Son üç sezondur voleybolda adını Türkiye’nin tüm liglerine ve takımlarına duyuran Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol takımı, bu sezon bir ilki gerçekleştirerek tarih yazdı. Mavi-beyazlılar Kahramanmaraş Voleybol tarihinde ilki defa Türkiye Kupasında yer alacak ve şehri temsil edecek.

   Futbolda arzulanan başarı bir türlü yakalanamazken, aksine voleybolda başarılar ardı ardına gelmeye devam ediyor. Son iki sezondur Süper Lig için play-off oynayan ve güçlü rakiplerine karşı olağan üstü mücadele sergilemesine rağmen talihsizlikleri aşamayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, bu sezon şeytanın bacağını kırarak Süper Lig’e yükselmek istiyor.
Bu azmi ve isteği dikkatlerden kaçmayan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor, son iki sezonda ortaya koyduğu performans ile voleybolun tüm liglerine nam salmış durumda. Bu durumu gözlemleyen federasyonun da Kahramanmaraş’ı temsilen mavi-beyazlıların Türkiye Kupası’nda mücadele etmesine karar verdiği ifade edildi.

   Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş, Ziraat Bankası ve Arkasspor gibi devlerin yer aldığı Türkiye Kupası, NTV Spor’dan da naklen yayınlanacak. Böyle önemli bir turnuvada mücadele edecek olan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımı hakkında gazetemize konuşan antrenör Mehmet Aydın, bu katılımın Kahramanmaraş için bir ilk olacağını hatırlattı. Türkiye’de voleybolda zirvede olan kulüplerin Kahramanmaraş’a geleceğini hatırlatan Aydın, bu sayede şehri tanıtacaklarını söyledi. Ayrıca televizyondan naklen yayınlanacak olan maçların büyük bir heyecanla devam edeceğini aktaran Aydın, özellikle geçen sezon Kahramanmaraş halkının voleybola çok büyük ilgi gösterdiğini aktardı.

   Bu ilginin karşılığının başarı olarak şehre döneceğini anlatan Aydın, voleybol severlere Türkiye kupasında büyük heyecan yaratmaya hazırlandıklarını aktardı.

   Voleybolda transferlerin tamamlandığını aktaran Aydın, bu sezon takımın birinci ligden transferler gerçekleştirdiğini anlattı. Ayrıca çok iyi bir hoca ile anlaşıldığını aktaran Aydın, Kahramanmaraş’ın bu anlamda çok büyük kazanımlarının olduğunu dile getirdi.



   Şehir halkı tarafından da büyük ilgi gören voleybolun gelişerek şehir halkına ve gençlerine katkı sağlamasını hedeflediklerini belirten Aydın, konuşmasını şu satır başları altında sürdürdü:


“GEÇEN SEZON Kİ TAKIMI KORUYARAK EN BÜYÜK TRANSFERİ YAPTIK”


   “Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor Voleybol Takımımız ilk kez Türkiye Kupası’na katılacak. Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş, Arkasspor, Ziraat Bankası vs. gibi güçlü ekiplerle karşılaşacağız. Bu takımlarla kafa kafaya mücadele edecek gücümüzün olduğuna inanıyorum. Geçen sene ki takımımızı koruyarak bence en büyük transferi yaptık. Zaten birçoğunun sözleşmeleri devam ediyordu. Üstüne A Milli Takımda oynamış oyuncuları transfer ettik. Takımımız 2’inci ligde çok büyük söz sahibi oldu. Kahramanmaraş olarak Türkiye Voleybol Federasyonu’nda bir marka oluşturduk. Bunu da yaptığımız için, şehrimize bu yönle hizmet ettiğimiz için gurur duyuyoruz. 2’inci ligden, birinci lige namağlup yükselecek ekibimizi kurduğumuzu düşünüyorum. Umarım, bir şanssızlık vb. durumlar olmazsa takımımız bu sezon birinci lige yükselecektir. Her türlü hazırlığı tamamladık.”


