Bir  çok şampiyonluklar yaşayan ve bir çok önemli başarılara imza atan Genç Basketbolcu Berat Selen Kahramanmaraş’ta Benes Basket Gençlik ve Spor Kulübünü kurdu. BENES basket gençlik ve spor kulübü 5-16 yaş erkek - kız takımları ayrı ayrı olmak üzere küçük, yıldız ve genç takım olarak faaliyete başladı.

       Kendisi ve Kulüp hakkında açıklama yapan Selen şunları söyledi; “Kulübümüzün kuruluş amacı: gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, basketbolu en iyi şekilde gençlerimize öğretmek, çocuklarımızı okul dışında vakitlerini geçirecek bir aktivite oluşturmak, özellikle Kahramanmaraş'ta basketbolu geliştirmek ve basketbolda Kahramanmaraş'ın adını en iyi şekilde duyurmaktır.  BENES Basket Spor Kulübü olarak basketbolda önemli bir altyapı oluşturmaktır.
         Ben Berat Selen altyapı ve A takımlarda profesyonel olarak birçok takımda forma giydim ve birçok şampiyonluk yaşadım. Çok önemli başarılar ve çok önemli insanlarla çalıştım. Çok değerli antrenörlerim en başta Orhun Ene ve çok değerli oyuncularla birlikte kendimi geliştirdim. Ne yazık ki yaşadığım sakatlıklar ve ameliyatlar sonucu basketbolu bırakmak zorunda kaldım. Basketboldan uzak kalmayarak antrenörlüğe yöneldim ve İstanbul ‘da birçok basketbol kulübünde çalıştım. Bunlardan Bir tanesinde okullar arasında 2012-2013 sezonunda Türkiye ve Dünya Şampiyonu olan Evyap Koleji yer almaktadır. Halen İstanbul ‘dan teklif aldığım çok önemli kulüpler olmasına rağmen ben buraya dönüp, hayatımı ve bilgilerimi asıl ihtiyacı olan yere Kahramanmaraş ‘a, ismini en iyi şekilde duyurmaktır. Benim amacımda Kahramanmaraş'ta bir basketbol çağı açıp, geleceğin yıldızlarını yetiştirip, profesyonel takımlarda oynamalarını sağlamak, Kahramanmaraş'ın ismini duyurmaktır.  

       Benim amacım, büyük takımlarda antrenörlük yapmak değil, o takımlara rakip olmaktır.
  Kahramanmaraş'tan bir tek, ben Berat Selen ve Abi'm Burak Selen profesyonel olarak basketbol oynadık ve Abi'm halen devam etmektedir. Ben bu isimleri daha fazlalaştırıp, basketbolu yaygınlaştırmayı amaçlıyorum.
       BENES basket gençlik ve spor kulübü 5-16 yaş erkek - kız takımları ayrı ayrı olmak üzere küçük, yıldız ve genç takım olarak faaliyete başlamıştır.  İletişim: Berat SELEN: 05544417304
       BENES basket Gençlik ve Spor kulübü olarak antrenmanlarımızı Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi spor salonunda sürdüreceğiz. Okul Müdürü Cemil Şahin, müdür yardımcısı Bayram Yıldırım, beden eğitimi öğretmeni Mustafa Atcı ve bütün okul idaresine desteklerinden dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.


Editör: Haber Merkezi