ilk olarak Kahramanmaraş’ta yapılan, 5 takımlı, tek devreli lig usulü gurup aşamasında, 1. olarak guruptan çıkmış ve son 16 takım arasına girmiştir.

Daha sonra Malatya’da da gurup 2.’si olarak guruptan çıkan Maraşgücümüz’ün Yıldız Kız Takımı, son 8 takım arasına ismini yazdırmayı başardı. Nevşehir’de yapılan son 8(çeyrek final) maçlarında, çekilen kura sonucu İstanbul’un CFS Bağcılar takımıyla eşleşerek, müsabakayı 3-1 kazanıp, son 4 takım arasına girip, adını yarı finale yazdıran Yıldız Kız Futbol Takımımız, yarı finalde de Denizli’nin Pamukkale Üniversitesi takımı ile eşleşti. Yarı finalde rakibinden daha üstün futbol oynayan Yıldız Kız Takımımız, bireysel hatalardan dolayı yediği gollere engel olamayınca Pamukkale Üniversitesi müsabakayı 4-1 kazandı. 3.’lük maçında da, Samsun’un güçlü ekibi Gülizar-Hasan Yılmaz Gençlikspor ile karşılaşan Maraşgücümüz’ün Yıldız Kız Futbol Takımı, ilk yarısı 0-0 biten karşılaşmada, ikinci yarıda Zehra ve Dilber’in attığı gollerle rakibini 2-0 mağlup ederek, Türkiye 3.’lüğünü elde etti.

Son yıllarda elde ettiği dereceler ile adından sıkca bahsettiren Türkiye 3.sü Maraşgücü kız futbol takımımız Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ali İhsan Kabakcı'yı ziyaret ettiler.Ziyarette Kabakcı Maraşgücü Yıldız Kızlar Futbol takımını tebrik ederek başarılarının devamını temenni etti.

Editör: Haber Merkezi