“2’İNCİ LİGDEN BİRİNCİ LİGE NAMAĞLUP ŞEKİLDE YÜKSELMEK İSTİYORUZ”


   Antrenörümüz Akif Gürgel, 70’den fazla sayıda A Milli olmuş, Galatasaray’da 11 yıl voleybol oynamış, Maliye Mlii Piyango’da 10 yıl oynamış, kariyeri başarılarla dolu bir antrenörümüz var. Umarım antrenörlük kariyeri de başarılı olur. Türkiye Kupası Eylül ayında başlayacak. Eylül ayında bir kısmı yapılacak. Türkiye Kupası’nda başarılı sonuçlar alarak önemli yerlere gelmek istiyoruz. Karşımıza hangi takım çıkarsa çıksın galip gelmek için mücadele edeceğiz. Aynı zamanda 2’inci ligden birinci lige namağlup şekilde yükselmek istiyoruz. Geçen sezon bazı şanssızlıklar yaşadık. Umarım geçen sezonki yaşadığımız şanssızlıkları bu sezon yaşamayız.


“ÇEŞİTLİ SEVİYELERDE MİLLİ TAKIMDA OYNAYAN 14 TANE SPORCUMUZ VAR


    “Takımımız İran’a uluslararası turnuvaya davet edildi.  Umarım orada da şehrimizi en iyi şekilde şehrimizi  temsil ederiz. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un 14 tane yıldız milli ve genç milli takımlarda mücadele eden sporcusu var. Bunların Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyespor’un altyapısında yetişen genç sporculardır. Bizim belediyemizi temsil edecek, Dünya’nın en iyi antrenörlerinin altında yetişecek oyunculardır. Bizim elimizden her yıl 3-4 sporcuyu buralara gönderip,  Süper Lige göndermek için tekrar buraya gönderiyoruz. Bu sene de 4 sporcumuz seçilmeleri durumunda tekrar oraya gidecekler.”



“BİZ BU İŞE BAŞLADIĞIMIZ DA KAHRAMANMARAŞ VAN’A KOMŞU OLARAK BİLİNİYORDU”


   “Türkiye Kupası’nın bize katkıları fazla olacaktır. Bir keresinde NTV Spor’dan canlı yayında verilecek. Bu da şehrimizin tanıtımı açısından oldukça önem arz ediyor. Türkiye’de Kahramanmaraş’ın yerini bilmeyen insan sayısı oldukça fazladır. Şehrimizi Van’ın, Bitlis’in yanında olduğunu düşünenler var. Türkiye Kupası gibi organizasyonlar yapıldığında oradaki spikerler Kahramanmaraş’ın Akdeniz’de olduğunu, Kahramanmaraş’ın Gaziantep’in, Şanlıurfa’nın batısında olduğunu biz insanlara en iyi şekilde sporlar anlatabiliriz. Türkiye Kupası da bu iş için önemli bir şanstır. Biz Voleybola başlamadan evvel, Kahramanmaraş’ı Van’ın, Batman’ın komşusu olarak bilen bir federasyon vardı. Federasyon bile Kahramanmaraş’ı öyle bir yerde olduğunu düşünüyordu. Sonralarda ise biz kendimizi tanıtmayı başardık. Bizim bu 5 sene içerisinde BAL Ligi’nden şampiyon olup, 3’üncü lige, 3’üncü ligden şampiyon olup 2’inci lige yükselmemiz voleybol federasyonu açısından Kahramanmaraş’ın tanıtımına oldukça büyük katkısı oldu. Özellikle de son 2 sezonki Play- Off’lardan dönmemiz Kahramanmaraş’ı Türkiye Voleybol Federasyonu’nda marka haline getirdi. Kahramanmaraş’ın nerede olduğunu federasyon ve A Milli Takım düzeyindeki sporcular bilmektedir. Bu da bizim Kahramanmaraş’ı tanıtım noktasında nerelere getirdiğimizi gösteriyor. Canlı yayınlarda Kahramanmaraş’ı büyükşehir Belediyesi olarak lanse edecekler. Ulusal basında da bu sayede sürekli yer alacağız. Bununda Kahramanmaraş’ın tanıtımına oldukça büyük katkıları olacaktır. Jamaika’yı Usain Bolt tanıttı. Şuanda da Kahramanmaraş’ı en iyi tanıtacak sanat ve spordur. Biz spor ile Kahramanmaraş’ın adını duyurmaya çalışıyoruz. Spor ile de Kahramanmaraş’ın adını duyuracağız diye umuyorum.” /Haber: Cebrail SARI

Editör: Haber Merkezi